Artikel top billede

Ateas øverste chef 'meget tilfreds' med ophævelse af offentligt forbud - ingen kommentarer fra danske Morten Felding

Direktøren for Atea er meget tilfreds med, at virksomheden i statens øjne er så "ren", at man fortsat kan få lov at deltage i offentlige udbud.

Når det offentlige sender store kontrakter i udbud eller skal foretage indkøb hos sine leverandører, kommer Atea forsat til at fremgå af listen over betroede parter.

Det er resultatet af Kammeradvokatens undersøgelse af selskabet, der de seneste år er blevet trukket gennem sølet i forbindelse med den såkaldte Atea-sag.

Men nu er virksomheden altså erklæret ren, og det vækker begejstring hos den norske topchef Steinar Sønsteby.

"Vi er meget tilfredse med, at de danske myndigheder formelt har anerkendt Ateas tiltag for at forebygge bestikkelse ved at godkende vores selvrenselsesprogram," udtaler topchefen i en meddelelse fra selskabet som reaktion på afgørelsen.

SKI og Moderniseringsstyrelsen har fortsat en særlig spotlampe rettet mod Atea, der de kommende fire år skal under særlig streng overvågning.

Læs om afgørelsen her: Godt to måneder efter bestikkelsesdom: Atea får igen grønt lys til at kunne deltage i offentlige udbud - men kommer under kontrol i fire år

Morten Felding forsvundet

Atea tilskriver sin frikendelse det omfattende program, der udmundede i, at Atea som det første selskab i Danmark fik en såkaldt antibestikkelses-ISO-certificering.

Det var en omfattende proces, som den danske chef, Morten Felding, allerede i januar tillagde stor værdi.

Det kan du læse mere om her:Morten Felding bruger ny ISO-certificering som skjold mod dårlig omtale af Atea: "Der er ingen andre i Danmark, der har den her certificering"

Selvsamme Morten Felding er dog ikke at træffe, hvis man ønsker en kommentar fra ham til afgørelsen eller forløbets betydning i den henseende.

Han svarer hverken på Computerworlds opkald og hans kommunikationsfolk ringer heller ikke tilbage.

Computerworld har tidligere påpeget, at Morten Felding på mystisk vis er forsvundet, efter han blev afhørt i forbindelse med sagen.

Det kan du læse mere om her: Atea afviser kritiske spørgsmål, men vil gerne tale om sommervejret: Hvorfor gemmer Atea Morten Felding væk fra offentligheden?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere