Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: EWII giver gratis fibernet til alle kunder i et halvt år / Apple Watch og Airpod kan slippe for straftold / Ny it-uddannelse måske på vej til København

EWII giver gratis fibernet til alle kunder i et halvt år. Apple Watch og Airpod kan slippe for straftold. Ny it-uddannelse måske på vej til København. Datavirksomhed: Kun få advokater ved noget om persondata. Salesforce-boss køber Time Magazine. Computerworld retter et 0.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne tirsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

EWII giver gratis fibernet til alle kunder i et halvt år

Fiber-selskabet EWII Bredbånd har besluttet at tilbyde alle kunder et halvt års gratis fibernet inklusive gratis oprettelse.

Det sker, fordi fibernettet ifølge selskabet kommer til at spille ‘en fremtrædende rolle i EWII’s kommende strategi,’ som er lige på trapperne.

“Men allerede nu ønsker vi at dele begejstringen over beslutningen om den nye strategi med alle i Trekantområdet, der overvejer at skifte til den fremtidssikrede teknologi, som det lynhurtige fibernet er,” lyder det Mette Marie Ostenfeld, salgs- og kundedirektør i EWII.

Apple Watch og Airpod kan slippe for straftold

Apple slipper måske for at betale amerikansk straftold for Apple Watch og Airpod, som produceres i Kina, skriver Bloomberg.

Der var ellers lagt op til, at USA med præsident Donald Trump i spidsen ville lægge straftold på Apples kinesisk producerede varer - dog ikke iPhonen - sammen med en række andre produkter fra en række producenter.

Med på listen er fortsat Mac mini, Apple Pencil samt opladere og andet tilbehør.

Bloomberg citerer unavngivne kilder.

Ny it-uddannelse måske på vej til København

Brancheorganisationen Technology Denmark arbejder på at oprette en ny it-uddannelse i København i samarbejde med Københavns Kommune.

Uddannelsen består af et intensivt forløb for ledige med såkaldt praksisnær undervisning i CSS3, Javascript og lignende kombineret med praktik i virksomhederne.

Technology Denmark har sidste år med stor succes afviklet første runde af modellen i Odense i samarbejde med Odense Kommune, UCL og en række fynske virksomheder.

Technology Denmark holder infomøde på Nørrebro i København på mandag.

Datavirksomhed: Kun få advokater ved noget om persondata

Kun få advokater ved i praksis noget om de nye persondata-regler, mener stifter af analysehuset Geomatic, Martin K. Glarvig, ifølge Complidia.

Han mener, at advokat-branchen først nu er ved at omskole sig til at håndtere og forstå persondata.

“Der er banker og andre virksomheder, der gerne vil have en tredjepart i form af et advokathus ind over, men mit budskab til bankerne er, at de kommer til at bruge en masse penge på advokater, som ikke ved noget om det her. Eller rettere: Det er der kun ganske få, som gør," siger han.

Salesforce-boss køber Time Magazine

Den stenrige Salesforce-stifter, Marc Bernioff, køber et af verdens mest kendte og respekterede magasiner, Time Magazine.

Bernioff køber bladet sammen med sin hustru Lynne, og parret betaler de 190 millioner dollar - 1,2 milliarder kroner - med egne midler.

Angiveligt har han ikke planer om at blande sig i den daglige ledelse eller de journalistiske prioriteringer af bladet. Bernioff er ifølge Forbes god for 6,7 milliarder dollar.

Computerworld retter et 0

Morgen-briefing fortalte mandag, at Kombit og KL har udskrevet en frivillig miniprojekt-konkurrence om skabelsen af det såkaldte sociale frikort.

Der er tidsfrist for indlevering af ide allerede 25 september. Vi skrev mandag, at KL og Kombit havde udlovet 10.000 kroner i præmie til den vindende ide. Det er ikke rigtigt.

“Den vindende projektidé modtager 100.000 kr. Ikke 10.000 kr. Du må meget gerne rette, da det større beløb formentlig vækker større interesse i omverdenen,” lydet det fra Kombit.

Og det har vi nu gjort.
IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Delivery Manager

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Full stack-udvikler i et automatiseret DevOps-miljø

JP/Politikens Hus

Netværksadministrator
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere