Vild opgørelse: Cyberkriminalitet koster syv millioner kroner i minuttet

Syv millioner kroner hvert minut. Så meget koster cyberkriminalitet på globalt plan i gennemsnit virksomheder og internetbrugere, viser en opgørelse.

Hvert minut året rundt koster global cyberkriminalitet rundt regnet virksomheder og internetbrugere for 1,1 millioner dollar eller omkring syv millioner kroner.

Tager vi tallene for gode varer, ender det med svimlende 3,6 billioner kroner, der bliver tabt til cyberkriminalitet om året.

Det skriver Threatpost, der har set nærmere på en opgørelse fra RiskIQ.

RiskIQs rapport 'Evil Internet Minute' ser nærmere på de cyber-risici, virksomheder og internetbrugere bliver udsat for. Det er andet år, at RiskIQ udarbjeder rapporten, og situationen ser kun ud til at være blevet forværret.

"Cyberkriminalitet stiger på internettet - hackerne lærer, at nå de går efter internet-udsatte aktiver, har deres kampagner en høj succesrate. Angreb som malvertising, phising, brud på supply-chain og hacking af usikre servere er lukrative," siger Yonothan Klinjsma, head of threat research hos RiskIQ.

Læs også: Sådan kommer du i gang med en risikoanalyse af din virksomheds it-sikkerhed: “Mange overkomplicerer det for sig selv”

Så meget koster det for en stor virksomhed at blive ramt af et cybreangreb
Når en stor virksomhed bliver ramt af et cyberangreb, koster det, ifølge rapporten fra RiskIQ, i gennemsnit selskabet omkring 75 millioner kroner om året eller omkring 1.500 kroner i minuttet. Samtidig bruger virksomheder over en million kroner i minuttet på sikkerhed.

To ud af tre danske virksomheder ser da også cyberangreb som den største trussel lige nu. Hackerangreb og digitale nedbrud tordner ind foran vildt vejr og problemer med underleverandører på en liste fra Dansk Industri.

Det kan du læse mere om her: Danske virksomheder frygter hackere mere end vildt vejr: Cyberkriminalitet topper ny trusselsliste


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Blockchain: Fremtidens betalingsløsninger

Blockchain-teknologien er på vej ind i betalingsmiljøerne og har potentialet til at sikre og effektivisere betalingsmetoderne i høj grad. Potentialet er enormt. Men hvordan kommer du i gang? Og hvordan finder du de lavthængende frugter? Det får du svar på på dette Computerworldevent

21. marts 2019 | Læs mere


Robot Process Automation (RPA) - sådan høster du gevinsterne

Fremtidens digitale vindere fokuserer på at nedbringe driftsomkostningerne radikalt gennem digitaliserede ’touchless operations’, hvor kun undtagelser behandles manuelt, og hvor automatisering og kunstig intelligens spiller sømløst sammen. Kom og hør mere om RPA og softwarerobotter - hvordan ser teknologien ud og hvordan kommer du i gang?

26. marts 2019 | Læs mere


Mød NNIT og kom med på en rejse fra Excel-drevet budgetproces til ægte corporate performance management

På dette event får du netop en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence), uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

27. marts 2019 | Læs mere


Premium
Hackere kræver løsepenge af Norsk Hydro i omfattende ransomware-angreb: "Hele vores globale netværk er nede"
Alle offentlige norske virksomheder er sat i alarmberedskab efter et omfattende ransomware-angreb, der har fået hele Norsk Hydros globale netværk til at gå ned.
Computerworld
Google slipper første version af Android 10 løs: Her er de vigtigste nyheder
Tiende version af styresystemet Android er ude i sin første betaversion: Her er de nye funktioner, som systemsoftwaren vil byde på.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Hvad gør du? Printsikkerhed er en trussel for din virksomhed!
Du tænker nok: Er printere virkelig så stort en sikkerhedstrussel? På mange måder ja, for i en tid med konstante angreb, er en printer et nemt og ofte overset mål. Blandt andet viser undersøgelsen i dette whitepaper, at der er 68% større sandsynlighed for at printere er kilden til en ekstern trussel eller brist, end der var i 2016, og hele 118% større sandsynlighed for sker internt. Med dette in mente er det overraskende, at kun 30% af de adspurgte it-professionelle anerkender at printere udgør en sikkerhedsrisiko. Læs dette whitepaper og bliv klar over hvad det er du skal være opmærksom på.