Artikel top billede

Ateas øverste chef 'meget tilfreds' med ophævelse af offentligt forbud - ingen kommentarer fra danske Morten Felding

Direktøren for Atea er meget tilfreds med, at virksomheden i statens øjne er så "ren", at man fortsat kan få lov at deltage i offentlige udbud.

Når det offentlige sender store kontrakter i udbud eller skal foretage indkøb hos sine leverandører, kommer Atea forsat til at fremgå af listen over betroede parter.

Det er resultatet af Kammeradvokatens undersøgelse af selskabet, der de seneste år er blevet trukket gennem sølet i forbindelse med den såkaldte Atea-sag.

Men nu er virksomheden altså erklæret ren, og det vækker begejstring hos den norske topchef Steinar Sønsteby.

"Vi er meget tilfredse med, at de danske myndigheder formelt har anerkendt Ateas tiltag for at forebygge bestikkelse ved at godkende vores selvrenselsesprogram," udtaler topchefen i en meddelelse fra selskabet som reaktion på afgørelsen.

SKI og Moderniseringsstyrelsen har fortsat en særlig spotlampe rettet mod Atea, der de kommende fire år skal under særlig streng overvågning.

Læs om afgørelsen her: Godt to måneder efter bestikkelsesdom: Atea får igen grønt lys til at kunne deltage i offentlige udbud - men kommer under kontrol i fire år

Morten Felding forsvundet

Atea tilskriver sin frikendelse det omfattende program, der udmundede i, at Atea som det første selskab i Danmark fik en såkaldt antibestikkelses-ISO-certificering.

Det var en omfattende proces, som den danske chef, Morten Felding, allerede i januar tillagde stor værdi.

Det kan du læse mere om her:Morten Felding bruger ny ISO-certificering som skjold mod dårlig omtale af Atea: "Der er ingen andre i Danmark, der har den her certificering"

Selvsamme Morten Felding er dog ikke at træffe, hvis man ønsker en kommentar fra ham til afgørelsen eller forløbets betydning i den henseende.

Han svarer hverken på Computerworlds opkald og hans kommunikationsfolk ringer heller ikke tilbage.

Computerworld har tidligere påpeget, at Morten Felding på mystisk vis er forsvundet, efter han blev afhørt i forbindelse med sagen.

Det kan du læse mere om her: Atea afviser kritiske spørgsmål, men vil gerne tale om sommervejret: Hvorfor gemmer Atea Morten Felding væk fra offentligheden?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere