Artikel top billede

Økonomisk Ugebrev: Netcompany-regnskab indeholder ‘flere bekymrende forhold’

Netcompanys regnskab for andet kvartal indeholder ‘flere bekymrende forhold,’ skriver Økonomisk Ugebrev.

Netcompanys regnskab for andet kvartal indeholder ‘flere bekymrende forhold,’ skriver Økonomisk Ugebrev i en analyse.

Netcompany offentliggjorde regnskab for kvartalet i sidste uge. Kravet er vækst og øget lønsomhed, efter Netcompany i sommer blev børsnoteret med stort rabalder og ståhej.

Det kan du læse mere om her: Her er tallene i Netcompanys debutregnskab som børsnoteret virksomhed: Væksten buldrer afsted - men aktionærerne dumper resultaterne

Ifølge Økonomisk Ugebrev er aktien siden noteringen steget med 45 procent, hvilket gør den til at de dyreste aktier på børsen med en handelspris på 40 gange det forventede overskud.

Ugebrevet opridser fire forhold, som betegnes som ‘bekymrende,’ når det gælder udsigten til at holde tempoet.

Blandt dem er de store offentlige it-projekter.

“Både blandt analytikere og brancheeksperter er det opfattelsen, at selskabet før eller siden vil ryge ind i dyre problemer med projektstyring, forsinkelser eller mangel på interne personaleressourcer. I branchen er der således allerede snak i krogene om, at Netcompany er begyndt at have udfordringer på nogle af de store aktuelle projekter,” lyder det fra Økonomisk Ugebrev.

Læs også:

Stort it-system fra Netcompany ramt af problemer: Tusindsvis af danskere har været ramt

Danmark har tradition for kuldsejlede it-projekter i det offentlige: I hvilke andre brancher accepterer man en vare med 1.000 fejl?

Netcompany brager frem som leverandør til det offentlige: Tredobler omsætningen og nærmer sig en halv milliard kroner årligt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere