Artikel top billede

Amazon i hælene på Apple: Har i 50 minutter rundet en værdi på 1.000 milliarder dollar - så meget er aktien steget på blot fem år

Amazons markedsværdi rundede først på ugen en billion dollar - men så gled selskabet under billion-grænsen igen. Se her, hvor meget du ville have tjent, hvis du have købt Amazon-aktier for fem år siden.

Efter kraftig stigning over en længere periode, rundede Amazon først på ugen kortvarigt den for amerikanske selskaber så magiske grænse med en markedsværdi på en billion dollar - altså tusind milliarder dollar.

Dermed bliver Amazon det andet selskab i verdenshistorien, hvis markedsværdi runder denne grænse efter Apple, hvis markedsværdi i dag er 1,1 billioner dollar.

Glæden blev dog kortvarig for Amazon, der efter kort tid over billion-grænsen igen gled ned. I skrivende stund er Amazons markedsværdi 994,75 milliarder dollar.

Faktisk nåede Amazon kun at være mere end en billion dollar værd i sammenlagt 50 minutter.

Steget eksplosivt

Amazons aktiekurs er i de seneste fem år steget med ikke mindre end 580 procent.

Havde man således købt Amazon-aktier for 50.000 kroner i september 2013, ville man i dag være god for mere end 340.000 kroner.

Amazon er på alles læber for tiden og udgør for tiden en vigtig udfordrer i mange forskellige markeder, hvor selskabet i kraft af sine massive muskler kan være i stand til at disrupte og true mange etablerede spillere.

Det gælder områder som e-handel, shipping, sundheds-markedet, cloud, kunstig intelligens, datacentre, detail-handel og flere andre.

Amazon er samtidig blandt verdens største e-handelsfirmaer og verdens største cloud-firma med Amazon Web Services.

Læs også: Indsigt: Forstå hvorfor hele it-industrien holder øje med Amazon og AWS – og hvorfor Danmark adskiller sig

Også Apple har god vind i sejlene for tiden og har i årevis været verdens mest værdifulde selskabet. Men forskellen til Amazon bliver mindre og mindre.

Apples markedsværdi var ved nytår eksempelvis 50 procent højere end Amazons markedsværdi.

I kølvandet på de to fremadstormende selskaber finder vi Alphabet med en markedsværdi på 838 milliarder dollar.

Læs også:

Hvilken cloud-løsning skal du vælge? Her er fordele og ulemper ved cloud-tjenesterne fra Microsoft, Amazon og Google

Derfor banker Amazon alle konkurrenterne: Selskabet er som skabt til at disrupte
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere