Artikel top billede

Gigantisk it-udskiftning på vej i Skat: Vitale it-systemer er dybt forældede, slidte og præget af kompliceret knopskydning

Flere af Skats it-systemer stammer fra 1960'erne, og udskiftningen af systemerne skal begynde nu. Ellers er der risiko for, at Skat bliver ramt it-nedbrud eller hackerangreb, lyder det fra skatteministeren.

70 ud af Skats knap 200 it-systemer er slidte, forældede og præget af en kompliceret knopskydning.

Det skriver Politiken.

Flere af Skats it-systemer stammer fra 1960’erne, og gennem det seneste år har en særlig arbejdsgruppe ifølge Politiken gransket en stor del af Skats af it-systemer.


Skal udskiftes øjeblikkeligt

Konklusionen på arbejdsgruppens undersøgelse er, at Skat bliver tvunget tit øjeblikkeligt at starten en gigantisk digital modernisering, hvor de gamle systemer skal erstattes med helt nye.

En kompliceret proces, der kan løbe over de næste 15 år

”I så fald er vi enten tvunget til at bruge rigtig mange penge på at forlænge de her systemers levetid. Eller også risikerer vi – i aller, aller yderste konsekvens – at nogle af de her it-systemer brænder sammen eller bliver udsat for hacking med det resultat, at vi ikke kan hente skatteindtægterne hjem til statskassen”, siger skatteminister Karsten Lauritzen (V) til Politiken.

Læs også:

Rigsrevisionen finder alvorlige brud på it-sikkerheden hos Skat og Forsvarsministeriet: Brugere kunne ændre i filer og slette sporene

Oprydningen efter skandalesystemet EFI trækker ud: Vil først være færdig om flere år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere