Artikel top billede

Stor rokade i toppen af Telenor: Chefen for Skandinavien stopper

Berit Svendsen stopper som chef for Skandinavien hos Telenor. Det medfører en stor ledelsesrokade i den norske telekoncern.

Telenors chef for Skandinavien, Berit Svendsen, fratræder sin stilling hos koncernen, og det medfører en større rokade i toppen af selskabet.

Det oplyser Telenor i en fondsbørsmeddelelse.

Berit Svendsen ersattes af Petter-Børre Furberg, der har arbejdet i Telenor-koncernen siden 1998 og i dag er Cluster Head for Skandinavien.

"Berit Svendsen har været en markant lederskikkelse for Telenor i en årrække, og hun har gjort en stor indsats for selskabet og opnået gode resultater," lyder det fra Sigve Brekke, koncernchef for Telenor, i fondsbørsmeddelelsen.

Læs også: Derfor smadrer TDC konkurrenterne i den danske mobilkrig

Selskabet oplyser desuden, at Kaaren Hilsen bliver ny administrerende direktør for Telenor Sverige, mens Morten Karlsen Sørby udnævnes til ny fungerende Cluster Head for Skandinavien.

Men den øverste chef bliver altså Petter-Børre Furberg.

"Petter-Børre Furberg har bred erfaring fra en række lederstillinger i koncernen. Han har været med til at lede etablerede organisationer og været ansvarlig for udviklingen af nye produktområder. Jeg er glad for, at han har accepteret den krævende rolle som leder af Telenor Norge, "lyder det videre i fondsbørsmeddelelsen fra Sigve Brekke.

Berit Svendsen bekræfter stop på Twitter

Berit Svendsen bekræfter selv sin fratrædelse på Twitter.

"Jeg forlader Telenor med en stolthed over at have bidraget positivt til selskabets udvikling og vækst over 30 år. Jeg har haft glæden af at blive båret frem af fantastiske medarbejdere, og sammen har vi ført Telenor til nye højder. Jeg ønsker alle kollegaer held og lykke fremover," lyder det i beskeden på Twitter.

Berit Svendsen startede hos Telenor som research scientist i 1988, hvor hun siden bestred en lang række forskellige stillinger frem til 2008, hvor hun tog en afstikker til tv-selskabet Conax, der på daværende tidspunkt var ejet af Telenor.

I 2011 var Berit Svendsen så tilbage hos Telenor i rollen som executive vice president, ligesom hun også blev øverste chef for teleselskabets norske afdeling.

Nu er det slut.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere