Artikel top billede

Mange danskeres løn forsinket på grund af fejl i Nationalbankens it-system

En fejl i parameteropsætningen i Nationalbankens it-system Kronos har betydet, at mange danskeres lønudbetalinger bliver forsinket.

En fejl i Nationalbankens it-system Kronos har betydet, at mange danskeres lønudbetalinger er blevet forsinket fredag formiddag.

Computerworld modtog her henvendelse fra flere danskere, der ikke kunne forstå, at deres månedlige lønudbetalinger som ventet var tikket ind på kontoen.

Ifølge Nationalbanken skyldes forsinkelsen, at der fredag nat har været forsinkelser i den såkaldte clearing af et ‘større antal bankbetalinger,’ der håndteres af Nets.

Det skyldes en ‘parameteropsætning i Nationalbankens it-system Kronos,” skriver banken i denne meddelelse.

“Fejlen er fundet og rettet,” hedder det.

Ifølge Nationalbanken er alle udbetalinger af løn nu gennemført.

“Alle udbetalinger er afviklet, og vil blive tilgængelige på danskernes konti i løbet af fredag formiddag i takt med, at datacentraler og pengeinstitutter får bogført betalingerne,” lyder det fra Nationalbanken.

Til FinansWatch fortæller Nationalbankens pressemand Ole Mikkelsen, at der var tale om en menneskelig fejl.

"Der er en kørsel midt om natten, og det er relativt nemt at rette fejlen. Men det tager et stykke tid at køre betalingerne igennem. De er kørt igennem hos os, men nu er der så en pukkel hos nogle af datacentralerne," siger han.

Læs også: Nationalbankens nye it-platform bliver næsten dobbelt så dyr som ventet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere