Artikel top billede

Højesteret på vej med Uber-dom: Kan ende med en millionregning til Uber

Danske Uber-chauffører kan blive ramt af en sand bøderegn i den kommende tid, hvis de taber en sag ved Højesteret. Men Uber har lovet at betale regningen.

Det kan komme til at koste Uber millioner, hvis Højesteret på torsdag vælger idømme fire Uber-chauffører bøder for ulovlig taxikørsel.

Det skriver Business.dk.

Bliver de fire chauffører dømt kan Politiet nemlig sende bøder ud til yderligere 1500 chauffører, der alle optræder på skattelister som det danske politi har fået fra myndighederne i Holland, hvor Uber har et europæisk hovedkvarter.

Uber har lovet at betale

Men i sidste ende tyder meget på, at det er Uber og ikke de enkelte chauffører, der kommer til at betale.

Den amerikanske virksomhed har angiveligt lovet at betale bøder for chauffører, der bliver taget for ulovlig taxikørsel.

Ifølge Business.dk oplysninger har Uber allerede betalt bøderne for de knap 150 chauffører, der indtil nu er blevet dømt for ulovlig taxikørsel.

”Da Uber lukkede ned sidste år, sagde de, at de vil betale vores bøder og sørge for, at vi får advokathjælp. Hvis vi har kørt for stærkt, vil de selvfølgelig ikke dække det, men ellers vil de støtte os. Jeg har ikke hørt om nogen chauffører, der ikke har fået betalt deres bøder,” siger Mads Krabbe, der selv er tidligere Uber-chauffør, til Business.dk.

Da sagen var for Københavns Byret for et år siden blev de de fire chauffører i dømt bøder på 486.500 kroner, 110.000 kroner, 60.000 og 40.000 kroner for brud på taxiloven. En dom der i vinter blev stadfæstet i Østre Landsret.

Samlet set kan det således ende med en millionregning for Uber, hvis chaufførerne taber sagen i Højesteret.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere