Artikel top billede

(Foto: scyther5 / scyther5)

Vild opgørelse: Cyberkriminalitet koster syv millioner kroner i minuttet

Syv millioner kroner hvert minut. Så meget koster cyberkriminalitet på globalt plan i gennemsnit virksomheder og internetbrugere, viser en opgørelse.

Hvert minut året rundt koster global cyberkriminalitet rundt regnet virksomheder og internetbrugere for 1,1 millioner dollar eller omkring syv millioner kroner.

Tager vi tallene for gode varer, ender det med svimlende 3,6 billioner kroner, der bliver tabt til cyberkriminalitet om året.

Det skriver Threatpost, der har set nærmere på en opgørelse fra RiskIQ.

RiskIQs rapport 'Evil Internet Minute' ser nærmere på de cyber-risici, virksomheder og internetbrugere bliver udsat for. Det er andet år, at RiskIQ udarbjeder rapporten, og situationen ser kun ud til at være blevet forværret.

"Cyberkriminalitet stiger på internettet - hackerne lærer, at nå de går efter internet-udsatte aktiver, har deres kampagner en høj succesrate. Angreb som malvertising, phising, brud på supply-chain og hacking af usikre servere er lukrative," siger Yonothan Klinjsma, head of threat research hos RiskIQ.

Læs også: Sådan kommer du i gang med en risikoanalyse af din virksomheds it-sikkerhed: “Mange overkomplicerer det for sig selv”

Så meget koster det for en stor virksomhed at blive ramt af et cybreangreb

Når en stor virksomhed bliver ramt af et cyberangreb, koster det, ifølge rapporten fra RiskIQ, i gennemsnit selskabet omkring 75 millioner kroner om året eller omkring 1.500 kroner i minuttet. Samtidig bruger virksomheder over en million kroner i minuttet på sikkerhed.

To ud af tre danske virksomheder ser da også cyberangreb som den største trussel lige nu. Hackerangreb og digitale nedbrud tordner ind foran vildt vejr og problemer med underleverandører på en liste fra Dansk Industri.

Det kan du læse mere om her: Danske virksomheder frygter hackere mere end vildt vejr: Cyberkriminalitet topper ny trusselsliste
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere