Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: EWII giver gratis fibernet til alle kunder i et halvt år / Apple Watch og Airpod kan slippe for straftold / Ny it-uddannelse måske på vej til København

EWII giver gratis fibernet til alle kunder i et halvt år. Apple Watch og Airpod kan slippe for straftold. Ny it-uddannelse måske på vej til København. Datavirksomhed: Kun få advokater ved noget om persondata. Salesforce-boss køber Time Magazine. Computerworld retter et 0.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne tirsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

EWII giver gratis fibernet til alle kunder i et halvt år

Fiber-selskabet EWII Bredbånd har besluttet at tilbyde alle kunder et halvt års gratis fibernet inklusive gratis oprettelse.

Det sker, fordi fibernettet ifølge selskabet kommer til at spille ‘en fremtrædende rolle i EWII’s kommende strategi,’ som er lige på trapperne.

“Men allerede nu ønsker vi at dele begejstringen over beslutningen om den nye strategi med alle i Trekantområdet, der overvejer at skifte til den fremtidssikrede teknologi, som det lynhurtige fibernet er,” lyder det Mette Marie Ostenfeld, salgs- og kundedirektør i EWII.

Apple Watch og Airpod kan slippe for straftold

Apple slipper måske for at betale amerikansk straftold for Apple Watch og Airpod, som produceres i Kina, skriver Bloomberg.

Der var ellers lagt op til, at USA med præsident Donald Trump i spidsen ville lægge straftold på Apples kinesisk producerede varer - dog ikke iPhonen - sammen med en række andre produkter fra en række producenter.

Med på listen er fortsat Mac mini, Apple Pencil samt opladere og andet tilbehør.

Bloomberg citerer unavngivne kilder.

Ny it-uddannelse måske på vej til København

Brancheorganisationen Technology Denmark arbejder på at oprette en ny it-uddannelse i København i samarbejde med Københavns Kommune.

Uddannelsen består af et intensivt forløb for ledige med såkaldt praksisnær undervisning i CSS3, Javascript og lignende kombineret med praktik i virksomhederne.

Technology Denmark har sidste år med stor succes afviklet første runde af modellen i Odense i samarbejde med Odense Kommune, UCL og en række fynske virksomheder.

Technology Denmark holder infomøde på Nørrebro i København på mandag.

Datavirksomhed: Kun få advokater ved noget om persondata

Kun få advokater ved i praksis noget om de nye persondata-regler, mener stifter af analysehuset Geomatic, Martin K. Glarvig, ifølge Complidia.

Han mener, at advokat-branchen først nu er ved at omskole sig til at håndtere og forstå persondata.

“Der er banker og andre virksomheder, der gerne vil have en tredjepart i form af et advokathus ind over, men mit budskab til bankerne er, at de kommer til at bruge en masse penge på advokater, som ikke ved noget om det her. Eller rettere: Det er der kun ganske få, som gør," siger han.

Salesforce-boss køber Time Magazine

Den stenrige Salesforce-stifter, Marc Bernioff, køber et af verdens mest kendte og respekterede magasiner, Time Magazine.

Bernioff køber bladet sammen med sin hustru Lynne, og parret betaler de 190 millioner dollar - 1,2 milliarder kroner - med egne midler.

Angiveligt har han ikke planer om at blande sig i den daglige ledelse eller de journalistiske prioriteringer af bladet. Bernioff er ifølge Forbes god for 6,7 milliarder dollar.

Computerworld retter et 0

Morgen-briefing fortalte mandag, at Kombit og KL har udskrevet en frivillig miniprojekt-konkurrence om skabelsen af det såkaldte sociale frikort.

Der er tidsfrist for indlevering af ide allerede 25 september. Vi skrev mandag, at KL og Kombit havde udlovet 10.000 kroner i præmie til den vindende ide. Det er ikke rigtigt.

“Den vindende projektidé modtager 100.000 kr. Ikke 10.000 kr. Du må meget gerne rette, da det større beløb formentlig vækker større interesse i omverdenen,” lydet det fra Kombit.

Og det har vi nu gjort.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere