Artikel top billede

EU satser på at have ny tech-skat klar inden årets udgang: Her er nøglepunkterne i det store udspil

Inden årets udgang ønsker EU at indføre en ny skat på digitale tjenester. Se her hvordan de store tech-giganter skal beskattes ifølge det seneste udspil.

EU’s finansministre vil i løbet af ugen diskutere et nyt forslag fra det østrigske EU-formandskab til at beskatte verdens tech-giganter.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

I forslaget lægges op til, at der inden årets udgang bliver taget en beslutning om at indføre en skat på såkaldte ”digitale overskud.”

Der er i praksis tale om en skat på digitale tjenester, og ifølge nyhedsbureauet er der blandt medlemslandene bred enighed om at digitale tjenester i dag bliver beskattet for mildt og at der derfor er behov for nye skatteregler på området.

Læs også: EU vil have nye skatteregler: De store tech-virksomheder slipper for billigt

EU-lande er uenige

EU-landene er dog endnu ikke blevet enige om omfanget af og tidsplanen for en ny skatteaftale.

Mindre EU-lande med lav selskabsskat som eksempelvis Irland og Luxembourg, der huser mange store tech-virksomheder, ønsker ifølge Reuters, at EU afventer udfaldet af den internationale økonomiske samarbejdsorganisation OECD's arbejde med at finde en global løsning på problemet.

Men større EU-lande som Frankrig og Italien, der mener at have tabt millioner af euro på tech-giganternes skattetænkning, ønsker ifølge Reuters derimod en hurtig løsning.

Derfor støtter de større lande EU-kommissionens forslag om at indføre fælles europæiske skat på digitale overskud, som skal indføres før, at der bliver taget beslutninger om globale retningslinjer på området.

Her er nøglepunkterne i udspillet

Det østrigske EU-formandskab frygter, dog ifølge Reuters at EU-landene risikerer at underminere deres skattegrundlag, hvis dde vælger af afventer en global løsning.

Derfor anbefaler formandsskabet, at der bliver vedtaget en midlertidig fælles EU-løsning.

I et forsøg på at opnå et kompromis foreslår det østrigske formandskab en løsning, der kun rammer et begrænset antal virksomheder.

Derfor vil skatten ifølge forslaget kun blive pålagt internetbaserede annoncetjenester, som eksempelvis Google og Facebook, samt virtuelle markedspladser som eksempelvis Amazon.

Derudover vil skatten kun blive pålagt virksomheder med et globalt overskud på 750 millioner euro samt en europæisk omsætning på mindst 50 millioner euro euro.

Læs også: Forstå fiduserne: Derfor er det så svært for EU at gribe ind overfor it-giganternes smarte skattetrick
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere