Artikel top billede

(Foto: © EU / Jennifer Jacquemart)

EU satser på at have ny tech-skat klar inden årets udgang: Her er nøglepunkterne i det store udspil

Inden årets udgang ønsker EU at indføre en ny skat på digitale tjenester. Se her hvordan de store tech-giganter skal beskattes ifølge det seneste udspil.

EU’s finansministre vil i løbet af ugen diskutere et nyt forslag fra det østrigske EU-formandskab til at beskatte verdens tech-giganter.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

I forslaget lægges op til, at der inden årets udgang bliver taget en beslutning om at indføre en skat på såkaldte ”digitale overskud.”

Der er i praksis tale om en skat på digitale tjenester, og ifølge nyhedsbureauet er der blandt medlemslandene bred enighed om at digitale tjenester i dag bliver beskattet for mildt og at der derfor er behov for nye skatteregler på området.

Læs også: EU vil have nye skatteregler: De store tech-virksomheder slipper for billigt

EU-lande er uenige

EU-landene er dog endnu ikke blevet enige om omfanget af og tidsplanen for en ny skatteaftale.

Mindre EU-lande med lav selskabsskat som eksempelvis Irland og Luxembourg, der huser mange store tech-virksomheder, ønsker ifølge Reuters, at EU afventer udfaldet af den internationale økonomiske samarbejdsorganisation OECD's arbejde med at finde en global løsning på problemet.

Men større EU-lande som Frankrig og Italien, der mener at have tabt millioner af euro på tech-giganternes skattetænkning, ønsker ifølge Reuters derimod en hurtig løsning.

Derfor støtter de større lande EU-kommissionens forslag om at indføre fælles europæiske skat på digitale overskud, som skal indføres før, at der bliver taget beslutninger om globale retningslinjer på området.

Her er nøglepunkterne i udspillet

Det østrigske EU-formandskab frygter, dog ifølge Reuters at EU-landene risikerer at underminere deres skattegrundlag, hvis dde vælger af afventer en global løsning.

Derfor anbefaler formandsskabet, at der bliver vedtaget en midlertidig fælles EU-løsning.

I et forsøg på at opnå et kompromis foreslår det østrigske formandskab en løsning, der kun rammer et begrænset antal virksomheder.

Derfor vil skatten ifølge forslaget kun blive pålagt internetbaserede annoncetjenester, som eksempelvis Google og Facebook, samt virtuelle markedspladser som eksempelvis Amazon.

Derudover vil skatten kun blive pålagt virksomheder med et globalt overskud på 750 millioner euro samt en europæisk omsætning på mindst 50 millioner euro euro.

Læs også: Forstå fiduserne: Derfor er det så svært for EU at gribe ind overfor it-giganternes smarte skattetrick




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere