Artikel top billede

Region Hovedstaden afsætter 22 millioner til forbedring af Sundhedsplatformen: 3.000 læger tilbydes individuel opsætning

Region Hovedsætter sætter 22 millioner kroner af for at hjælpe 3000 læger med en individuel opsætning af Sundhedsplatformen.

Region Hovedstadens it-system Sundhedsplatformen har været ramt af en lang række problemer.

Nu melder regionen, at den har fundet 22 millioner kroner i ubrugte midler fra renoveringsbudgettet for 2018, og de penge bruges nu til at tilbyde 3000 læger en individuel opsætning af systemet, så det passer til de enkelte lægers behov.

Læs også: Danmark har tradition for kuldsejlede it-projekter i det offentlige: I hvilke andre brancher accepterer man en vare med 1.000 fejl?

Det skriver Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

"Cirka 22 millioner kroner er ubrugte midler på renoveringsbudgettet i 2018, som politikerne har valgt at målrette indsatser, som skal gøre lægernes arbejde i Sundhedsplatformen nemmere. 3000 læger bliver fra september tilbudt individuel tilpasning af Sundhedsplatformen, så de kan få den opsætning, som passer bedst til deres dagligdag og opgaver," står der i meddelelsen, som fortsætter:

"Samtidig blev der afsat midler til flere kliniske byggere, som er læger og sygeplejersker, der er uddannet i tilpasse opsætningen i Sundhedsplatformen, så den bedre matcher den enkelte afdelings behov. Derudover afsætter politikerne midler til en række andre initiativer, som skal forbedre brugernes arbejde med Sundhedsplatformen."

Læs også: Sundhedsplatformen kostede Region Sjælland 700 millioner: Nu indrømmer regionen at platformen ikke fungerer

Strid om udskyldelse af opdatering

I begyndelsen af august blussede en ny problemstilling vedrørende det omstridte it-system op.

Her meddeler Region Hovedstaden og Region Sjælland, som benytter Sundhedsplatformen, nemlig, at de har besluttet sig for at udskyde en planlagt opdatering af Sundhedsplatformen til februar 2019.

Udskydelsen skyldtes, ifølge regionerne, at Sundheds- og Ældreministeriet og Danske Regioner i løbet af sommerferien havde besluttet, at Landspatientregistret, LPR3, skulle udskydes til 2019.

Det kan du læse mere om her:Regioner udskyder opdatering af Sundhedsplatformen

Den udlægning var sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) dog langt fra tilfreds med.

Dagen efter tog hun til genmæle.

Her gjorde Ellen Trane Nørby det klart, at det var Danske Regioner, der bad ministeriet om udsættelse af LPR3 i starten af sommeren med en begrundelse om, at Sundhedsplatformen ville blive lettere at opdatere.

"Det undrer mig meget, at Region Sjælland og Region Hovedstaden har meldt ud, at opdateringen af Sundhedsplatformen er forsinket, fordi indfasningen af Landspatientregisteret er forsinket. Det er helt faktuelt forkert. Vi, i staten, er klar til at gå i luften med LPR3 til planlagt tid og har hele tiden været det," lød det dengang fra sundhedsministeren.

Det kan du læse mere om her: Sundhedsminister undsiger regioners udmelding om Sundhedsplatformen: "Det er helt faktuelt forkert"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere