Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Airbnb vil formidle mødelokaler i Danmark / Mega-rig it-kineser trækker sig tilbage / Atea køber norsk BI-firma for 45 millioner kroner / Nyt Apple-værktøj skal gøre det nemmere for politi at søge data

Airbnb vil formidle mødelokaler i Danmark. Mega-rig it-kineser trækker sig tilbage. Atea køber norsk BI-firma for 45 millioner kroner. Nyt Apple-værktøj skal gøre det nemmere for politi at søge data. Amazon åbner supermarked i New York.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne mandag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Airbnb vil formidle mødelokaler i Danmark

Airbnb vil ind på markedet for arbejdspladser og mødelokaler, meddeler selskabet, der jo er nok så kendt for at formidle udlejning af private ejendomme.

“Vi udvider til tre nye områder for at hjælpe virksomheder med at tiltrække, fastholde og motivere talent,” lyder det fra selskabet.

De tre områder er ‘Airbnb group Experiences’ (team building), ‘Airbnb Homes’ (formidling af mødelokaler) samt ’Airbnb for Work’ (langtidsudlejning til mennesker, der relokerer på grund af arbejde).

Du kan læse mere om Airbnbs planer her.

Mega-rig it-kineser trækker sig tilbage

Jack Ma, stifter og mangeårige formand for verdens næst-største e-handelsfirma, Alibaba, vil trække sig tilbage og gå på pension om præcist et år, nemlig 9. september 2019, som er han 55. års fødselsdag.

Han vil her bliver afløst som bestyrelsesformand af Alibabas nuværende CEO, den 46-årige Daniel Zhang - som vil fortsætte som CEO og altså dermed bliver en ekstremt magtfuld og betydningsfuld figur for selskabet.

Jack Ma er en af verdens rigeste mennesker med en formue på næsten 37 milliarder dollar. Han stiftede selskabet i 1999 og var CEO indtil 2013, hvor han trådte et skridt tilbage og blev arbejdende bestyrelsesformand.

Alibaba har i dag godt 66.000 medarbejdere.

Atea køber norsk BI-firma for 45 millioner kroner

Atea køber det norske BI-firma Sherpa Consulting for 60 millioner norske kroner, hvilket svarer til 45,7 millioner danske kroner.

Ifølge selskabet er Sherpa blandt de største BI- og data analytics-leverandører i Norge med selskabets 47 medarbejdere.

Selskaberne ser ‘enorme markedsmuligheder’ i takt med, at flere og flere virksomheder kommer i gang med at høste værdi på deres data.

Nyt Apple-værktøj skal gøre det nemmere for politi at søge data

Apple er i gang med at udvikle et online-værktøj, som amerikansk politi skal kunne anvende til formelt at søge om data om Apple-brugerne, skriver Reuters.

Ifølge Reuters modtog Apple i fjor 14.000 anmodninger fra amerikansk politi om udlevering af bruger-data via mail. Og det er selskabet godt træt af.

Apple har allerede haft 1.000 politifolk på skolebænken for at lære om udlevering af data fra selskabet. Fremover vil de istedet for at være på kursus i Apple-hovedkvarteret kunne få mere at vide online i et e-kursus fra deres computer derhjemme.

Amazon åbner supermarked i New York

Har du lyst til at prøve at købe ind i Amazons fuldautomatiske supermarked, Amazon Go, kommer der måske snart en mulighed: Amazon åbner nemlig snart en Amazon Go-butik i New York, som mange danskere jo rejser til.

Amazon har for tiden tre Go-butikker i hjembyen Seattle og har planer om at åbne butikker i også Chicago og San Francisco.

Computerworld har været på besøg i butikken i Seattle.

Det kan du læse mere om her: Test: Så skræmmende nemt og effektivt er det at handle i Amazons fuldautomatiske Go-supermarked.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere