Artikel top billede

Ny på børsen: Hypefactors aktiekurs halveret på blot ni dage

Blot ni dage efter, at it-selskabet Hypefactors blev noteret på minibørsen First North, er aktiekursen halveret.

Aktiekursen styrtdykker for it-selskabet Hypefactors, der blev noteret på minibørsen First North for blot ni dage, hvilket gør selskabet til det for tiden nyeste på børsen.

Hypefactors - der står bag en løsning, hvor kunder kan måle deres PR-indsats via kunstig intelligens - havde første handelsdag på First North 3. september.

Her blev aktien introduceret med en udbudskurs på otte kroner per aktie.

Aktien rundede før middag onsdag kurs fire og handles i skrivende stund til kurs 4,25 - altså omtrent en halvering af selskabets værdi på blot ni dage.

Hypefactors børsnotering kom ellers godt ud af starthullerne, i det selskabets aktieudbud blev overtegnet i ugen op til noteringen, hvor der havde været stor interesse fra en del investorer.

Det kan du læse mere om her: Hypefactors melder alt udsolgt en uge før børsnotering: Står til at lande 20 millioner kroner.

Men allerede på første handelsdag dykkede Hypefactors aktiekurs med 14 procent inden for et par timer.

Det kan du læse mere om her: Allerførste handelsdag på børsen: Hypefactors aktiekurs dykker med 14 procent.

Hypefactors landede i det seneste regnskabsår et underskud på 622.000 kroner og et bruttotab på 697.000 kroner.

"Selskabet har i regnskabsåret 2017 haft begrænset salgsaktivitet, da selskabets platform var i udviklingsfasen. Ledelsen har i 2018 påbegyndt vækstfasen og således fokus på salget af ydelser i tilknytning til den udviklede software," lyder det i regnskabs-beretningen.

Du finder regnskabet her og du kan følge Hypefactors aktiekurs her.

Flere investorer har tidligere sagt, at de mener, at risikoen for at investere i tech-firmaer på First North er for høj.

I den seneste tid er en række it-firmaer blevet noteret på minibørsen - blandt andre Erik Damgaards NPinvestor, Agilic, Conferize og Happy Helper, der med blot 25 ansatte blev noteret med en værdi på 80 milliarder kroner.

Læs også: Værdiansættes tårnhøjt: Stor risiko i at sætte sine penge i små tech-firmaer på First North
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere