Artikel top billede

Højesteret på vej med Uber-dom: Kan ende med en millionregning til Uber

Danske Uber-chauffører kan blive ramt af en sand bøderegn i den kommende tid, hvis de taber en sag ved Højesteret. Men Uber har lovet at betale regningen.

Det kan komme til at koste Uber millioner, hvis Højesteret på torsdag vælger idømme fire Uber-chauffører bøder for ulovlig taxikørsel.

Det skriver Business.dk.

Bliver de fire chauffører dømt kan Politiet nemlig sende bøder ud til yderligere 1500 chauffører, der alle optræder på skattelister som det danske politi har fået fra myndighederne i Holland, hvor Uber har et europæisk hovedkvarter.

Uber har lovet at betale

Men i sidste ende tyder meget på, at det er Uber og ikke de enkelte chauffører, der kommer til at betale.

Den amerikanske virksomhed har angiveligt lovet at betale bøder for chauffører, der bliver taget for ulovlig taxikørsel.

Ifølge Business.dk oplysninger har Uber allerede betalt bøderne for de knap 150 chauffører, der indtil nu er blevet dømt for ulovlig taxikørsel.

”Da Uber lukkede ned sidste år, sagde de, at de vil betale vores bøder og sørge for, at vi får advokathjælp. Hvis vi har kørt for stærkt, vil de selvfølgelig ikke dække det, men ellers vil de støtte os. Jeg har ikke hørt om nogen chauffører, der ikke har fået betalt deres bøder,” siger Mads Krabbe, der selv er tidligere Uber-chauffør, til Business.dk.

Da sagen var for Københavns Byret for et år siden blev de de fire chauffører i dømt bøder på 486.500 kroner, 110.000 kroner, 60.000 og 40.000 kroner for brud på taxiloven. En dom der i vinter blev stadfæstet i Østre Landsret.

Samlet set kan det således ende med en millionregning for Uber, hvis chaufførerne taber sagen i Højesteret.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere