Artikel top billede

(Foto: © EU / Jennifer Jacquemart)

EU satser på at have ny tech-skat klar inden årets udgang: Her er nøglepunkterne i det store udspil

Inden årets udgang ønsker EU at indføre en ny skat på digitale tjenester. Se her hvordan de store tech-giganter skal beskattes ifølge det seneste udspil.

EU’s finansministre vil i løbet af ugen diskutere et nyt forslag fra det østrigske EU-formandskab til at beskatte verdens tech-giganter.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

I forslaget lægges op til, at der inden årets udgang bliver taget en beslutning om at indføre en skat på såkaldte ”digitale overskud.”

Der er i praksis tale om en skat på digitale tjenester, og ifølge nyhedsbureauet er der blandt medlemslandene bred enighed om at digitale tjenester i dag bliver beskattet for mildt og at der derfor er behov for nye skatteregler på området.

Læs også: EU vil have nye skatteregler: De store tech-virksomheder slipper for billigt

EU-lande er uenige

EU-landene er dog endnu ikke blevet enige om omfanget af og tidsplanen for en ny skatteaftale.

Mindre EU-lande med lav selskabsskat som eksempelvis Irland og Luxembourg, der huser mange store tech-virksomheder, ønsker ifølge Reuters, at EU afventer udfaldet af den internationale økonomiske samarbejdsorganisation OECD's arbejde med at finde en global løsning på problemet.

Men større EU-lande som Frankrig og Italien, der mener at have tabt millioner af euro på tech-giganternes skattetænkning, ønsker ifølge Reuters derimod en hurtig løsning.

Derfor støtter de større lande EU-kommissionens forslag om at indføre fælles europæiske skat på digitale overskud, som skal indføres før, at der bliver taget beslutninger om globale retningslinjer på området.

Her er nøglepunkterne i udspillet

Det østrigske EU-formandskab frygter, dog ifølge Reuters at EU-landene risikerer at underminere deres skattegrundlag, hvis dde vælger af afventer en global løsning.

Derfor anbefaler formandsskabet, at der bliver vedtaget en midlertidig fælles EU-løsning.

I et forsøg på at opnå et kompromis foreslår det østrigske formandskab en løsning, der kun rammer et begrænset antal virksomheder.

Derfor vil skatten ifølge forslaget kun blive pålagt internetbaserede annoncetjenester, som eksempelvis Google og Facebook, samt virtuelle markedspladser som eksempelvis Amazon.

Derudover vil skatten kun blive pålagt virksomheder med et globalt overskud på 750 millioner euro samt en europæisk omsætning på mindst 50 millioner euro euro.

Læs også: Forstå fiduserne: Derfor er det så svært for EU at gribe ind overfor it-giganternes smarte skattetrick
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere