Artikel top billede

(Foto: Steen Brogaard / Steen Brogaard)

Sophie Løhde (V) vil revidere udbudsregler i kølvandet på Atea-sagen

Innovationsminister Sophie Løhde (V) er til en opstramning af udbudsreglerne i kølvandet på den store Atea-bestikkelsessag, hvor Atea trods bestikkelsesdom fortsætter som offentlig leverandør.

Innovationsminister Sophie Løhde (V) er klar til at stramme op på udbudsreglerne herhjemme, efter Moderniseringsstyrelsen og SKI netop har givet Atea grønt lys til at fortsætte som offentlig leverandør, selv om selskabet blev dømt for bestikkelse for et par måneder siden, skriver IT Watch.

Sophie Løhde havde gerne set, at det kunne lade sig gøre helt at annullere de store fællesstatslige kontrakter med Atea, og at det ville være muligt at udelukke selskabet fra fremtidige udbud.

"Det er heldigvis yderst sjældent, at der herhjemme er sager om bestikkelse af offentligt ansatte. Men det er helt afgørende, at vi undgår lignende bestikkelsessager, der er med til at underminere tilliden til offentlige myndigheder. Derfor vil jeg nu sammen med erhvervsministeren [Rasmus Jarlov, red] undersøge, hvordan vi eventuelt kan ændre de nuværende regler på området," skriver Sophie Løhde i en mail til ITWatch.

Læs også:

Godt to måneder efter bestikkelsesdom: Atea får igen grønt lys til at kunne deltage i offentlige udbud - men kommer under kontrol i fire år

Det offentliges store dilemma: Skal bestikkelsesdømte Atea lægges på is eller slippe fri?

Her er Ateas redegørelse til SKI efter bestikkelsesdom: Undskylder og beklager dybt - se hele redegørelsen her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere