Artikel top billede

I Sverige har man foreslået pant på mobiltelefoner: I Danmark er Folketinget splittet

Nu foreslår flere partier i rød blok, at man skal se nærmere på muligheden for at indføre pant på gamle danske mobiltelefoner. Miljøminister Jakob Elleman-Jensen (V) afviser forslaget som en "dyr løsning."

Den svenske udgave af Socialdemokratiet, Socialdemokraterna, forslog i begyndelsen af august, at man i Sverige skulle opkræve pant for gamle mobiltelefoner.

Det kan du læse mere om her: Svenske socialdemokrater: Nu skal der pant på mobiltelefoner

Tanken er, at de dyrebare metaller fra de gamle telefoner kan genbruges, og nu viser det sig, at flere danske partier støtter idéen.

I en rundspørge blandt Folketingets miljøordførere, foretaget af Mobilabonnement.dk, fremgår det nemlig at flere partier i rød blok er klar til at foreslå et lignende initaitiv i Danmark.

"Pant på mobiltelefoner er en spændende tanke, som vi bør kigge nærmere på også i Danmark. Vi bør som minimum undersøge, om det er den mest effektive måde at styrke genbrug af materialer i mobiltelefoner," lyder det fra Socialdemokratiets miljøordfører Christian Rabjerg Madsen (S) i pressemeddelelsen.

Han får opbakning af både Alternativets miljørordfører Christian Poll (A) og SF's miljøordfører Trine Torp (SF).

Miljøministeren afviser forslaget

Selvom flere partier støtter ideen, skal de danske forbrugere ikke nødvendigvis regne med, at de kan aflevere deres gamle telefoner i bytte for kontanter lige foreløbigt.

Folketinget er nemlig splittet ført an af miljøminister Jakob Ellemann-Jensen (V), der ikke mener, at det kan betale sig at indføre pant på mobiltelefoner,.

"Det kan lyde som en god idé at indføre pant på mobiltelefoner, men i praksis kan det være en dyr løsning. Og jeg har ikke kendskab til, at der skulle være særlige problemer i Danmark med indsamling af mobiltelefoner," siger miljøministeren ifølge pressemeddelelsen.

Dansk Folkepartis miljøordfører Pia Adelsteen (DF) ser heller ikke behov for at indføre pant på mobiltelefoner, mens miljøordførerne fra De Radikale, De Konservative, Liberal Alliance og Enhedslisten ikke har givet udtryk for deres holdning til spørgsmålet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere