Artikel top billede

Gigantisk it-udskiftning på vej i Skat: Vitale it-systemer er dybt forældede, slidte og præget af kompliceret knopskydning

Flere af Skats it-systemer stammer fra 1960'erne, og udskiftningen af systemerne skal begynde nu. Ellers er der risiko for, at Skat bliver ramt it-nedbrud eller hackerangreb, lyder det fra skatteministeren.

70 ud af Skats knap 200 it-systemer er slidte, forældede og præget af en kompliceret knopskydning.

Det skriver Politiken.

Flere af Skats it-systemer stammer fra 1960’erne, og gennem det seneste år har en særlig arbejdsgruppe ifølge Politiken gransket en stor del af Skats af it-systemer.


Skal udskiftes øjeblikkeligt

Konklusionen på arbejdsgruppens undersøgelse er, at Skat bliver tvunget tit øjeblikkeligt at starten en gigantisk digital modernisering, hvor de gamle systemer skal erstattes med helt nye.

En kompliceret proces, der kan løbe over de næste 15 år

”I så fald er vi enten tvunget til at bruge rigtig mange penge på at forlænge de her systemers levetid. Eller også risikerer vi – i aller, aller yderste konsekvens – at nogle af de her it-systemer brænder sammen eller bliver udsat for hacking med det resultat, at vi ikke kan hente skatteindtægterne hjem til statskassen”, siger skatteminister Karsten Lauritzen (V) til Politiken.

Læs også:

Rigsrevisionen finder alvorlige brud på it-sikkerheden hos Skat og Forsvarsministeriet: Brugere kunne ændre i filer og slette sporene

Oprydningen efter skandalesystemet EFI trækker ud: Vil først være færdig om flere år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere