Artikel top billede

Morten Felding bruger ny ISO-certificering som skjold mod dårlig omtale af Atea: "Der er ingen andre i Danmark, der har den her certificering"

Atea har fået en ny trumf på hånden, når kunder eller andre nævner den såkaldte "Atea-sag" og dermed kæder virksomheden sammen med ord som bestikkelse og korruption.

Man kan forestille sig, at en del af Ateas medarbejdere henover julebordet har måtte lægge øre til en del spørgsmål eller kommentarer fra familiemedlemmer, der spørger til, om man kan sætte lighedstegn mellem Atea og korruption på samme måde, som anden, sovsen og de brunede kartofler hænger sammen. 

Men Ateas medarbejdere og virksomheden som sådan har erhvervet sig en ny trumf i forbindelse med, at det er lykkedes Atea som den første danske virksomhed at opnå en såkaldt ISO37001-certificering.  

Dermed kan Atea med Morten Felding i spidsen nu fremvise papir på, at der er fuldstændigt styr på alle processer i virksomheden, når det kommer til at forsøge at forebygge den slags ulovligheder.

“Når du som kunde siger, at Atea er da dem med den der sag, så kan jeg sige, at det har noget med fortiden at gøre. I den nutid vi er i, er der nogle eksterne folk, der har vurderet os, og de finder, at vi kan leve op til den højest mulige standard på det her område,“ siger Morten Felding. 

Læs om Atea-sagen her: Efter masser af luksusbilag i Atea-bestikkelsesretssagen: Tiltalte it-topfolk fastholder uskyld - vil frifindes

En del af renselsen

Sådan en ISO-certificering er ikke noget, man bare lige trækker i en automat. 

For Atea har det været en del af en større selvransagelsesproces i efterdønningerne af den såkaldte "Atea-sag". Virksomheden har i den forbindelse været i gang med en vidtforgrenet renselsesproces, der altså indbefatter opnåelsen af ISO-certificeringen. Det har blandt andet krævet en større eksamination samt, at alle medarbejdere har taget to kurser hver. 

"Nu kan jeg kigge på kunderne og sige, at det der foregår i retten drejer sig om forhold tilbage fra 2014 og bagud. Vi er i 2018 nu. Vi står for noget andet end det, der bliver talt om derude, og hvis de er i tvivl, så kan jeg fortælle, at vi er ISO-certificeret,“ siger Morten Felding. 

Læs mere om Ateas forsøg på renselse her: Topchef Morten Felding melder Atea helt renset efter bestikkelsessag: "Vi kan stå på mål for, at det er fortid - ingen overholder reglerne mere end Atea"

Ingen har mere styr på processerne

Netop muligheden for at "prale" med ISO-certificeringen bringer Atea i en enestående position, mener den danske topchef.

For selvom den igangværende retsag i Glostrup svæver over virksomheden som et spøgelse, så mener Morten Felding, at det er en fordel, at Atea som eneste danske virksomhed indtil videre kan fremvise papir på, at man har styr på sine interne processer.   

“Jeg kan kigge tilbage på alle andre virksomheder og sige, at det er altså ikke bare i it-branchen, men i alle brancher. Der er ingen andre i Danmark, der har den her certificering, så der er ikke andre, der kan dokumentere, at de har ligeså meget styr på deres processer på det her område, end Atea har,” siger Morten Felding. 

Morten Felding skal uanset, om han vil det eller ej, forholde sig til den igangværende sag, når han på onsdag skal vidne i retten. Han er indkaldt som vidne i sagen, der genoptages på onsdag d. 10 januar.

Hjælper en eksklusiv ISO-certificering på den måde du ser Atea på? Eller fylder sagen fortsat meget for den ombruste virksomhed? Giv din mening til kende i kommentarfeltet. 

Få et overblik over, hvad vi ved om sagen indtil nu her: Atea-bestikkelsessagen går ind i ny fase: Det er der sket i retten indtil nu
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere