Artikel top billede

Her er de tre nye iPhones: Apple har netop præsenteret to frække topmodeller samt en helt ny "folketelefon"

Apple har netop løftet sløret for tre nye iPhones. Den ene af dem er måske det tætteste Apple kommer på en folketelefon

iPhone XS, iPhone XS Max og iPhone Xr.

Det er navnene på de tre nye iPhones som Apple onsdag aften løftede sløret for til en præsentation i det såkaldte Steve Jobs Theater i Apples hovedkvarter.

Her tøvede Apples administrerende direktør Tim Cook ikke med at bedyre, at iPhone XS og iPhone XS Max ”uden tvivl er de mest avancerede iPhones nogensinde.”

Med en skærm på 6,5 tommer får iPhone XS Max den største skærm, der nogensinde har siddet på en iPhone. Det er en hel tomme mere end skærmen på iPhone 8 Plus, men selve telefonen bliver ikke større.

På ydre siden ligner både iPhones XS og XS Max sidste års iPhone X, men de har dog fået en række forbedringer bag skærmglasset.

Læs også: Mød det helt nye Apple Watch Series 4: Får større skærm og banebrydende ny hjertemåler

Ny hurtigere chip

De to telefoner er udstyret med den helt nye A12 bionic-chip, der er op til 50 procent hurtigere end sidste års processor og den er desuden mere energi-effektiv.

Samtidig er den ifølge Apple forberedt til at kunne håndtere nye funktioner baseret på kunstig intelligens og machine learning. Til præsentationen blev det forklaret, at det blandt andet har betydning for flere af kamera-funktionerne. Her i blandt portræt-funktionen og aniemoji-funktionen.

iPhone XS får også en forbedret udgave af Apples ansigtsgenkendelses-funktion, FaceID, der ifølge Apple er endnu hurtigere end forgængeren, mens telefonens OLED-skærm bliver endnu mere dynamisk.

Nye kamera-funktioner og dual-sim

Som sædvanlig byder de nyeste iPhones også på et bedre kamera med en hurtigere billede-sensor, og en helt ny såkaldt Smart HDR-funktion.

Smart HDR gør det blandt andet endnu lettere at tage gode billeder under vanskellige forhold som eksempelvis modlys eller med motiver der er i bevægelse.

iPhone XS Max har desuden det største batteri, der nogensinde har siddet i en iPhone, hvilket betyder, at du får halvanden times mere batteritid på en dag, mens iPhone XS giver en halv times bedre batteritid end forgængeren.

For første gang nogensinde introducerer Apple med iPhone XS også muligheden for, at du kan håndtere to telefonnumre via en såkaldt dual sim-funktion.

Det vil sige, at du udover et fysisk simkort også kan tilføje et ekstra telefonnumer, hvis dit telefonselskab understøtter eSIM-teknologien.

Det tætteste Apple kommer på en folke-telefon

Selvom Apples iPhone-priser aldrig for alvor bliver folkelige, så er
iPhone Xr det tæteste Apple kommer på at kunne præsentere en folketelefon.

Den kommer til at indtage den rolle som iPhone 8 havde i sidste års lineup, hvillket vil sige, at det bliver den billigste nye iPhone.

iPhone XR bliver udstyret med en skærm på 6,1 tommer, og ligesom sidste års iPhone X og de nye iPhone XS er den udstyret med FaceID.

Dermed siger Apple definitivt farvel til Homeknappen og fingeraftrykssensoren TouchID. Det har muliggjort en større skærm på 6,1 tommer.

Den bliver desuden udstyret med den samme lynhurtige A12-chip som iPhone XS og XS Max.

Adskiller sig på tre punkter

iPhone Xr adskiller sig dog fra de to topmodeller på tre afgørende punkter.

For det første gør den brug af en LCD-skærm og ikke den mere avancerede OLED-teknologi der sidder i topmodellerne.

For det andet har den ikke det avancerede dobbelt-løbede kamera som topmodellerne.

For det tredje er den produceret i aluminium, mens topmodellerne er i stål.

Kan købes fra 21. september

iPhone XS, Iphone XS Max og iPhone XR kan købes i Danmark fra og med den 21. september.

I den billigste udgave med 64 gb lagerplads kommer iPhone Xr til at koste 6.699.

iPhone XS og XS Max kommer til at koste henholdsvis 8.899 kroner og 9.799 i de billigste versioner med 64 gb lagerplads.

Læs også: Derfor er Apple størst: Det er i bund og grund en arrogant, teknologiforskrækket virksomhed