Artikel top billede

Vild opgørelse: Cyberkriminalitet koster syv millioner kroner i minuttet

Syv millioner kroner hvert minut. Så meget koster cyberkriminalitet på globalt plan i gennemsnit virksomheder og internetbrugere, viser en opgørelse.

Hvert minut året rundt koster global cyberkriminalitet rundt regnet virksomheder og internetbrugere for 1,1 millioner dollar eller omkring syv millioner kroner.

Tager vi tallene for gode varer, ender det med svimlende 3,6 billioner kroner, der bliver tabt til cyberkriminalitet om året.

Det skriver Threatpost, der har set nærmere på en opgørelse fra RiskIQ.

RiskIQs rapport 'Evil Internet Minute' ser nærmere på de cyber-risici, virksomheder og internetbrugere bliver udsat for. Det er andet år, at RiskIQ udarbjeder rapporten, og situationen ser kun ud til at være blevet forværret.

"Cyberkriminalitet stiger på internettet - hackerne lærer, at nå de går efter internet-udsatte aktiver, har deres kampagner en høj succesrate. Angreb som malvertising, phising, brud på supply-chain og hacking af usikre servere er lukrative," siger Yonothan Klinjsma, head of threat research hos RiskIQ.

Læs også: Sådan kommer du i gang med en risikoanalyse af din virksomheds it-sikkerhed: “Mange overkomplicerer det for sig selv”

Så meget koster det for en stor virksomhed at blive ramt af et cybreangreb

Når en stor virksomhed bliver ramt af et cyberangreb, koster det, ifølge rapporten fra RiskIQ, i gennemsnit selskabet omkring 75 millioner kroner om året eller omkring 1.500 kroner i minuttet. Samtidig bruger virksomheder over en million kroner i minuttet på sikkerhed.

To ud af tre danske virksomheder ser da også cyberangreb som den største trussel lige nu. Hackerangreb og digitale nedbrud tordner ind foran vildt vejr og problemer med underleverandører på en liste fra Dansk Industri.

Det kan du læse mere om her: Danske virksomheder frygter hackere mere end vildt vejr: Cyberkriminalitet topper ny trusselsliste
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere