Artikel top billede

Højesteret på vej med Uber-dom: Kan ende med en millionregning til Uber

Danske Uber-chauffører kan blive ramt af en sand bøderegn i den kommende tid, hvis de taber en sag ved Højesteret. Men Uber har lovet at betale regningen.

Det kan komme til at koste Uber millioner, hvis Højesteret på torsdag vælger idømme fire Uber-chauffører bøder for ulovlig taxikørsel.

Det skriver Business.dk.

Bliver de fire chauffører dømt kan Politiet nemlig sende bøder ud til yderligere 1500 chauffører, der alle optræder på skattelister som det danske politi har fået fra myndighederne i Holland, hvor Uber har et europæisk hovedkvarter.

Uber har lovet at betale

Men i sidste ende tyder meget på, at det er Uber og ikke de enkelte chauffører, der kommer til at betale.

Den amerikanske virksomhed har angiveligt lovet at betale bøder for chauffører, der bliver taget for ulovlig taxikørsel.

Ifølge Business.dk oplysninger har Uber allerede betalt bøderne for de knap 150 chauffører, der indtil nu er blevet dømt for ulovlig taxikørsel.

”Da Uber lukkede ned sidste år, sagde de, at de vil betale vores bøder og sørge for, at vi får advokathjælp. Hvis vi har kørt for stærkt, vil de selvfølgelig ikke dække det, men ellers vil de støtte os. Jeg har ikke hørt om nogen chauffører, der ikke har fået betalt deres bøder,” siger Mads Krabbe, der selv er tidligere Uber-chauffør, til Business.dk.

Da sagen var for Københavns Byret for et år siden blev de de fire chauffører i dømt bøder på 486.500 kroner, 110.000 kroner, 60.000 og 40.000 kroner for brud på taxiloven. En dom der i vinter blev stadfæstet i Østre Landsret.

Samlet set kan det således ende med en millionregning for Uber, hvis chaufførerne taber sagen i Højesteret.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere