Artikel top billede

Morgen-briefing: Ny version af Rejseplanen på vej / Investeringer i software og gode idéer stiger / Toyota foretager megainvestering i Uber / Nokia klar med stor 5G-satsning

Ny version af Rejseplanen på vej til Hovedstaden. Danske virksomheder investerer i gode idéer. Toyota investerer voldsomt i Uber og Nokia vil ind i 5G-kampen for lånte midler.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne tirsdag morgen v/ Steffen Villadsen.

Ny version af Rejseplanen på vej

Det er ikke altid lige let at komme rundt i hovedstadsområdet, der i disse år præges af metrobyggeri, et utal af byggepladser og vejarbejde.

Men en ny version af Rejseplanen kaldet MinRejseplan vil inkludere flere typer af transportmidler. Det skriver Politiken.

Den digitale guide udvides med flere typer af transportmidler såsom samkørselstjenester, taxaer, delebiler og delecykler, så borgerne i hovedstadsområdet kan komme helt fra a til b.

"Rejseplanen er i forvejen en af danskernes foretrukne apps, men vi kan i undersøgelser se, en væsentlig udfordring med at komme til og fra bussen eller toget. Vi kobler nu flere rejseformer på end nogensinde før, og det betyder, at vi kan guide til den første og sidste mil på hele rejsen," siger Christina Hvid, der er administrerende direktør for Rejseplanen A/S til Politiken.

Københavnerne er dog ikke først med den nye tjeneste. Testversionen blev allerede for tre måneder siden udrullet i Nordjylland, hvor flere end 18.500 har downloaded app'en, der altså nu kommer til København, inden den udbredes til resten af landet næste år.

Investeringer i software og gode idéer stiger

I Danmark har erhvervslivet siden 1990 øget investeringerne i gode idéer - såkaldte interlektuelle rettigheder. På samme tid har investeringerne i fysiske maskiner og anlæg stået næsten stille.

Det viser en analyse fra Axcelfuture i følge Finans.

Tænketanken er nået frem til, at mængden af investeringer i fysiske anlæg altså har været ret stabil de seneste 30 år, mens idéer altså er noget de danske virksomheder har investeret i.

"Det er præcis den slags investeringer, der skal til for at skabe en dansk Amazon. Det er en ret markant udvikling," siger seniorøkonomen Jens Hjarsbech begejstret til Finans.

Toyota klar med megainvestering i Uber

En af verdens største fabrikanter af biler, Toyota, har for alvor haft læderet fremme.

Ifølge Wall Street Journal har virksomheden foretaget en investering på intet mindre end 500 millioner dollar i kørselstjenesten Uber.

Målet er i følge Wall Street Journal, at samarbejdet for alvor skal skubbe på projektet om at få selvkørende biler på vejene.

Mediet bygger sine informationer på anonyme kilder, men de understreger, at man hos Toyota har stor tiltro til Ubers projekt. Her vurderer man nemlig virksomheden som værende mere værdifuld end en række amerikanske banker gør.

Læs mere her: Uber mener det alvorligt: Opruster i kampen for at blive børsnoteret næste år

Nokia i hidsigt 5G-sats

Ikoniske Nokia følger Ericsson og sigter for lånte midler mod at udvikle 5G-netværket.

Det skriver Reuters.

Virksomheden, der var kendt for sine legendariske mobiltelefoner i 1990'erne, har lånt i alt 500 millioner euro af Den Europæiske Investeringsbank.

Formålet er at indhente andre af verdens store tech-virksomheder i kampen om at udvikle, etablere og sætte sig på det efterhånden meget omtalte 5G-netværk.

Læs mere her: Kina overhaler USA på 5G-teknologi

Tidligere har banken lånt 250 millioner euro til svenske Ericsson, der også gerne vil med i kapløbet om at komme til at sidde på markedet.

"Vi er nødt til at forstå, at Kina og USA rykker hurtigt, når det kommer til 5G. Det er vigtigt at få de europæiske virksomheder ind i den her kamp," siger underdirektør i Den Europæiske Investeringsbank, Alexander Stubb til et finsk medie.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere