Artikel top billede

Ny på børsen: Hypefactors aktiekurs halveret på blot ni dage

Blot ni dage efter, at it-selskabet Hypefactors blev noteret på minibørsen First North, er aktiekursen halveret.

Aktiekursen styrtdykker for it-selskabet Hypefactors, der blev noteret på minibørsen First North for blot ni dage, hvilket gør selskabet til det for tiden nyeste på børsen.

Hypefactors - der står bag en løsning, hvor kunder kan måle deres PR-indsats via kunstig intelligens - havde første handelsdag på First North 3. september.

Her blev aktien introduceret med en udbudskurs på otte kroner per aktie.

Aktien rundede før middag onsdag kurs fire og handles i skrivende stund til kurs 4,25 - altså omtrent en halvering af selskabets værdi på blot ni dage.

Hypefactors børsnotering kom ellers godt ud af starthullerne, i det selskabets aktieudbud blev overtegnet i ugen op til noteringen, hvor der havde været stor interesse fra en del investorer.

Det kan du læse mere om her: Hypefactors melder alt udsolgt en uge før børsnotering: Står til at lande 20 millioner kroner.

Men allerede på første handelsdag dykkede Hypefactors aktiekurs med 14 procent inden for et par timer.

Det kan du læse mere om her: Allerførste handelsdag på børsen: Hypefactors aktiekurs dykker med 14 procent.

Hypefactors landede i det seneste regnskabsår et underskud på 622.000 kroner og et bruttotab på 697.000 kroner.

"Selskabet har i regnskabsåret 2017 haft begrænset salgsaktivitet, da selskabets platform var i udviklingsfasen. Ledelsen har i 2018 påbegyndt vækstfasen og således fokus på salget af ydelser i tilknytning til den udviklede software," lyder det i regnskabs-beretningen.

Du finder regnskabet her og du kan følge Hypefactors aktiekurs her.

Flere investorer har tidligere sagt, at de mener, at risikoen for at investere i tech-firmaer på First North er for høj.

I den seneste tid er en række it-firmaer blevet noteret på minibørsen - blandt andre Erik Damgaards NPinvestor, Agilic, Conferize og Happy Helper, der med blot 25 ansatte blev noteret med en værdi på 80 milliarder kroner.

Læs også: Værdiansættes tårnhøjt: Stor risiko i at sætte sine penge i små tech-firmaer på First North
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere