Artikel top billede

Ny på børsen: Hypefactors aktiekurs halveret på blot ni dage

Blot ni dage efter, at it-selskabet Hypefactors blev noteret på minibørsen First North, er aktiekursen halveret.

Aktiekursen styrtdykker for it-selskabet Hypefactors, der blev noteret på minibørsen First North for blot ni dage, hvilket gør selskabet til det for tiden nyeste på børsen.

Hypefactors - der står bag en løsning, hvor kunder kan måle deres PR-indsats via kunstig intelligens - havde første handelsdag på First North 3. september.

Her blev aktien introduceret med en udbudskurs på otte kroner per aktie.

Aktien rundede før middag onsdag kurs fire og handles i skrivende stund til kurs 4,25 - altså omtrent en halvering af selskabets værdi på blot ni dage.

Hypefactors børsnotering kom ellers godt ud af starthullerne, i det selskabets aktieudbud blev overtegnet i ugen op til noteringen, hvor der havde været stor interesse fra en del investorer.

Det kan du læse mere om her: Hypefactors melder alt udsolgt en uge før børsnotering: Står til at lande 20 millioner kroner.

Men allerede på første handelsdag dykkede Hypefactors aktiekurs med 14 procent inden for et par timer.

Det kan du læse mere om her: Allerførste handelsdag på børsen: Hypefactors aktiekurs dykker med 14 procent.

Hypefactors landede i det seneste regnskabsår et underskud på 622.000 kroner og et bruttotab på 697.000 kroner.

"Selskabet har i regnskabsåret 2017 haft begrænset salgsaktivitet, da selskabets platform var i udviklingsfasen. Ledelsen har i 2018 påbegyndt vækstfasen og således fokus på salget af ydelser i tilknytning til den udviklede software," lyder det i regnskabs-beretningen.

Du finder regnskabet her og du kan følge Hypefactors aktiekurs her.

Flere investorer har tidligere sagt, at de mener, at risikoen for at investere i tech-firmaer på First North er for høj.

I den seneste tid er en række it-firmaer blevet noteret på minibørsen - blandt andre Erik Damgaards NPinvestor, Agilic, Conferize og Happy Helper, der med blot 25 ansatte blev noteret med en værdi på 80 milliarder kroner.

Læs også: Værdiansættes tårnhøjt: Stor risiko i at sætte sine penge i små tech-firmaer på First North
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere