Artikel top billede

Amazon i hælene på Apple: Har i 50 minutter rundet en værdi på 1.000 milliarder dollar - så meget er aktien steget på blot fem år

Amazons markedsværdi rundede først på ugen en billion dollar - men så gled selskabet under billion-grænsen igen. Se her, hvor meget du ville have tjent, hvis du have købt Amazon-aktier for fem år siden.

Efter kraftig stigning over en længere periode, rundede Amazon først på ugen kortvarigt den for amerikanske selskaber så magiske grænse med en markedsværdi på en billion dollar - altså tusind milliarder dollar.

Dermed bliver Amazon det andet selskab i verdenshistorien, hvis markedsværdi runder denne grænse efter Apple, hvis markedsværdi i dag er 1,1 billioner dollar.

Glæden blev dog kortvarig for Amazon, der efter kort tid over billion-grænsen igen gled ned. I skrivende stund er Amazons markedsværdi 994,75 milliarder dollar.

Faktisk nåede Amazon kun at være mere end en billion dollar værd i sammenlagt 50 minutter.

Steget eksplosivt

Amazons aktiekurs er i de seneste fem år steget med ikke mindre end 580 procent.

Havde man således købt Amazon-aktier for 50.000 kroner i september 2013, ville man i dag være god for mere end 340.000 kroner.

Amazon er på alles læber for tiden og udgør for tiden en vigtig udfordrer i mange forskellige markeder, hvor selskabet i kraft af sine massive muskler kan være i stand til at disrupte og true mange etablerede spillere.

Det gælder områder som e-handel, shipping, sundheds-markedet, cloud, kunstig intelligens, datacentre, detail-handel og flere andre.

Amazon er samtidig blandt verdens største e-handelsfirmaer og verdens største cloud-firma med Amazon Web Services.

Læs også: Indsigt: Forstå hvorfor hele it-industrien holder øje med Amazon og AWS – og hvorfor Danmark adskiller sig

Også Apple har god vind i sejlene for tiden og har i årevis været verdens mest værdifulde selskabet. Men forskellen til Amazon bliver mindre og mindre.

Apples markedsværdi var ved nytår eksempelvis 50 procent højere end Amazons markedsværdi.

I kølvandet på de to fremadstormende selskaber finder vi Alphabet med en markedsværdi på 838 milliarder dollar.

Læs også:

Hvilken cloud-løsning skal du vælge? Her er fordele og ulemper ved cloud-tjenesterne fra Microsoft, Amazon og Google

Derfor banker Amazon alle konkurrenterne: Selskabet er som skabt til at disrupte




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere