Artikel top billede

Højesteret på vej med Uber-dom: Kan ende med en millionregning til Uber

Danske Uber-chauffører kan blive ramt af en sand bøderegn i den kommende tid, hvis de taber en sag ved Højesteret. Men Uber har lovet at betale regningen.

Det kan komme til at koste Uber millioner, hvis Højesteret på torsdag vælger idømme fire Uber-chauffører bøder for ulovlig taxikørsel.

Det skriver Business.dk.

Bliver de fire chauffører dømt kan Politiet nemlig sende bøder ud til yderligere 1500 chauffører, der alle optræder på skattelister som det danske politi har fået fra myndighederne i Holland, hvor Uber har et europæisk hovedkvarter.

Uber har lovet at betale

Men i sidste ende tyder meget på, at det er Uber og ikke de enkelte chauffører, der kommer til at betale.

Den amerikanske virksomhed har angiveligt lovet at betale bøder for chauffører, der bliver taget for ulovlig taxikørsel.

Ifølge Business.dk oplysninger har Uber allerede betalt bøderne for de knap 150 chauffører, der indtil nu er blevet dømt for ulovlig taxikørsel.

”Da Uber lukkede ned sidste år, sagde de, at de vil betale vores bøder og sørge for, at vi får advokathjælp. Hvis vi har kørt for stærkt, vil de selvfølgelig ikke dække det, men ellers vil de støtte os. Jeg har ikke hørt om nogen chauffører, der ikke har fået betalt deres bøder,” siger Mads Krabbe, der selv er tidligere Uber-chauffør, til Business.dk.

Da sagen var for Københavns Byret for et år siden blev de de fire chauffører i dømt bøder på 486.500 kroner, 110.000 kroner, 60.000 og 40.000 kroner for brud på taxiloven. En dom der i vinter blev stadfæstet i Østre Landsret.

Samlet set kan det således ende med en millionregning for Uber, hvis chaufførerne taber sagen i Højesteret.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere