Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Gigantisk it-udskiftning på vej i Skat: Vitale it-systemer er dybt forældede, slidte og præget af kompliceret knopskydning

Flere af Skats it-systemer stammer fra 1960'erne, og udskiftningen af systemerne skal begynde nu. Ellers er der risiko for, at Skat bliver ramt it-nedbrud eller hackerangreb, lyder det fra skatteministeren.

70 ud af Skats knap 200 it-systemer er slidte, forældede og præget af en kompliceret knopskydning.

Det skriver Politiken.

Flere af Skats it-systemer stammer fra 1960’erne, og gennem det seneste år har en særlig arbejdsgruppe ifølge Politiken gransket en stor del af Skats af it-systemer.


Skal udskiftes øjeblikkeligt

Konklusionen på arbejdsgruppens undersøgelse er, at Skat bliver tvunget tit øjeblikkeligt at starten en gigantisk digital modernisering, hvor de gamle systemer skal erstattes med helt nye.

En kompliceret proces, der kan løbe over de næste 15 år

”I så fald er vi enten tvunget til at bruge rigtig mange penge på at forlænge de her systemers levetid. Eller også risikerer vi – i aller, aller yderste konsekvens – at nogle af de her it-systemer brænder sammen eller bliver udsat for hacking med det resultat, at vi ikke kan hente skatteindtægterne hjem til statskassen”, siger skatteminister Karsten Lauritzen (V) til Politiken.

Læs også:

Rigsrevisionen finder alvorlige brud på it-sikkerheden hos Skat og Forsvarsministeriet: Brugere kunne ændre i filer og slette sporene

Oprydningen efter skandalesystemet EFI trækker ud: Vil først være færdig om flere år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere