Artikel top billede

Modelfoto af Andromeda. Sådan kommer devicen måske til at se ud.

Microsoft kan være på vej med ny smartphone: Kalder selv devicen for en 'helt ny, disruptive form factor'

Trods næsten total fiasko i tidligere forsøg, tyder meget på, at Microsoft igen er på vej med en smartphone - eller i hvert fald en smartphone-lignende, mobil enhed.

Det er ikke mange år siden, at Microsoft for alvor brændte fingrene i selskabets store forsøg på at komme ind på smartphone-branchen.

Nu tyder meget på, at selskabet er klar til at forsøge igen - omend i mindre målestok end sidst, hvor Microsoft investerede milliarder af kroner i opkøbet af Nokia samt udvikling, salg og marketing af Windows Phone.

Microsoft er nemlig angiveligt på trapperne med en ny smartphone - eller smartphonelignende enhed.

Den har i selskabets udviklingsafdeling fået navnet Andromeda.

Der har tidligere været en del rygter om Andromeda. Men nu er The Verge kommet i besiddelse af en intern beskrivelse fra Microsoft, som fortæller mere om Andromeda.

Der er ifølge de interne dokumenter fra Microsoft tale om en helt ny og disruptive form factor [model-type, red], som Microsoft kalder for en ‘Surface-device i lommestørrelse.’

Ifølge Microsoft vil Andromeda komme til at ligge i brydningsfeltet mellem pc og mobil-telefon.

En række amerikanske tech-medier har beskrevet Andromeda, og der er nogenlunde enslydende meldinger: Den bliver efter alt at dømme foldbar med to skærme samt en medfølgende pen og kommer efter alt at dømme til at koste mere end 1.000 dollar - altså omkring 6.000 kroner.

Den bliver næsten helt sikkert baseret på Windows 10.

Og næsten alle er enige om, at den vil kunne anvendes til mail, sms og telefonsamtaler.

Det betyder jo, at den kommer til at tage konkurrencen op med de øvrige smartphones i markedet - også selv om det er sandsynligt, at Microsoft ikke vil italesætte Andromeda som en smartphone, men som en helt ny type enhed.

Vi ved dog ikke hvilke samtale-funktioner Andromeda vil komme til at indeholde.

Det kan meget vel være, at Andromodas samtale-funktion vil blive baseret på Skype og ikke mobil-netværk, og dermed vil enheden jo blive mere pc end smartphone.

Under alle omstændigheder sigter Microsoft efter en helt ny tilgang til markedet for mobiler.

Selskabets kæmpeopkøb af Nokia i september 2013 for næsten otte milliarder dollar blev en kæmpefuser - også selv om den enorme investering blev fulgt af meget store investeringer i udvikling og i store salgsfremstød af Windows Phone.

Windows Phone har i dag en markedsandel på under 0,1 procent af smartphone-markedet, der domineres af Apple og Android.

Men måske har Microsoft set vejen frem med den nye form factor Andromeda.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere