Artikel top billede

Mange danskeres løn forsinket på grund af fejl i Nationalbankens it-system

En fejl i parameteropsætningen i Nationalbankens it-system Kronos har betydet, at mange danskeres lønudbetalinger bliver forsinket.

En fejl i Nationalbankens it-system Kronos har betydet, at mange danskeres lønudbetalinger er blevet forsinket fredag formiddag.

Computerworld modtog her henvendelse fra flere danskere, der ikke kunne forstå, at deres månedlige lønudbetalinger som ventet var tikket ind på kontoen.

Ifølge Nationalbanken skyldes forsinkelsen, at der fredag nat har været forsinkelser i den såkaldte clearing af et ‘større antal bankbetalinger,’ der håndteres af Nets.

Det skyldes en ‘parameteropsætning i Nationalbankens it-system Kronos,” skriver banken i denne meddelelse.

“Fejlen er fundet og rettet,” hedder det.

Ifølge Nationalbanken er alle udbetalinger af løn nu gennemført.

“Alle udbetalinger er afviklet, og vil blive tilgængelige på danskernes konti i løbet af fredag formiddag i takt med, at datacentraler og pengeinstitutter får bogført betalingerne,” lyder det fra Nationalbanken.

Til FinansWatch fortæller Nationalbankens pressemand Ole Mikkelsen, at der var tale om en menneskelig fejl.

"Der er en kørsel midt om natten, og det er relativt nemt at rette fejlen. Men det tager et stykke tid at køre betalingerne igennem. De er kørt igennem hos os, men nu er der så en pukkel hos nogle af datacentralerne," siger han.

Læs også: Nationalbankens nye it-platform bliver næsten dobbelt så dyr som ventet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere