Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Top-ledelsen i Nets kan have scoret store gevinster på aftaler, som nu er meldt til politiet

Nets mulige konkurrenceforvridende adfærd kan have været med til at forgylde selskabets ledelse.

Konkurrencerådet anmeldte onsdag Nets til bagmandspolitiet for konkurrenceforvridende adfærd i det daværende datterselskab Teller.

Det rejser mistanken om, at Nets’ topledelse har anvendt de ulovlige metoder til at forgylde sig selv, da selskabet blev børsnoteret i 2016, skriver Finans.

Ifølge avisen blev de konkurrenceforvridende aftaler, som Konkurrencerådet mener, at selskabet har indgået, indgået i tiden op til børsnoteringen.

Det kan have haft betydning for selskabets markedsværdi - og dermed for den gevinst, som topledelsen havde i udsigt.

“Ethvert selskab forsøger jo at fremstille sig selv på den bedst tænkelige måde. Det er helt naturligt. Men hvis det foregår på en måde, der bevidst manipulerer med markedsværdien, så ser det jo mildt sagt lidt fishy ud,” siger Jonas Hedman, lektor på Institut for Digitalisering på CBS med speciale i betalingsselskaber, til avisen.

Læs også:

Konkurrencerådet anmelder Nets til politiet

Nets risikerer millionbøde for konkurrenceforvridende adfærd
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere