Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

En af de helt store danske it-virksomheder dropper halvdelen af sit navn

It-virksomheden Capgemini Sogeti dropper halvdelen af sit navn.

It-firmaet Capgemini Sogeti med hovedkvarter i Vallensbæk Strand uden for København dropper fra i dag halvdelen af sit navn.

Fremover skal selskabet blot hedde Capgemini.

Det vender dermed tilbage til dets oprindelige navn, som det har haft i det danske marked i 30 år siden etableringen i 1984 og frem til 2014, hvor det kom til at hedde Capgemini Sogeti.

Det skete i forbindelse med fusionen mellem Capgemini og søsterselskabet Sogeti, som Capgemini søsatte i 2006, da selskabet ønskede at målrette et firma mod markedet for softwaretest.

Faktisk går navnet Sogeti langt tilbage, da det er det oprindelige navn på moderselskabet, der blev stiftet i Frankrig i 1967 som ‘Société pour la Gestion de l'Entreprise et le Traitement de l'Information ‘ - forkortet Sogeti. Det kan frit oversættes som 'Selskab til forretnings-håndtering og informationssstyring.'

Capgemini-navnet kom til, da franskmændene købte amerikanske Capgemini i 1974.

Hernæst hed selskabet Capgemini Sogeti indtil 1996, da Sogeti blev droppet i international sammenhæng.

Og nu er det altså slut med det dobbelte navn også herhjemme.

Capgemini er en af de helt store konsulent- og outsourcing-firmaer i verden.

Selskabet har i dag internationalt hovedkvarter i Paris i Frankrig og er tilstede i mere end 40 lande med i alt et par hundrede tusinder ansatte.

Fra det danske hovedkvarter peger man da også på, at Capgemini-navnet er et stærkt globalt brand. Og det ønsker selskabet at udnytte bedre fremadrettet.

“Navneændringen skal gøre det nemmere for markedet at forstå, hvem vi er, og hvad vi leverer,” siger den danske landechef Maarten Galesloot.

Capgemini Sogeti Danmark har små 300 medarbejdere.

Selskabet omsatte i seneste regnskabsår for 327 millioner kroner, hvilket er fem procent mindre end året før og under de opstillede forventninger.

Selv pegede Capgemini Sogeti på, at tilbagegangen skyldtes problemer med at rekruttere og fastholde de nødvendige, højtuddannede medarbejdere.

Capgemini Sogeti landede et overskud i sidste regnskabsår på 15,2 millioner kroner - 4,4 procent mindre end året før.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance – i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere