Artikel top billede

(Foto: Region Hovedstaden)

Region Hovedstaden afsætter 22 millioner til forbedring af Sundhedsplatformen: 3.000 læger tilbydes individuel opsætning

Region Hovedsætter sætter 22 millioner kroner af for at hjælpe 3000 læger med en individuel opsætning af Sundhedsplatformen.

Region Hovedstadens it-system Sundhedsplatformen har været ramt af en lang række problemer.

Nu melder regionen, at den har fundet 22 millioner kroner i ubrugte midler fra renoveringsbudgettet for 2018, og de penge bruges nu til at tilbyde 3000 læger en individuel opsætning af systemet, så det passer til de enkelte lægers behov.

Læs også: Danmark har tradition for kuldsejlede it-projekter i det offentlige: I hvilke andre brancher accepterer man en vare med 1.000 fejl?

Det skriver Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

"Cirka 22 millioner kroner er ubrugte midler på renoveringsbudgettet i 2018, som politikerne har valgt at målrette indsatser, som skal gøre lægernes arbejde i Sundhedsplatformen nemmere. 3000 læger bliver fra september tilbudt individuel tilpasning af Sundhedsplatformen, så de kan få den opsætning, som passer bedst til deres dagligdag og opgaver," står der i meddelelsen, som fortsætter:

"Samtidig blev der afsat midler til flere kliniske byggere, som er læger og sygeplejersker, der er uddannet i tilpasse opsætningen i Sundhedsplatformen, så den bedre matcher den enkelte afdelings behov. Derudover afsætter politikerne midler til en række andre initiativer, som skal forbedre brugernes arbejde med Sundhedsplatformen."

Læs også: Sundhedsplatformen kostede Region Sjælland 700 millioner: Nu indrømmer regionen at platformen ikke fungerer

Strid om udskyldelse af opdatering

I begyndelsen af august blussede en ny problemstilling vedrørende det omstridte it-system op.

Her meddeler Region Hovedstaden og Region Sjælland, som benytter Sundhedsplatformen, nemlig, at de har besluttet sig for at udskyde en planlagt opdatering af Sundhedsplatformen til februar 2019.

Udskydelsen skyldtes, ifølge regionerne, at Sundheds- og Ældreministeriet og Danske Regioner i løbet af sommerferien havde besluttet, at Landspatientregistret, LPR3, skulle udskydes til 2019.

Det kan du læse mere om her:Regioner udskyder opdatering af Sundhedsplatformen

Den udlægning var sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) dog langt fra tilfreds med.

Dagen efter tog hun til genmæle.

Her gjorde Ellen Trane Nørby det klart, at det var Danske Regioner, der bad ministeriet om udsættelse af LPR3 i starten af sommeren med en begrundelse om, at Sundhedsplatformen ville blive lettere at opdatere.

"Det undrer mig meget, at Region Sjælland og Region Hovedstaden har meldt ud, at opdateringen af Sundhedsplatformen er forsinket, fordi indfasningen af Landspatientregisteret er forsinket. Det er helt faktuelt forkert. Vi, i staten, er klar til at gå i luften med LPR3 til planlagt tid og har hele tiden været det," lød det dengang fra sundhedsministeren.

Det kan du læse mere om her: Sundhedsminister undsiger regioners udmelding om Sundhedsplatformen: "Det er helt faktuelt forkert"
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere