Artikel top billede

(Foto: Foto: Jeff Golden, CC BY-SA 2.0)

Nu skal du selv punge ud, hvis du vil bruge dine gamle høretelefoner i verdens dyreste iPhone: Apple fjerner adapter

Det er slut med at bruge gamle høretelefoner til nye telefoner, med mindre du vil betale ekstra. Apple har droppet at vedlægge en gratis adapter til de nye iPhone-modeller. Samtidig har selskabet stoppet for salget af de tilbageværende modeller med høretelefonstikket.

Apple lancerede onsdag tre nye iPhones, heriblandt den dyreste iPhone nogensinde, iPhone XS Max, men vil du bruge dine gamle høretelefoner til den nye topmodel, der koster helt op til 12.999, må du til lommerne og punge yderligere ud.

I 2016 fjernede Apple hovedtelefonstikket fra selskabets nye iPhones i forbindelse med lanceringen af iPhone 7.

I stedet skulle brugerne tilslutte de nye høretelefoner via bluetooth eller via strømstikket, det såkaldte lightning-stik.

Læs også: Apple sætter verdensrekord: Selskabet er nu mere end 1000 milliarder dollar værd

Hvis du alligevel ønskede at bruge dine gamle høretelefoner var det intet problem, for med de nye iPhones fulgte en adapter, så dine gamle høretelefoner stadig kunne bruges.

Det er slut nu.

Adapteren følger ikke længere med den nye serie af iPhones, så nu skal du selv have pengene op af lommen - og det gælder også de modeller, der hidtil er kommet med en adapter med.

Ønsker du at bruge dine gamle høretelefoner til en iPhone 7, 8, XS/XS Max eller XR, må du altså hoste op med ekstra 79 kroner, som jack-mellemstikket koster 79 kroner på Apples hjemmeside.

Læs mere om de nye iPhones her: Her er de tre nye iPhones: Apple har netop præsenteret to frække topmodeller samt en helt ny "folketelefon"

Apple sælger ikke længere telefoner med høretelefonstikket

Og du kan få svært ved at opdrive en "gammeldags" iPhone, der har høretelefonstikket, hvis du på ingen måde ønsker at betale de 79 kroner ekstra, som det kræves for at bruge de gamle høretelefoner i de nye telefoner.

Apple har i samme ombæring fjernet de gamle modeller iPhone SE og iPhone 6S, som var de sidste telefoner, hvor høretelefonstikket stadig fandtes, fra selskabets hjemmeside.

Læs også: Nu fjerner Apple hovedtelefon-stikket fra iPhone - går selskabet (omsider) for vidt med sine fikse ideer?