Artikel top billede

En af de helt store danske it-virksomheder dropper halvdelen af sit navn

It-virksomheden Capgemini Sogeti dropper halvdelen af sit navn.

It-firmaet Capgemini Sogeti med hovedkvarter i Vallensbæk Strand uden for København dropper fra i dag halvdelen af sit navn.

Fremover skal selskabet blot hedde Capgemini.

Det vender dermed tilbage til dets oprindelige navn, som det har haft i det danske marked i 30 år siden etableringen i 1984 og frem til 2014, hvor det kom til at hedde Capgemini Sogeti.

Det skete i forbindelse med fusionen mellem Capgemini og søsterselskabet Sogeti, som Capgemini søsatte i 2006, da selskabet ønskede at målrette et firma mod markedet for softwaretest.

Faktisk går navnet Sogeti langt tilbage, da det er det oprindelige navn på moderselskabet, der blev stiftet i Frankrig i 1967 som ‘Société pour la Gestion de l'Entreprise et le Traitement de l'Information ‘ - forkortet Sogeti. Det kan frit oversættes som 'Selskab til forretnings-håndtering og informationssstyring.'

Capgemini-navnet kom til, da franskmændene købte amerikanske Capgemini i 1974.

Hernæst hed selskabet Capgemini Sogeti indtil 1996, da Sogeti blev droppet i international sammenhæng.

Og nu er det altså slut med det dobbelte navn også herhjemme.

Capgemini er en af de helt store konsulent- og outsourcing-firmaer i verden.

Selskabet har i dag internationalt hovedkvarter i Paris i Frankrig og er tilstede i mere end 40 lande med i alt et par hundrede tusinder ansatte.

Fra det danske hovedkvarter peger man da også på, at Capgemini-navnet er et stærkt globalt brand. Og det ønsker selskabet at udnytte bedre fremadrettet.

“Navneændringen skal gøre det nemmere for markedet at forstå, hvem vi er, og hvad vi leverer,” siger den danske landechef Maarten Galesloot.

Capgemini Sogeti Danmark har små 300 medarbejdere.

Selskabet omsatte i seneste regnskabsår for 327 millioner kroner, hvilket er fem procent mindre end året før og under de opstillede forventninger.

Selv pegede Capgemini Sogeti på, at tilbagegangen skyldtes problemer med at rekruttere og fastholde de nødvendige, højtuddannede medarbejdere.

Capgemini Sogeti landede et overskud i sidste regnskabsår på 15,2 millioner kroner - 4,4 procent mindre end året før.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere