Artikel top billede

Machine learning og kunstig intelligens med Jesper Steen Møller "Der er rigtigt meget teknik som for nogen ser nærmest magisk ud"

Tech fra Toppen: Hvornår det giver mening at bruge machine learning - og hvordan du kommer bedst muligt i gang? Få svaret i den seneste udgave af Computerworlds podcast "Tech fra toppen" med datalog Jesper Steen Møller.

Kunstig intelligens og de tilknyttede teknologier er i fare for at segne under et væld af hype, hypoteser og gætværk – allerede inden vi for alvor er kommet i gang.

Derfor har du sikkert allerede hørt hvordan kunstig intelligens er afgørende for virksomheders succes. Kunstig intelligens er Skynet. Kunstig intelligens vil føre til massearbejdsløshed.

Måske.

Men kunstig intelligens, machine learning og lignende er lidt en rodebutik fyldt med store drømme og for få praktiske eksempler.

Men eksemplerne de findes. Og en af dem som arbejder med konkrete løsninger er datalog, Principal Consultant og partner i konsulentfirmaet Nine, Jesper Steen Møller, som er gæst i den 10. episode af Computerworlds podcast "Tech fra toppen".

I podcasten kan du blandt andet høre:

  • Jesper Steens Møller fortælle hvor det er i hans arbejde, at det typisk er at machine learning og/eller kunstig intelligens kommer ind over.
  • En vurdering af begrænsningerne ved kunstig intelligens, som det står lige nu.
  • Eksempler på hvordan kunstig intelligens anvendes til at sortere regnskaber hos Erhvervssttyrelsen, mens maskinerne leder efter bestemte sætningskonstruktioner.
  • Hvornår det giver mening at bruge machine learning - og hvordan du kommer bedst muligt i gang.
Værterne på podcasten er Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld, og Torben Ruberg, CIO hos Mærsk Tankers.

Husk du kan abonnere på Tech fra Toppen på iTunes (link) eller RSS (link)

Husk: Vi hører meget gerne, hvad du syntes om den konkrete episode og/eller modtager forslag til spørgsmål og ideer til kommende episoder. Så tøv ikke med at sende en mail til lja@cw.dk med din feedback eller din ide.

Lyt til mere: Du kan finde alle episoder af podcasten her