Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: It-sikkerhedsselskab: Mange danskere ramt af ‘cyberstress’ / Flere tidligere topchefer i Telia tiltalt for massiv bestikkelse / Endnu et fynsk robotfirma vil på børsen / Dansk spilfirma skovler penge ind

It-sikkerhedsselskab: Mange danskere ramt af ‘cyberstress’. Flere tidligere topchefer i Telia tiltalt for massiv bestikkelse. Endnu et fynsk robotfirma vil på børsen. Dansk spilfirma skovler penge ind. Erhvervsliv har brug for flere digitale kompetencer end uddannelser tilbyder. HP klar med ny 3D-metalprinter. Reminder: I aften præsenterer Apple nye iPhones. CGI skal levere to løsninger Styrelsen for IT og Læring.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne onsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

It-sikkerhedsselskab: Mange danskere ramt af ‘cyberstress’

Mange danskere er ramt af såkaldt ‘cyberstress’, lyder det fra it-sikkerhedsselskabet Kaspersky Labs på baggrund af en større rundspørge.

Ifølge Kaspersky Labs er 62 procent af danskerne stressede over nyheder om databrud, mens mindst lige så mange får stress over at skulle holde styr på deres mange passwords, at skulle beskytte deres enheder og over så mange følsomme informationer, de har.

Rundspørgen viser også, at flere frygter at blive hacket derhjemme end på arbejdet. Og det holder ikke vand, lyder det fra selskabet.

“Medarbejdere er faktisk i højere risiko for at blive ofre for cyberkriminelle på deres arbejde end privat, fordi it-kriminelle anvender social engineering-taktikker til at ramme medarbejderne og infiltrere virksomhedens systemer derigennem,” siger direktør Leif Jensen.

Flere tidligere topchefer i Telia tiltalt for massiv bestikkelse

Til december begynder retssagen mod den tidligere juridiske topchef i Telia, Olli Tuohimaa, tidligere CEO Lars Nyberg og tidligere direktør Tero Kivisaari, der alle er tiltalt for omfattende bestikkelse i Usbekistan, skriver Law.com

Telia har allerede betalt mere end seks milliarder kroner i bøde for bestikkelsen, der blev håndteret via selskabet Coscom.

Dette selskab betalte fra 2007 til 2010 i alt 331 millioner dollar til en usbekisk embedsmand med tætte forbindelser til den usbekiske regering.

Alle de tre tiltalte nægter sig skyldige.

Endnu et fynsk robotfirma vil på børsen

Det fynske robotfirma Scape Technologies sigter efter at blive noteret på minibørsen First North i fjerde kvartal 2018, skriver Børsen.

Målet er at rejse 35 millioner kroner for selskabet, der står bag en robot, der identificerer, griber og placerer produktionsdele på samlebånd.

"Vi har et produkt, der har bevist sit værd, og kunderne er glade for det. Nu har vi brug for yderligere kapital, så vi kan skalere vores forretning," siger Søren Henrik Bøving-Andersen til avisen.

Det er få måneder siden, at et andet robotfirma, nemlig Odico, blev noteret på First North.

Det kan du læse mere om her: Fynsk robot-firma overtegnet med 300 procent forud for børs-notering i næste uge.

Dansk spilfirma skovler penge ind

Spilfirmaet Playdead skovler godt med penge ind. Selskabet har ifølge Børsen tjent 58 millioner kroner i de seneste to år på spillet Inside.

Playdead ejes af medstifter Arnt Jensen, som i fjor måtte betale 50 millioner kroner for at købe den anden stifter, Dino Patti, ud af butikken.

Det skete efter en langvarig konflikt mellem de to stiftere, som til sidst slet ikke kunne sammen.

Erhvervsliv har brug for flere digitale kompetencer end uddannelser tilbyder

Mange virksomheder skriger efter højtuddannet it-arbejdskraft, og der er allerede blevet skruet godt op for uddannelserne.

Men erhvervslivet i Norden har for brug for flere digitale kompetencer, end dem, som uddannelserne tilbyder, lyder det i en ny undersøgelse fra Salesforce.

De vigtigste kompetencer, der efterspørges, er dataanalyse, app-udvikling, CRM og programmering.

"79 procent mener, at alle virksomheder burde tilbyde mulighed for yderligere uddannelse. Men kun 42 procent af virksomhederne tilbyder aktuelt supplerende uddannelse til deres medarbejdere," lyder det fra Salesforce.

HP klar med ny 3D-metalprinter

Materiale-mulighederne har længe været en barriere for det store gennembrud for 3D-print. Men det kan meget vel ændre sig nu, mener HP.

Selskabet er nemlig klar med en 3D-metalprinter målrettet fremstillingsindustrien. Den hedder HO Metal Jet.

Ifølge HP anvender VW allerede printeren til at printe bilnøgler og andre såkaldte ‘funktionelle metaldele.’

“En stor fordel ved en additiv-teknologi, som HP Metal Jet, er, at det giver os mulighed for at producere mange af bilens dele uden først at skulle bygge produktionsværktøj. Derfor er HP’s nye Metal Jet-platform et stort skridt i den rigtige retning for bilindustrien,” lyder det fra VW i en meddelelse, som HP har udsendt.

Reminder: I aften præsenterer Apple nye iPhones

Apple afholder i aften en af årets helt store events, nemlig den årlige produktionpræsentation af nyheder og andet godt fra havet.

Det sker klokken 19:00 dansk tid, hvor topchef Tim Cook træder ind på scenen.

Du behøver dog ikke vente så længe, for Computerworld har allerede kigget ret grundigt i de mulige enheder, som er på vej fra Apples hånd.

Vil du have et indtryk af, hvad Apple efter alt at dømme vil løfte sløret for i aften, kan du læse her: Det forventer vi af ugens iPhone-event: Nye iPhones og nyt Apple Watch… og at home-knappen skal dø.

CGI skal levere to løsninger Styrelsen for IT og Læring

CGI skal over de kommende fire år levere it-løsninger til undervisningssektoren, meddeler selskabet.

“Efter et genudbud af rammekontrakter har STIL [Styrelsen for IT og Læring, red] nemlig valgt CGI Danmark som leverandør af it-løsninger på to områder: ODA (overgange og datagrundlag) og ADM (studieadministration af erhvervsrettede uddannelser),” lyder det fra CGI med dansk hovedkontor i Ballerup.

Rammekontrakterne har en værdi på henholdsvis 150 millioner kroner og 70 millioner kroner over fire år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere