Artikel top billede

Googles nye kinesiske søgemaskine afslører brugernes telefonnumre

Kinesiske brugere af Googles måske kommende søgemaskine skal formentlig regne med, at deres telefonnummer bliver koblet sammen med deres søgehistorik.

Hvis Google, som rygterne forlyder, lancerer en censureret version af den populære søgemaskine i Kina, så skal kineserne formentelig ikke bare affinde sig med censurerede søgeresultater.

Googles prototype på den censurerede søgemaskine vil efter sigende koble brugernes telefonnumre sammen med deres søgeresultater. Det vil ifølge en kilde ske for at imødekomme den kinesiske regerings krav om censur.

Det skriver The Verge.

Læs også: Kina skruer ned for censuren og åbner for Facebook, Twitter og Youtube for at tiltrække flere turister

Sammenkoblingen skal give de kinesiske brugere mulighed for at kunne finde brugerne bag bestemte søgninger.

Søgeresultater bliver også fjernet

Afsløringerne om den måske kommende prototype kommer fra en whistleblower, der også har beskrevet den seneste afsløring.

Udover den manglende anonymitet ved brugen af søgemaskinen, så bliver det ifølge The Verge heller ikke muligt at søge på ord som “menneskerettigheder,” “studenteroprør,” og “nobelprisvinder.”

Læs også: Kinesisk søgemaskine-gigant vil slå Google: “Vi vil vinde igen”

Flere kilder har desuden fortalt til amerikanske medier, at den kommende søgemaskine også vil sløre resultater om den omfattende luftforurening, der kommer fra Kina.

Google selv har endnu ikke bekræftet, at selskabet arbejder på en prototype til det kinesiske marked.

Selskabet oplyser dog, at man “udforsker” muligheden for en søgemaskine til det kinesiske marked.

Store protester

Der har være hård kritik af Googles planer om at lancere en censureret søgemaskine allerede inden, at selskabet endeligt har bekræftet det.

Tidligere har Googles egne ansatte sendt et brev til ledelsen, hvor de kræver større gennemsigtighed, hvis de skal arbejde på en censureret søgemaskine til det kinesiske marked.

Det kan du læse mere om her: Google-medarbejdere spænder ben for ny søgemaskine i Kina: “Vi har øjeblikkeligt brug for mere gennemsigtighed”

Det er heller ikke første gang, at Google forsøger sig med en søgemaskine, der imødekommer den kinesiske regering. Seneste forsøg endte dog med, at Google måtte trække sig ud af landet igen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere