Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Simcorp-boss har aktier for mange millioner kroner / Politisk flertal vil holde liv i Sundhedsplatformen / Regeringer kræver adgang til krypterede enheder

Simcorps topchef, Klaus Holse, har aktier i virksomheden for 44,4 millioner kroner. Et politisk flertal i Region Hovedstaden holder hånden under Sundhedsplatformen. En række regeringer kræver adgang til krypterede devices og så kræver en amerikansk stat sikkerhed i devices til smart homes inden for få år.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne tirsdag morgen.

Simcorp-boss har for 44,4 millioner kroner aktier i egen butik

Topchef Klaus Holse har foruden en god udsigt fra sit kontor i Simcorps hovedkvarter også en god portion aktier i virksomheden.

Det viser en undersøgelse foretaget af Børsen, der har dykket ned i alle C25-virksomhedernes regnskaber for at se, hvor mange aktier hver topchef har hos deres arbejdsgiver.

Simcorp-bossen, der har en glorværdig fortid hos Microsoft, er relativt ny i det fine C25-selskab. Selskabet kom med i indekset i midten af juni, men alligevel er Klaus Holse blandt de C25-topchefer, der har aktier for flest penge i den butik, man står i spidsen for.

Klaus Holse kommer således ind på en sjette plads efter topchefen fra blandt andet Genmab, der topper listen. Men med sin sjette plads er Klaus Holse også foran frontfigurer fra blandt andet A.P. Møller-Mærsk og DSV.

Læs mere her: Simcorp har travlt: Skal lande op mod syv nye kæmpe-kunder inden nytår

Politisk flertal vil holde liv i Sundhedsplatformen

Med undtagelse af De Konservative og Dansk Folkeparti, har de resterende politiske partier i Region Hovedstaden givet hinanden håndslag på, at de står bag det ellers omdiskuterede EPJ-system, Sundhedsplatformen.

Det skriver Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

Dermed er der sikret ro om en af de mere omdiskuterede it-systemer i det offentlige. Systemet har levet en tilværelse i et blæsevejr af kritiske vinde, men nu er eksistensgrundlaget fremadrettet i hvert fald sikret. Det forklarer regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).

"Jeg glad for, at et flertal nu sætter en klar retning for fremtiden, når det handler om Sundhedsplatformen. Vi er enige om, at det er useriøst og kontraproduktivt at fastholde, at vi bare kan skrotte det hele og starte forfra. Sundhedsplatformen er en enorm forandring og mere end bare et it-system. Den er vores svar på fremtidens digitale behov og muligheder, og det skal vi tage ansvar for at se til ende," siger hun.

Læs mere om systemet her: Region Hovedstaden afsætter 22 millioner til forbedring af Sundhedsplatformen: 3.000 læger tilbydes individuel opsætning

Regeringer kræver adgang til krypterede enheder

En række regeringer deriblandt USA og Storbritanien har i fællesskab bedt flere tech-virksomheder om at bygge såkaldte "bagdøre" i deres krypterede devices.

Det skriver The Verge.

Regeringerne ønsker at kunne tilgå de ellers afskårne devices i tilfælde af en politimæssig efterforskning. Det kunne være i tilfælde, hvor der er tale om efterforskning af terrortrusler.

Til at starte med har regeringerne venligt opfordret tech-virksomhederne til at overveje at indbygge de såkaldte bagdøre, men hvis det ikke sker, så har man tænkt sig at tage hårdere midler i brug for at sikre sig adgang til de pågældende devices.

Amerikansk stat går forrest

Californien har valgt at gå foran i kampen for, at sikre det moderne smarte hjem.

Derfor har staten nu politisk vedtaget, at alle devices til smarte hjem såsom Alexa skal have indbygget sikkerhedsforanstaltninger senest i 2020.

Det skriver Bloomberg.

Baggrunden for de vedtagne forslag er, at flere er bekymrede for sikkerheden i smarte devices. Ansvaret for sikkerheden ligger med den nye lovgivning hos producenterne af smart home devices og deres leverandører. De skal have styr på sikkerheden inden for de kommende to år.

Læs mere her: Har du hørt om smart display? En helt ny type skærme er på vej til at lave om på dit hjem og dit kontor




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere