Artikel top billede

(Foto: Fotograf Camilla Schiøler, camilla@adr.dk, +45 21919132 / Fotograf Camilla Schiøler)

Stor rokade i toppen af Telenor: Chefen for Skandinavien stopper

Berit Svendsen stopper som chef for Skandinavien hos Telenor. Det medfører en stor ledelsesrokade i den norske telekoncern.

Telenors chef for Skandinavien, Berit Svendsen, fratræder sin stilling hos koncernen, og det medfører en større rokade i toppen af selskabet.

Det oplyser Telenor i en fondsbørsmeddelelse.

Berit Svendsen ersattes af Petter-Børre Furberg, der har arbejdet i Telenor-koncernen siden 1998 og i dag er Cluster Head for Skandinavien.

"Berit Svendsen har været en markant lederskikkelse for Telenor i en årrække, og hun har gjort en stor indsats for selskabet og opnået gode resultater," lyder det fra Sigve Brekke, koncernchef for Telenor, i fondsbørsmeddelelsen.

Læs også: Derfor smadrer TDC konkurrenterne i den danske mobilkrig

Selskabet oplyser desuden, at Kaaren Hilsen bliver ny administrerende direktør for Telenor Sverige, mens Morten Karlsen Sørby udnævnes til ny fungerende Cluster Head for Skandinavien.

Men den øverste chef bliver altså Petter-Børre Furberg.

"Petter-Børre Furberg har bred erfaring fra en række lederstillinger i koncernen. Han har været med til at lede etablerede organisationer og været ansvarlig for udviklingen af nye produktområder. Jeg er glad for, at han har accepteret den krævende rolle som leder af Telenor Norge, "lyder det videre i fondsbørsmeddelelsen fra Sigve Brekke.

Berit Svendsen bekræfter stop på Twitter

Berit Svendsen bekræfter selv sin fratrædelse på Twitter.

"Jeg forlader Telenor med en stolthed over at have bidraget positivt til selskabets udvikling og vækst over 30 år. Jeg har haft glæden af at blive båret frem af fantastiske medarbejdere, og sammen har vi ført Telenor til nye højder. Jeg ønsker alle kollegaer held og lykke fremover," lyder det i beskeden på Twitter.

Berit Svendsen startede hos Telenor som research scientist i 1988, hvor hun siden bestred en lang række forskellige stillinger frem til 2008, hvor hun tog en afstikker til tv-selskabet Conax, der på daværende tidspunkt var ejet af Telenor.

I 2011 var Berit Svendsen så tilbage hos Telenor i rollen som executive vice president, ligesom hun også blev øverste chef for teleselskabets norske afdeling.

Nu er det slut.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere