Artikel top billede

(Foto: Steen Brogaard / Steen Brogaard)

Sophie Løhde (V) vil revidere udbudsregler i kølvandet på Atea-sagen

Innovationsminister Sophie Løhde (V) er til en opstramning af udbudsreglerne i kølvandet på den store Atea-bestikkelsessag, hvor Atea trods bestikkelsesdom fortsætter som offentlig leverandør.

Innovationsminister Sophie Løhde (V) er klar til at stramme op på udbudsreglerne herhjemme, efter Moderniseringsstyrelsen og SKI netop har givet Atea grønt lys til at fortsætte som offentlig leverandør, selv om selskabet blev dømt for bestikkelse for et par måneder siden, skriver IT Watch.

Sophie Løhde havde gerne set, at det kunne lade sig gøre helt at annullere de store fællesstatslige kontrakter med Atea, og at det ville være muligt at udelukke selskabet fra fremtidige udbud.

"Det er heldigvis yderst sjældent, at der herhjemme er sager om bestikkelse af offentligt ansatte. Men det er helt afgørende, at vi undgår lignende bestikkelsessager, der er med til at underminere tilliden til offentlige myndigheder. Derfor vil jeg nu sammen med erhvervsministeren [Rasmus Jarlov, red] undersøge, hvordan vi eventuelt kan ændre de nuværende regler på området," skriver Sophie Løhde i en mail til ITWatch.

Læs også:

Godt to måneder efter bestikkelsesdom: Atea får igen grønt lys til at kunne deltage i offentlige udbud - men kommer under kontrol i fire år

Det offentliges store dilemma: Skal bestikkelsesdømte Atea lægges på is eller slippe fri?

Her er Ateas redegørelse til SKI efter bestikkelsesdom: Undskylder og beklager dybt - se hele redegørelsen her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere