Artikel top billede

Ateas øverste chef 'meget tilfreds' med ophævelse af offentligt forbud - ingen kommentarer fra danske Morten Felding

Direktøren for Atea er meget tilfreds med, at virksomheden i statens øjne er så "ren", at man fortsat kan få lov at deltage i offentlige udbud.

Når det offentlige sender store kontrakter i udbud eller skal foretage indkøb hos sine leverandører, kommer Atea forsat til at fremgå af listen over betroede parter.

Det er resultatet af Kammeradvokatens undersøgelse af selskabet, der de seneste år er blevet trukket gennem sølet i forbindelse med den såkaldte Atea-sag.

Men nu er virksomheden altså erklæret ren, og det vækker begejstring hos den norske topchef Steinar Sønsteby.

"Vi er meget tilfredse med, at de danske myndigheder formelt har anerkendt Ateas tiltag for at forebygge bestikkelse ved at godkende vores selvrenselsesprogram," udtaler topchefen i en meddelelse fra selskabet som reaktion på afgørelsen.

SKI og Moderniseringsstyrelsen har fortsat en særlig spotlampe rettet mod Atea, der de kommende fire år skal under særlig streng overvågning.

Læs om afgørelsen her: Godt to måneder efter bestikkelsesdom: Atea får igen grønt lys til at kunne deltage i offentlige udbud - men kommer under kontrol i fire år

Morten Felding forsvundet

Atea tilskriver sin frikendelse det omfattende program, der udmundede i, at Atea som det første selskab i Danmark fik en såkaldt antibestikkelses-ISO-certificering.

Det var en omfattende proces, som den danske chef, Morten Felding, allerede i januar tillagde stor værdi.

Det kan du læse mere om her:Morten Felding bruger ny ISO-certificering som skjold mod dårlig omtale af Atea: "Der er ingen andre i Danmark, der har den her certificering"

Selvsamme Morten Felding er dog ikke at træffe, hvis man ønsker en kommentar fra ham til afgørelsen eller forløbets betydning i den henseende.

Han svarer hverken på Computerworlds opkald og hans kommunikationsfolk ringer heller ikke tilbage.

Computerworld har tidligere påpeget, at Morten Felding på mystisk vis er forsvundet, efter han blev afhørt i forbindelse med sagen.

Det kan du læse mere om her: Atea afviser kritiske spørgsmål, men vil gerne tale om sommervejret: Hvorfor gemmer Atea Morten Felding væk fra offentligheden?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere