Artikel top billede

Svenske socialdemokrater: Nu skal der pant på mobiltelefoner

Indlever din mobiltelefon og få penge tilbage, som du kender det fra pantsystemet med flaske og dåser. Det er tanken bag et nyt forslag fra det svenske regeringsparti Socialdemokraterna.

De gamle mobiltelefoner skal ikke længere ligge i skuffen og samle støv.

Det er tanken bag et nyt forslag fra socialdemokratiet i Sverige, Socialdemokraterna.

Partiet har foreslået, at der nu skal pant på de gamle mobiltelefoner, som man kender det fra det danske pantsystem med dåser og flasker.

Det skriver Aftonbladet.

"Der er mere guld per kilo i mobiltelefonerne end i guldmalm. Vi har ikke råd til at lade gamle mobiltelefoner ligge i skuffen," lyder det fra partiets miljøordfører Åsa Westlund i avisen.

Pantsystemet for mobiltelefoner skal sikre, at de dyrebare metaller kan genbruges, og det er tanken bag forslaget, at forhandlerne skal stå for at håndtere kundernes indlevering af gamle telefoner.

Læs også: Derfor smadrer TDC konkurrenterne i den danske mobilkrig

Valgkampen er startet

Forslaget skal ses som led i valgkampen frem mod det svenske valg til Riksdagen 9. september.

Her skal statsminister Stefan Löfven fra Socialdemokraterna kæmpe for at beholde sin plads.

Lige nu sidder Socialdemokraterna i en mindretals regering med Miljöpartiet.

Læs også: Din data-roaming afslører, hvor du holder ferie: Se listen over de lande, danskerne har roamet mest i denne sommer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere