Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Simcorp-boss har aktier for mange millioner kroner / Politisk flertal vil holde liv i Sundhedsplatformen / Regeringer kræver adgang til krypterede enheder

Simcorps topchef, Klaus Holse, har aktier i virksomheden for 44,4 millioner kroner. Et politisk flertal i Region Hovedstaden holder hånden under Sundhedsplatformen. En række regeringer kræver adgang til krypterede devices og så kræver en amerikansk stat sikkerhed i devices til smart homes inden for få år.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne tirsdag morgen.

Simcorp-boss har for 44,4 millioner kroner aktier i egen butik

Topchef Klaus Holse har foruden en god udsigt fra sit kontor i Simcorps hovedkvarter også en god portion aktier i virksomheden.

Det viser en undersøgelse foretaget af Børsen, der har dykket ned i alle C25-virksomhedernes regnskaber for at se, hvor mange aktier hver topchef har hos deres arbejdsgiver.

Simcorp-bossen, der har en glorværdig fortid hos Microsoft, er relativt ny i det fine C25-selskab. Selskabet kom med i indekset i midten af juni, men alligevel er Klaus Holse blandt de C25-topchefer, der har aktier for flest penge i den butik, man står i spidsen for.

Klaus Holse kommer således ind på en sjette plads efter topchefen fra blandt andet Genmab, der topper listen. Men med sin sjette plads er Klaus Holse også foran frontfigurer fra blandt andet A.P. Møller-Mærsk og DSV.

Læs mere her: Simcorp har travlt: Skal lande op mod syv nye kæmpe-kunder inden nytår

Politisk flertal vil holde liv i Sundhedsplatformen

Med undtagelse af De Konservative og Dansk Folkeparti, har de resterende politiske partier i Region Hovedstaden givet hinanden håndslag på, at de står bag det ellers omdiskuterede EPJ-system, Sundhedsplatformen.

Det skriver Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

Dermed er der sikret ro om en af de mere omdiskuterede it-systemer i det offentlige. Systemet har levet en tilværelse i et blæsevejr af kritiske vinde, men nu er eksistensgrundlaget fremadrettet i hvert fald sikret. Det forklarer regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).

"Jeg glad for, at et flertal nu sætter en klar retning for fremtiden, når det handler om Sundhedsplatformen. Vi er enige om, at det er useriøst og kontraproduktivt at fastholde, at vi bare kan skrotte det hele og starte forfra. Sundhedsplatformen er en enorm forandring og mere end bare et it-system. Den er vores svar på fremtidens digitale behov og muligheder, og det skal vi tage ansvar for at se til ende," siger hun.

Læs mere om systemet her: Region Hovedstaden afsætter 22 millioner til forbedring af Sundhedsplatformen: 3.000 læger tilbydes individuel opsætning

Regeringer kræver adgang til krypterede enheder

En række regeringer deriblandt USA og Storbritanien har i fællesskab bedt flere tech-virksomheder om at bygge såkaldte "bagdøre" i deres krypterede devices.

Det skriver The Verge.

Regeringerne ønsker at kunne tilgå de ellers afskårne devices i tilfælde af en politimæssig efterforskning. Det kunne være i tilfælde, hvor der er tale om efterforskning af terrortrusler.

Til at starte med har regeringerne venligt opfordret tech-virksomhederne til at overveje at indbygge de såkaldte bagdøre, men hvis det ikke sker, så har man tænkt sig at tage hårdere midler i brug for at sikre sig adgang til de pågældende devices.

Amerikansk stat går forrest

Californien har valgt at gå foran i kampen for, at sikre det moderne smarte hjem.

Derfor har staten nu politisk vedtaget, at alle devices til smarte hjem såsom Alexa skal have indbygget sikkerhedsforanstaltninger senest i 2020.

Det skriver Bloomberg.

Baggrunden for de vedtagne forslag er, at flere er bekymrede for sikkerheden i smarte devices. Ansvaret for sikkerheden ligger med den nye lovgivning hos producenterne af smart home devices og deres leverandører. De skal have styr på sikkerheden inden for de kommende to år.

Læs mere her: Har du hørt om smart display? En helt ny type skærme er på vej til at lave om på dit hjem og dit kontor
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere