Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Morten Felding bruger ny ISO-certificering som skjold mod dårlig omtale af Atea: "Der er ingen andre i Danmark, der har den her certificering"

Atea har fået en ny trumf på hånden, når kunder eller andre nævner den såkaldte "Atea-sag" og dermed kæder virksomheden sammen med ord som bestikkelse og korruption.

Man kan forestille sig, at en del af Ateas medarbejdere henover julebordet har måtte lægge øre til en del spørgsmål eller kommentarer fra familiemedlemmer, der spørger til, om man kan sætte lighedstegn mellem Atea og korruption på samme måde, som anden, sovsen og de brunede kartofler hænger sammen. 

Men Ateas medarbejdere og virksomheden som sådan har erhvervet sig en ny trumf i forbindelse med, at det er lykkedes Atea som den første danske virksomhed at opnå en såkaldt ISO37001-certificering.  

Dermed kan Atea med Morten Felding i spidsen nu fremvise papir på, at der er fuldstændigt styr på alle processer i virksomheden, når det kommer til at forsøge at forebygge den slags ulovligheder.

“Når du som kunde siger, at Atea er da dem med den der sag, så kan jeg sige, at det har noget med fortiden at gøre. I den nutid vi er i, er der nogle eksterne folk, der har vurderet os, og de finder, at vi kan leve op til den højest mulige standard på det her område,“ siger Morten Felding. 

Læs om Atea-sagen her: Efter masser af luksusbilag i Atea-bestikkelsesretssagen: Tiltalte it-topfolk fastholder uskyld - vil frifindes

En del af renselsen

Sådan en ISO-certificering er ikke noget, man bare lige trækker i en automat. 

For Atea har det været en del af en større selvransagelsesproces i efterdønningerne af den såkaldte "Atea-sag". Virksomheden har i den forbindelse været i gang med en vidtforgrenet renselsesproces, der altså indbefatter opnåelsen af ISO-certificeringen. Det har blandt andet krævet en større eksamination samt, at alle medarbejdere har taget to kurser hver. 

"Nu kan jeg kigge på kunderne og sige, at det der foregår i retten drejer sig om forhold tilbage fra 2014 og bagud. Vi er i 2018 nu. Vi står for noget andet end det, der bliver talt om derude, og hvis de er i tvivl, så kan jeg fortælle, at vi er ISO-certificeret,“ siger Morten Felding. 

Læs mere om Ateas forsøg på renselse her: Topchef Morten Felding melder Atea helt renset efter bestikkelsessag: "Vi kan stå på mål for, at det er fortid - ingen overholder reglerne mere end Atea"

Ingen har mere styr på processerne

Netop muligheden for at "prale" med ISO-certificeringen bringer Atea i en enestående position, mener den danske topchef.

For selvom den igangværende retsag i Glostrup svæver over virksomheden som et spøgelse, så mener Morten Felding, at det er en fordel, at Atea som eneste danske virksomhed indtil videre kan fremvise papir på, at man har styr på sine interne processer.   

“Jeg kan kigge tilbage på alle andre virksomheder og sige, at det er altså ikke bare i it-branchen, men i alle brancher. Der er ingen andre i Danmark, der har den her certificering, så der er ikke andre, der kan dokumentere, at de har ligeså meget styr på deres processer på det her område, end Atea har,” siger Morten Felding. 

Morten Felding skal uanset, om han vil det eller ej, forholde sig til den igangværende sag, når han på onsdag skal vidne i retten. Han er indkaldt som vidne i sagen, der genoptages på onsdag d. 10 januar.

Hjælper en eksklusiv ISO-certificering på den måde du ser Atea på? Eller fylder sagen fortsat meget for den ombruste virksomhed? Giv din mening til kende i kommentarfeltet. 

Få et overblik over, hvad vi ved om sagen indtil nu her: Atea-bestikkelsessagen går ind i ny fase: Det er der sket i retten indtil nu
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen
Læs hvordan en koncern satsede på en adoptiv, clouddreven fremtid – med udgangspunkt i standardisering, fleksibiitet og den eksisterende infrastruktur.