Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Lenovos Smart Display har potentiale til at brillere både derhjemme og på kontorets skrivebord.

Har du hørt om smart display? En helt ny type skærme er på vej til at lave om på dit hjem og dit kontor

En mindre revolution er under opsejling. Smarte displays vil, sammen med digitale assistenter fra både Google og Amazon, udkæmpe en krig om at styre hjemmets internetforbundne enheder. Og bagefter bliver det kontorets tur.

Næste måned går det løs.

Som optakt til Europas største forbruger-elektronikmesse, IFA i Berlin, vil flere elektronikproducenter komme med deres respektive bud på et smart-display til hjemmet.

Enhederne skal leve i stuen, køkkenet eller soveværelset, hvor de sammen med digitale tjenere som Googles Assistant og Amazons Alexa, vil assistere med at styre musikken, lyset, termostaten og meget mere i hjemmet.

Amazon har allerede sit bud klar med Echo Show, men Google-baserede modsvar fra både LG, Lenovo, JBL og Sony er klar, eller snart klar, til salg i de kommende uger, som Computerworld.com skriver.

Google reklamerer allerede nu for enhederne på en dedikeret Assistant-hjemmeside.

Sonys bud står dog først til en lancering senere på årets, mens Samsung også arbejder på en Bixby-baseret løsning (Samsungs egen digitale assistent). Den rygtes til først at debutere i starten af 2019. Forvent dog at se langt flere bud blive vist frem når IFA-messen åbner dørene den 31. august.

Se også: IBM klar med stemmestyret assistent: ‘Watson Assistant’ skal udfordre Amazons Alexa og Google Home

Nye interfaces – nye muligheder

Som med Amazons Echo-højtalere eller Googles Home ditto, vil stemmestyring være tilgængelig. Et touch-display giver dog nye muligheder, eksempelvis til at fremvise Google Assistants oplysninger i den såkaldte ’Cards’-interface.

Hvor smarthøjttalere beror udelukkende på stemmekommandoer, agerer de smarte displays som en terminal, hvorfra der kan chattes med både tekst, stemme og levende billeder, streames video og meget mere i takt med at de digitale assistenter tilegner sig nye evner.

Et af smartskærmens mest oplagte placeringer bliver køkkenet, hvor et stemmestyret display vil fungere fortrinligt til at vise et eksempelvis en opskriftsvideo, eller de seneste nyheder, selvom ens fingre skulle være fedtede.

Tingenes internet, varetages af blandt andre af Googles Android Things og skærmenes dedikerede styresystem er en afart af Android, døbt Android Things OS.

Læs også: Så meget ved Google om dig: Få overblik over de data, som Google indsamler om dig

Virksomhedens udvidede kommunikationsplatform

Selvom de kommende smartdisplays i første omgang er tænkt til forbrugeropgaver som køkkenassistance, har produktkategorien interessante kontorperspektiver.

De digitale skærme er, i sagens natur, designede til at være fast parkerede i en armslængde fra brugeren – omtrent der, hvor fastnettelefonen en gang lå på skrivebordet.

Foreningen af en stemmestyret assistent med videokonference-evner og en enkel betjening kan give en nettogevinst, især fordi den nærmest sømløst kan føres videre til de øvrige kommunikationsværktøjer som mobilen, den internetopkoblede bil eller, når behovet skulle være der, hjemmet.

Assistent funktionerne er også veloplagte til at leve op til deres navne og fungere som private assistenter, ved at løse sekretæropgaver som planlægning af møder, give påmindelser og et hav af andre produktivitetsfremmende værktøjer.

Amazon er allerede nu klar med sine Alexa-baserede assistenter til kontorbrug med Alexa for Business. En Alexa for Business startpakke inkluderet da også et par Echo Show-enheder.

Denne blev lanceret i november 2017, mens en konkurrerende løsning fra Google givetvis er i støbeskeen.

Læs også: Google buldrer frem i krigen om dit hjem: Vipper Amazon af tronen som førende producent af smart-højttalere




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere