Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Ny version af Rejseplanen på vej / Investeringer i software og gode idéer stiger / Toyota foretager megainvestering i Uber / Nokia klar med stor 5G-satsning

Ny version af Rejseplanen på vej til Hovedstaden. Danske virksomheder investerer i gode idéer. Toyota investerer voldsomt i Uber og Nokia vil ind i 5G-kampen for lånte midler.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne tirsdag morgen v/ Steffen Villadsen.

Ny version af Rejseplanen på vej

Det er ikke altid lige let at komme rundt i hovedstadsområdet, der i disse år præges af metrobyggeri, et utal af byggepladser og vejarbejde.

Men en ny version af Rejseplanen kaldet MinRejseplan vil inkludere flere typer af transportmidler. Det skriver Politiken.

Den digitale guide udvides med flere typer af transportmidler såsom samkørselstjenester, taxaer, delebiler og delecykler, så borgerne i hovedstadsområdet kan komme helt fra a til b.

"Rejseplanen er i forvejen en af danskernes foretrukne apps, men vi kan i undersøgelser se, en væsentlig udfordring med at komme til og fra bussen eller toget. Vi kobler nu flere rejseformer på end nogensinde før, og det betyder, at vi kan guide til den første og sidste mil på hele rejsen," siger Christina Hvid, der er administrerende direktør for Rejseplanen A/S til Politiken.

Københavnerne er dog ikke først med den nye tjeneste. Testversionen blev allerede for tre måneder siden udrullet i Nordjylland, hvor flere end 18.500 har downloaded app'en, der altså nu kommer til København, inden den udbredes til resten af landet næste år.

Investeringer i software og gode idéer stiger

I Danmark har erhvervslivet siden 1990 øget investeringerne i gode idéer - såkaldte interlektuelle rettigheder. På samme tid har investeringerne i fysiske maskiner og anlæg stået næsten stille.

Det viser en analyse fra Axcelfuture i følge Finans.

Tænketanken er nået frem til, at mængden af investeringer i fysiske anlæg altså har været ret stabil de seneste 30 år, mens idéer altså er noget de danske virksomheder har investeret i.

"Det er præcis den slags investeringer, der skal til for at skabe en dansk Amazon. Det er en ret markant udvikling," siger seniorøkonomen Jens Hjarsbech begejstret til Finans.

Toyota klar med megainvestering i Uber

En af verdens største fabrikanter af biler, Toyota, har for alvor haft læderet fremme.

Ifølge Wall Street Journal har virksomheden foretaget en investering på intet mindre end 500 millioner dollar i kørselstjenesten Uber.

Målet er i følge Wall Street Journal, at samarbejdet for alvor skal skubbe på projektet om at få selvkørende biler på vejene.

Mediet bygger sine informationer på anonyme kilder, men de understreger, at man hos Toyota har stor tiltro til Ubers projekt. Her vurderer man nemlig virksomheden som værende mere værdifuld end en række amerikanske banker gør.

Læs mere her: Uber mener det alvorligt: Opruster i kampen for at blive børsnoteret næste år

Nokia i hidsigt 5G-sats

Ikoniske Nokia følger Ericsson og sigter for lånte midler mod at udvikle 5G-netværket.

Det skriver Reuters.

Virksomheden, der var kendt for sine legendariske mobiltelefoner i 1990'erne, har lånt i alt 500 millioner euro af Den Europæiske Investeringsbank.

Formålet er at indhente andre af verdens store tech-virksomheder i kampen om at udvikle, etablere og sætte sig på det efterhånden meget omtalte 5G-netværk.

Læs mere her: Kina overhaler USA på 5G-teknologi

Tidligere har banken lånt 250 millioner euro til svenske Ericsson, der også gerne vil med i kapløbet om at komme til at sidde på markedet.

"Vi er nødt til at forstå, at Kina og USA rykker hurtigt, når det kommer til 5G. Det er vigtigt at få de europæiske virksomheder ind i den her kamp," siger underdirektør i Den Europæiske Investeringsbank, Alexander Stubb til et finsk medie.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere


Ubrydelig? Kan en smadret storage array stadig levere dine data?

En ting er at læse og høre om, hvor robuste og højt tilgængelige Hitachis storage array lagringssystemer er - men noget andet er oplevelsen af det, når du live kan se, hvordan de ødelægger deres system. Se derfor med, når vi fysisk ødelægger en storage array - og derefter tester om den stadig vil kunne levere dine data.

06. marts 2024 | Læs mere