Artikel top billede

Googles nye kinesiske søgemaskine afslører brugernes telefonnumre

Kinesiske brugere af Googles måske kommende søgemaskine skal formentlig regne med, at deres telefonnummer bliver koblet sammen med deres søgehistorik.

Hvis Google, som rygterne forlyder, lancerer en censureret version af den populære søgemaskine i Kina, så skal kineserne formentelig ikke bare affinde sig med censurerede søgeresultater.

Googles prototype på den censurerede søgemaskine vil efter sigende koble brugernes telefonnumre sammen med deres søgeresultater. Det vil ifølge en kilde ske for at imødekomme den kinesiske regerings krav om censur.

Det skriver The Verge.

Læs også: Kina skruer ned for censuren og åbner for Facebook, Twitter og Youtube for at tiltrække flere turister

Sammenkoblingen skal give de kinesiske brugere mulighed for at kunne finde brugerne bag bestemte søgninger.

Søgeresultater bliver også fjernet

Afsløringerne om den måske kommende prototype kommer fra en whistleblower, der også har beskrevet den seneste afsløring.

Udover den manglende anonymitet ved brugen af søgemaskinen, så bliver det ifølge The Verge heller ikke muligt at søge på ord som “menneskerettigheder,” “studenteroprør,” og “nobelprisvinder.”

Læs også: Kinesisk søgemaskine-gigant vil slå Google: “Vi vil vinde igen”

Flere kilder har desuden fortalt til amerikanske medier, at den kommende søgemaskine også vil sløre resultater om den omfattende luftforurening, der kommer fra Kina.

Google selv har endnu ikke bekræftet, at selskabet arbejder på en prototype til det kinesiske marked.

Selskabet oplyser dog, at man “udforsker” muligheden for en søgemaskine til det kinesiske marked.

Store protester

Der har være hård kritik af Googles planer om at lancere en censureret søgemaskine allerede inden, at selskabet endeligt har bekræftet det.

Tidligere har Googles egne ansatte sendt et brev til ledelsen, hvor de kræver større gennemsigtighed, hvis de skal arbejde på en censureret søgemaskine til det kinesiske marked.

Det kan du læse mere om her: Google-medarbejdere spænder ben for ny søgemaskine i Kina: “Vi har øjeblikkeligt brug for mere gennemsigtighed”

Det er heller ikke første gang, at Google forsøger sig med en søgemaskine, der imødekommer den kinesiske regering. Seneste forsøg endte dog med, at Google måtte trække sig ud af landet igen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere