Artikel top billede

Svenske socialdemokrater: Nu skal der pant på mobiltelefoner

Indlever din mobiltelefon og få penge tilbage, som du kender det fra pantsystemet med flaske og dåser. Det er tanken bag et nyt forslag fra det svenske regeringsparti Socialdemokraterna.

De gamle mobiltelefoner skal ikke længere ligge i skuffen og samle støv.

Det er tanken bag et nyt forslag fra socialdemokratiet i Sverige, Socialdemokraterna.

Partiet har foreslået, at der nu skal pant på de gamle mobiltelefoner, som man kender det fra det danske pantsystem med dåser og flasker.

Det skriver Aftonbladet.

"Der er mere guld per kilo i mobiltelefonerne end i guldmalm. Vi har ikke råd til at lade gamle mobiltelefoner ligge i skuffen," lyder det fra partiets miljøordfører Åsa Westlund i avisen.

Pantsystemet for mobiltelefoner skal sikre, at de dyrebare metaller kan genbruges, og det er tanken bag forslaget, at forhandlerne skal stå for at håndtere kundernes indlevering af gamle telefoner.

Læs også: Derfor smadrer TDC konkurrenterne i den danske mobilkrig

Valgkampen er startet

Forslaget skal ses som led i valgkampen frem mod det svenske valg til Riksdagen 9. september.

Her skal statsminister Stefan Löfven fra Socialdemokraterna kæmpe for at beholde sin plads.

Lige nu sidder Socialdemokraterna i en mindretals regering med Miljöpartiet.

Læs også: Din data-roaming afslører, hvor du holder ferie: Se listen over de lande, danskerne har roamet mest i denne sommer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere