Artikel top billede

(Foto: Fotograf Camilla Schiøler, camilla@adr.dk, +45 21919132 / Fotograf Camilla Schiøler)

Stor rokade i toppen af Telenor: Chefen for Skandinavien stopper

Berit Svendsen stopper som chef for Skandinavien hos Telenor. Det medfører en stor ledelsesrokade i den norske telekoncern.

Telenors chef for Skandinavien, Berit Svendsen, fratræder sin stilling hos koncernen, og det medfører en større rokade i toppen af selskabet.

Det oplyser Telenor i en fondsbørsmeddelelse.

Berit Svendsen ersattes af Petter-Børre Furberg, der har arbejdet i Telenor-koncernen siden 1998 og i dag er Cluster Head for Skandinavien.

"Berit Svendsen har været en markant lederskikkelse for Telenor i en årrække, og hun har gjort en stor indsats for selskabet og opnået gode resultater," lyder det fra Sigve Brekke, koncernchef for Telenor, i fondsbørsmeddelelsen.

Læs også: Derfor smadrer TDC konkurrenterne i den danske mobilkrig

Selskabet oplyser desuden, at Kaaren Hilsen bliver ny administrerende direktør for Telenor Sverige, mens Morten Karlsen Sørby udnævnes til ny fungerende Cluster Head for Skandinavien.

Men den øverste chef bliver altså Petter-Børre Furberg.

"Petter-Børre Furberg har bred erfaring fra en række lederstillinger i koncernen. Han har været med til at lede etablerede organisationer og været ansvarlig for udviklingen af nye produktområder. Jeg er glad for, at han har accepteret den krævende rolle som leder af Telenor Norge, "lyder det videre i fondsbørsmeddelelsen fra Sigve Brekke.

Berit Svendsen bekræfter stop på Twitter

Berit Svendsen bekræfter selv sin fratrædelse på Twitter.

"Jeg forlader Telenor med en stolthed over at have bidraget positivt til selskabets udvikling og vækst over 30 år. Jeg har haft glæden af at blive båret frem af fantastiske medarbejdere, og sammen har vi ført Telenor til nye højder. Jeg ønsker alle kollegaer held og lykke fremover," lyder det i beskeden på Twitter.

Berit Svendsen startede hos Telenor som research scientist i 1988, hvor hun siden bestred en lang række forskellige stillinger frem til 2008, hvor hun tog en afstikker til tv-selskabet Conax, der på daværende tidspunkt var ejet af Telenor.

I 2011 var Berit Svendsen så tilbage hos Telenor i rollen som executive vice president, ligesom hun også blev øverste chef for teleselskabets norske afdeling.

Nu er det slut.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere