Vild opgørelse: Cyberkriminalitet koster syv millioner kroner i minuttet

Syv millioner kroner hvert minut. Så meget koster cyberkriminalitet på globalt plan i gennemsnit virksomheder og internetbrugere, viser en opgørelse.

Hvert minut året rundt koster global cyberkriminalitet rundt regnet virksomheder og internetbrugere for 1,1 millioner dollar eller omkring syv millioner kroner.

Tager vi tallene for gode varer, ender det med svimlende 3,6 billioner kroner, der bliver tabt til cyberkriminalitet om året.

Det skriver Threatpost, der har set nærmere på en opgørelse fra RiskIQ.

RiskIQs rapport 'Evil Internet Minute' ser nærmere på de cyber-risici, virksomheder og internetbrugere bliver udsat for. Det er andet år, at RiskIQ udarbjeder rapporten, og situationen ser kun ud til at være blevet forværret.

"Cyberkriminalitet stiger på internettet - hackerne lærer, at nå de går efter internet-udsatte aktiver, har deres kampagner en høj succesrate. Angreb som malvertising, phising, brud på supply-chain og hacking af usikre servere er lukrative," siger Yonothan Klinjsma, head of threat research hos RiskIQ.

Læs også: Sådan kommer du i gang med en risikoanalyse af din virksomheds it-sikkerhed: “Mange overkomplicerer det for sig selv”

Så meget koster det for en stor virksomhed at blive ramt af et cybreangreb
Når en stor virksomhed bliver ramt af et cyberangreb, koster det, ifølge rapporten fra RiskIQ, i gennemsnit selskabet omkring 75 millioner kroner om året eller omkring 1.500 kroner i minuttet. Samtidig bruger virksomheder over en million kroner i minuttet på sikkerhed.

To ud af tre danske virksomheder ser da også cyberangreb som den største trussel lige nu. Hackerangreb og digitale nedbrud tordner ind foran vildt vejr og problemer med underleverandører på en liste fra Dansk Industri.

Det kan du læse mere om her: Danske virksomheder frygter hackere mere end vildt vejr: Cyberkriminalitet topper ny trusselsliste


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
FutureLegal

FutureLegal giver dig viden og inspiration til at imødegå fremtiden for juridiske ydelser.

28. maj 2019 | Læs mere


Intelligent proces automatisering – et vigtigt værktøj til digitalisering

Med smart sammenkobling af de ‘dumme’ softwarerobotter, procestyrings-teknologi og avanceret machine learning, har du mulighed for at skabe selvlærende robotter, der er i stand til automatisk at forbedre sig. Teknologien hedder IPA - intelligent process automization. Kom og hør om anvendelsesmulighederne - og de fem teknologier, der ligger bag IPA.

28. maj 2019 | Læs mere


Microsoft Azure: Få det maksimale ud af din cloud-platform

Azure er en af de mest populære cloud-platforme, og Microsofts løsning rummer da også mange spændende muligheder og konkrete værktøjer, der kan hjælpe din virksomhed. Kom godt i gang med at udnytte Azure ved at deltage på dette formiddagsseminar.

06. juni 2019 | Læs mere

mest debaterede artikler

Premium
Se listen: Disse ti selskaber misbruges mest i mailsvindel
Kendte brands over hele verden misbruges hver dag i svindel-mails til at narre penge og oplysninger ud af virksomheder. Men hvilke virksomhedsnavne er de mest populære at misbruge? Se hele listen her.
Computerworld
TDC ruller fiber ud til flere tusinder husstande - tilbyder gratis opkobling på disse adresser
TDC går i gang med fiber-udrulning til 2.500 husstande på Fyn og Sjælland. Se hvilket husstande, der snart får mulighed for at koble sig på.
CIO
CIO Jesper Riis fra DSV: Sådan arbejder jeg med governance så omkostninger og kompleksitet kan begrænses
Der er dømt stram governance hos Jesper Riis, CIO for verdens femtestørste transportvirksomhed. Men det er samtidig en betingelse for innovationen slår han fast. Hør mere om ledelse, performancekultur og vision hos globale DSV med de danske rødder.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
Spændende undersøgelse: Her ligger forretningsværdien i print-sikkerhed
En undersøgelse fra IDC viser, at der for virksomheder er en solid business case i at prioritere sikkerhed på print, og ethvert it-initiativ der kan nedbringe omkostninger, er attraktivt for ledere. I undersøgelsen har IDC lavet dybdegående interviews med 16 organisationer, som bruger en entreprise printerløsning, og disse interviews viser at der ligger stor forretningsværdi i denne løsning. Organisationerne blev bedt om at beskrive forskellen på ”før” og ”efter” og det viser sig, at de har opnået et mere sikkert print-miljø, samtidig med at der spares både penge og tid.