Artikel top billede

Amazon i hælene på Apple: Har i 50 minutter rundet en værdi på 1.000 milliarder dollar - så meget er aktien steget på blot fem år

Amazons markedsværdi rundede først på ugen en billion dollar - men så gled selskabet under billion-grænsen igen. Se her, hvor meget du ville have tjent, hvis du have købt Amazon-aktier for fem år siden.

Efter kraftig stigning over en længere periode, rundede Amazon først på ugen kortvarigt den for amerikanske selskaber så magiske grænse med en markedsværdi på en billion dollar - altså tusind milliarder dollar.

Dermed bliver Amazon det andet selskab i verdenshistorien, hvis markedsværdi runder denne grænse efter Apple, hvis markedsværdi i dag er 1,1 billioner dollar.

Glæden blev dog kortvarig for Amazon, der efter kort tid over billion-grænsen igen gled ned. I skrivende stund er Amazons markedsværdi 994,75 milliarder dollar.

Faktisk nåede Amazon kun at være mere end en billion dollar værd i sammenlagt 50 minutter.

Steget eksplosivt

Amazons aktiekurs er i de seneste fem år steget med ikke mindre end 580 procent.

Havde man således købt Amazon-aktier for 50.000 kroner i september 2013, ville man i dag være god for mere end 340.000 kroner.

Amazon er på alles læber for tiden og udgør for tiden en vigtig udfordrer i mange forskellige markeder, hvor selskabet i kraft af sine massive muskler kan være i stand til at disrupte og true mange etablerede spillere.

Det gælder områder som e-handel, shipping, sundheds-markedet, cloud, kunstig intelligens, datacentre, detail-handel og flere andre.

Amazon er samtidig blandt verdens største e-handelsfirmaer og verdens største cloud-firma med Amazon Web Services.

Læs også: Indsigt: Forstå hvorfor hele it-industrien holder øje med Amazon og AWS – og hvorfor Danmark adskiller sig

Også Apple har god vind i sejlene for tiden og har i årevis været verdens mest værdifulde selskabet. Men forskellen til Amazon bliver mindre og mindre.

Apples markedsværdi var ved nytår eksempelvis 50 procent højere end Amazons markedsværdi.

I kølvandet på de to fremadstormende selskaber finder vi Alphabet med en markedsværdi på 838 milliarder dollar.

Læs også:

Hvilken cloud-løsning skal du vælge? Her er fordele og ulemper ved cloud-tjenesterne fra Microsoft, Amazon og Google

Derfor banker Amazon alle konkurrenterne: Selskabet er som skabt til at disrupte
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere