Artikel top billede

Top-ledelsen i Nets kan have scoret store gevinster på aftaler, som nu er meldt til politiet

Nets mulige konkurrenceforvridende adfærd kan have været med til at forgylde selskabets ledelse.

Konkurrencerådet anmeldte onsdag Nets til bagmandspolitiet for konkurrenceforvridende adfærd i det daværende datterselskab Teller.

Det rejser mistanken om, at Nets’ topledelse har anvendt de ulovlige metoder til at forgylde sig selv, da selskabet blev børsnoteret i 2016, skriver Finans.

Ifølge avisen blev de konkurrenceforvridende aftaler, som Konkurrencerådet mener, at selskabet har indgået, indgået i tiden op til børsnoteringen.

Det kan have haft betydning for selskabets markedsværdi - og dermed for den gevinst, som topledelsen havde i udsigt.

“Ethvert selskab forsøger jo at fremstille sig selv på den bedst tænkelige måde. Det er helt naturligt. Men hvis det foregår på en måde, der bevidst manipulerer med markedsværdien, så ser det jo mildt sagt lidt fishy ud,” siger Jonas Hedman, lektor på Institut for Digitalisering på CBS med speciale i betalingsselskaber, til avisen.

Læs også:

Konkurrencerådet anmelder Nets til politiet

Nets risikerer millionbøde for konkurrenceforvridende adfærd
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere