Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Airbnb vil formidle mødelokaler i Danmark / Mega-rig it-kineser trækker sig tilbage / Atea køber norsk BI-firma for 45 millioner kroner / Nyt Apple-værktøj skal gøre det nemmere for politi at søge data

Airbnb vil formidle mødelokaler i Danmark. Mega-rig it-kineser trækker sig tilbage. Atea køber norsk BI-firma for 45 millioner kroner. Nyt Apple-værktøj skal gøre det nemmere for politi at søge data. Amazon åbner supermarked i New York.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne mandag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Airbnb vil formidle mødelokaler i Danmark

Airbnb vil ind på markedet for arbejdspladser og mødelokaler, meddeler selskabet, der jo er nok så kendt for at formidle udlejning af private ejendomme.

“Vi udvider til tre nye områder for at hjælpe virksomheder med at tiltrække, fastholde og motivere talent,” lyder det fra selskabet.

De tre områder er ‘Airbnb group Experiences’ (team building), ‘Airbnb Homes’ (formidling af mødelokaler) samt ’Airbnb for Work’ (langtidsudlejning til mennesker, der relokerer på grund af arbejde).

Du kan læse mere om Airbnbs planer her.

Mega-rig it-kineser trækker sig tilbage

Jack Ma, stifter og mangeårige formand for verdens næst-største e-handelsfirma, Alibaba, vil trække sig tilbage og gå på pension om præcist et år, nemlig 9. september 2019, som er han 55. års fødselsdag.

Han vil her bliver afløst som bestyrelsesformand af Alibabas nuværende CEO, den 46-årige Daniel Zhang - som vil fortsætte som CEO og altså dermed bliver en ekstremt magtfuld og betydningsfuld figur for selskabet.

Jack Ma er en af verdens rigeste mennesker med en formue på næsten 37 milliarder dollar. Han stiftede selskabet i 1999 og var CEO indtil 2013, hvor han trådte et skridt tilbage og blev arbejdende bestyrelsesformand.

Alibaba har i dag godt 66.000 medarbejdere.

Atea køber norsk BI-firma for 45 millioner kroner

Atea køber det norske BI-firma Sherpa Consulting for 60 millioner norske kroner, hvilket svarer til 45,7 millioner danske kroner.

Ifølge selskabet er Sherpa blandt de største BI- og data analytics-leverandører i Norge med selskabets 47 medarbejdere.

Selskaberne ser ‘enorme markedsmuligheder’ i takt med, at flere og flere virksomheder kommer i gang med at høste værdi på deres data.

Nyt Apple-værktøj skal gøre det nemmere for politi at søge data

Apple er i gang med at udvikle et online-værktøj, som amerikansk politi skal kunne anvende til formelt at søge om data om Apple-brugerne, skriver Reuters.

Ifølge Reuters modtog Apple i fjor 14.000 anmodninger fra amerikansk politi om udlevering af bruger-data via mail. Og det er selskabet godt træt af.

Apple har allerede haft 1.000 politifolk på skolebænken for at lære om udlevering af data fra selskabet. Fremover vil de istedet for at være på kursus i Apple-hovedkvarteret kunne få mere at vide online i et e-kursus fra deres computer derhjemme.

Amazon åbner supermarked i New York

Har du lyst til at prøve at købe ind i Amazons fuldautomatiske supermarked, Amazon Go, kommer der måske snart en mulighed: Amazon åbner nemlig snart en Amazon Go-butik i New York, som mange danskere jo rejser til.

Amazon har for tiden tre Go-butikker i hjembyen Seattle og har planer om at åbne butikker i også Chicago og San Francisco.

Computerworld har været på besøg i butikken i Seattle.

Det kan du læse mere om her: Test: Så skræmmende nemt og effektivt er det at handle i Amazons fuldautomatiske Go-supermarked.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere