Artikel top billede

(Foto: scyther5 / scyther5)

Vild opgørelse: Cyberkriminalitet koster syv millioner kroner i minuttet

Syv millioner kroner hvert minut. Så meget koster cyberkriminalitet på globalt plan i gennemsnit virksomheder og internetbrugere, viser en opgørelse.

Hvert minut året rundt koster global cyberkriminalitet rundt regnet virksomheder og internetbrugere for 1,1 millioner dollar eller omkring syv millioner kroner.

Tager vi tallene for gode varer, ender det med svimlende 3,6 billioner kroner, der bliver tabt til cyberkriminalitet om året.

Det skriver Threatpost, der har set nærmere på en opgørelse fra RiskIQ.

RiskIQs rapport 'Evil Internet Minute' ser nærmere på de cyber-risici, virksomheder og internetbrugere bliver udsat for. Det er andet år, at RiskIQ udarbjeder rapporten, og situationen ser kun ud til at være blevet forværret.

"Cyberkriminalitet stiger på internettet - hackerne lærer, at nå de går efter internet-udsatte aktiver, har deres kampagner en høj succesrate. Angreb som malvertising, phising, brud på supply-chain og hacking af usikre servere er lukrative," siger Yonothan Klinjsma, head of threat research hos RiskIQ.

Læs også: Sådan kommer du i gang med en risikoanalyse af din virksomheds it-sikkerhed: “Mange overkomplicerer det for sig selv”

Så meget koster det for en stor virksomhed at blive ramt af et cybreangreb

Når en stor virksomhed bliver ramt af et cyberangreb, koster det, ifølge rapporten fra RiskIQ, i gennemsnit selskabet omkring 75 millioner kroner om året eller omkring 1.500 kroner i minuttet. Samtidig bruger virksomheder over en million kroner i minuttet på sikkerhed.

To ud af tre danske virksomheder ser da også cyberangreb som den største trussel lige nu. Hackerangreb og digitale nedbrud tordner ind foran vildt vejr og problemer med underleverandører på en liste fra Dansk Industri.

Det kan du læse mere om her: Danske virksomheder frygter hackere mere end vildt vejr: Cyberkriminalitet topper ny trusselsliste
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere