Artikel top billede

I Sverige har man foreslået pant på mobiltelefoner: I Danmark er Folketinget splittet

Nu foreslår flere partier i rød blok, at man skal se nærmere på muligheden for at indføre pant på gamle danske mobiltelefoner. Miljøminister Jakob Elleman-Jensen (V) afviser forslaget som en "dyr løsning."

Den svenske udgave af Socialdemokratiet, Socialdemokraterna, forslog i begyndelsen af august, at man i Sverige skulle opkræve pant for gamle mobiltelefoner.

Det kan du læse mere om her: Svenske socialdemokrater: Nu skal der pant på mobiltelefoner

Tanken er, at de dyrebare metaller fra de gamle telefoner kan genbruges, og nu viser det sig, at flere danske partier støtter idéen.

I en rundspørge blandt Folketingets miljøordførere, foretaget af Mobilabonnement.dk, fremgår det nemlig at flere partier i rød blok er klar til at foreslå et lignende initaitiv i Danmark.

"Pant på mobiltelefoner er en spændende tanke, som vi bør kigge nærmere på også i Danmark. Vi bør som minimum undersøge, om det er den mest effektive måde at styrke genbrug af materialer i mobiltelefoner," lyder det fra Socialdemokratiets miljøordfører Christian Rabjerg Madsen (S) i pressemeddelelsen.

Han får opbakning af både Alternativets miljørordfører Christian Poll (A) og SF's miljøordfører Trine Torp (SF).

Miljøministeren afviser forslaget

Selvom flere partier støtter ideen, skal de danske forbrugere ikke nødvendigvis regne med, at de kan aflevere deres gamle telefoner i bytte for kontanter lige foreløbigt.

Folketinget er nemlig splittet ført an af miljøminister Jakob Ellemann-Jensen (V), der ikke mener, at det kan betale sig at indføre pant på mobiltelefoner,.

"Det kan lyde som en god idé at indføre pant på mobiltelefoner, men i praksis kan det være en dyr løsning. Og jeg har ikke kendskab til, at der skulle være særlige problemer i Danmark med indsamling af mobiltelefoner," siger miljøministeren ifølge pressemeddelelsen.

Dansk Folkepartis miljøordfører Pia Adelsteen (DF) ser heller ikke behov for at indføre pant på mobiltelefoner, mens miljøordførerne fra De Radikale, De Konservative, Liberal Alliance og Enhedslisten ikke har givet udtryk for deres holdning til spørgsmålet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere