Artikel top billede

(Foto: Photo by Ibrahim Rifath on Unsplash)

ATP og PFA køber ejendomsmæglernes software-leverandør

ATP og PFA investerer sammen i danske C&B Systemer, der leverer software til de danske ejendomsmæglere. Selskaberne oplyser ikke prisen.

De to danske pensionskasser ATP og PFA har sammen købt majoritetsandelen i det danske softwareselskab, C&B Systemer, der er bedst kendt for at levere it-systemer til de danske ejendomsmæglere.

Opkøbet sker via pensionskassernes kapitalfond VIA Equity.

"I VIA equity har vi specialiseret os i at indgå IT-partnerskaber, og med vores store erfaring på netop dette område er vi overbeviste om, at vi kan bidrage betydeligt til at udvikle C&B’s i forvejen stærke forretning yderligere. Vi er imponeret over C&B Systemers ledelse og medarbejderes evne til at spotte innovative digitale tendenser og omsætte dem til løsninger til et marked i rivende udvikling," lyder det i en pressemeddelelse fra Benjamin Kramarz, der er partner hos VIA Equity.

Benjamin Kramarz træder samtidigt ind i C&B Systemers bestyrelse, mens selskabets grundlægger Bjarne Hansen træder ud efter 40 år.

Ledelsen af virksomheden overtages af selskabets nuværende strategidirektør og anden generation i den familieejede virksomhed, Tina Ørholm, som også fortsat vil være medejer sammen med Thomas Hansen.

C&B Systemer beskæftiger 60 medarbejdere, men ønsker ikke at oplyse prisen for handlen.

Læs også: Stort it-system fra Netcompany ramt af problemer: Tusindsvis af danskere har været ramt

ATP's anden it-investering på under en måned

C&B Systemer understøtter alle processer i forbindelse med køb og salg af fast ejendom samt ejendomsmæglernes salgsfremmende opgaver, og selskabet er langt fra det første it-selskab, som ATP investerer i i 2018.

I slutningen af august hentede danske Visiopharm, der udvikler software til billedanalyse af celler til brug i kræftdiagnostik, en kapitalindsprøjtning på 100 millioner kroner.

Her var ATP den største bidragsyder ved at stå bag næsten halvdelen af den samlede pulje ved at skyde 45 millioner kroner i selskabet.

Det kan du læse mere om her: Dansk software-selskab henter investering på 100 millioner kroner forud for børsnotering
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere