Artikel top billede

Googles nye kinesiske søgemaskine afslører brugernes telefonnumre

Kinesiske brugere af Googles måske kommende søgemaskine skal formentlig regne med, at deres telefonnummer bliver koblet sammen med deres søgehistorik.

Hvis Google, som rygterne forlyder, lancerer en censureret version af den populære søgemaskine i Kina, så skal kineserne formentelig ikke bare affinde sig med censurerede søgeresultater.

Googles prototype på den censurerede søgemaskine vil efter sigende koble brugernes telefonnumre sammen med deres søgeresultater. Det vil ifølge en kilde ske for at imødekomme den kinesiske regerings krav om censur.

Det skriver The Verge.

Læs også: Kina skruer ned for censuren og åbner for Facebook, Twitter og Youtube for at tiltrække flere turister

Sammenkoblingen skal give de kinesiske brugere mulighed for at kunne finde brugerne bag bestemte søgninger.

Søgeresultater bliver også fjernet

Afsløringerne om den måske kommende prototype kommer fra en whistleblower, der også har beskrevet den seneste afsløring.

Udover den manglende anonymitet ved brugen af søgemaskinen, så bliver det ifølge The Verge heller ikke muligt at søge på ord som “menneskerettigheder,” “studenteroprør,” og “nobelprisvinder.”

Læs også: Kinesisk søgemaskine-gigant vil slå Google: “Vi vil vinde igen”

Flere kilder har desuden fortalt til amerikanske medier, at den kommende søgemaskine også vil sløre resultater om den omfattende luftforurening, der kommer fra Kina.

Google selv har endnu ikke bekræftet, at selskabet arbejder på en prototype til det kinesiske marked.

Selskabet oplyser dog, at man “udforsker” muligheden for en søgemaskine til det kinesiske marked.

Store protester

Der har være hård kritik af Googles planer om at lancere en censureret søgemaskine allerede inden, at selskabet endeligt har bekræftet det.

Tidligere har Googles egne ansatte sendt et brev til ledelsen, hvor de kræver større gennemsigtighed, hvis de skal arbejde på en censureret søgemaskine til det kinesiske marked.

Det kan du læse mere om her: Google-medarbejdere spænder ben for ny søgemaskine i Kina: “Vi har øjeblikkeligt brug for mere gennemsigtighed”

Det er heller ikke første gang, at Google forsøger sig med en søgemaskine, der imødekommer den kinesiske regering. Seneste forsøg endte dog med, at Google måtte trække sig ud af landet igen.
IT-JOB

JP/Politikens Hus

Netværkstekniker

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Automation Test Manager – QEA
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere