Artikel top billede

Fortalt til: Alexander Haslund

Mennesker i IT
Udgivet 17. september 2018 kl. 15.33

Det er skræmmende og enormt interessant, hvad internettet kan mobilisere, men det bør bare være på et ordentligt grundlag, og det er det ikke altid.

Tag copyright-direktivet.

Der er blevet løbet med halve sandheder, og folk lader sig spænde for en vogn, de ikke burde. Omfanget overrasker mig.

Der har været en hel vild skræmmekampagne. Der er mange bekymrede borgere, men man må ikke have blå øjne om, hvem der orkestrerer dem, og at det også er gennemorganiserede kommercielle interesser, der folder sig ud.

Alle indbakker har været fyldt op med spam-mails på de netrelaterede områder. Jeg kan ikke komme på andre sager, hvor det har været så udtalt.

Processerne i EU er komplekse og besværlige - så meget vigtigere er det at få en ordentlig viden og information og ikke bare lade sig spænde foran den første og bedste vogn.

Der hviler en opgave med at forklare og afmystificere, hvad vi stemmer om. Det er ikke censur, og det er der ingen, der vil have. Man skyder sig selv i foden, når man løber med noget, der er decideret forkert.

Vi er nødt til at have lovgivning på det digitale område. Det er en af mange børnesygdomme, der er og har været ved den nye teknologi. Det går så hurtigt, og vi famler politisk omkring, hvordan vi skal regulere det.

Internettet er ikke en politikfri zone. Det udgør en så stor del af alles hverdag, at der skal være politik og regulering præcis som i den analoge verden.

Det er ikke noget, som vi kan håndtere på egen hånd i Danmark. Hvis vi havde skrevet til Zuckerberg [Facebook-CEO Mark Zuckerberg, red] om, hvorvidt han vil foretræde i Folketinget, så havde han jo ikke engang åbnet mailen.

Morten Helveg Petersen
Medlem af Europa-Parlamentet for Det Radikale Venstre


Flere mennesker i IT Om mennesker i it