Artikel top billede

Morgen-briefing: EWII giver gratis fibernet til alle kunder i et halvt år / Apple Watch og Airpod kan slippe for straftold / Ny it-uddannelse måske på vej til København

EWII giver gratis fibernet til alle kunder i et halvt år. Apple Watch og Airpod kan slippe for straftold. Ny it-uddannelse måske på vej til København. Datavirksomhed: Kun få advokater ved noget om persondata. Salesforce-boss køber Time Magazine. Computerworld retter et 0.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne tirsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

EWII giver gratis fibernet til alle kunder i et halvt år

Fiber-selskabet EWII Bredbånd har besluttet at tilbyde alle kunder et halvt års gratis fibernet inklusive gratis oprettelse.

Det sker, fordi fibernettet ifølge selskabet kommer til at spille ‘en fremtrædende rolle i EWII’s kommende strategi,’ som er lige på trapperne.

“Men allerede nu ønsker vi at dele begejstringen over beslutningen om den nye strategi med alle i Trekantområdet, der overvejer at skifte til den fremtidssikrede teknologi, som det lynhurtige fibernet er,” lyder det Mette Marie Ostenfeld, salgs- og kundedirektør i EWII.

Apple Watch og Airpod kan slippe for straftold

Apple slipper måske for at betale amerikansk straftold for Apple Watch og Airpod, som produceres i Kina, skriver Bloomberg.

Der var ellers lagt op til, at USA med præsident Donald Trump i spidsen ville lægge straftold på Apples kinesisk producerede varer - dog ikke iPhonen - sammen med en række andre produkter fra en række producenter.

Med på listen er fortsat Mac mini, Apple Pencil samt opladere og andet tilbehør.

Bloomberg citerer unavngivne kilder.

Ny it-uddannelse måske på vej til København

Brancheorganisationen Technology Denmark arbejder på at oprette en ny it-uddannelse i København i samarbejde med Københavns Kommune.

Uddannelsen består af et intensivt forløb for ledige med såkaldt praksisnær undervisning i CSS3, Javascript og lignende kombineret med praktik i virksomhederne.

Technology Denmark har sidste år med stor succes afviklet første runde af modellen i Odense i samarbejde med Odense Kommune, UCL og en række fynske virksomheder.

Technology Denmark holder infomøde på Nørrebro i København på mandag.

Datavirksomhed: Kun få advokater ved noget om persondata

Kun få advokater ved i praksis noget om de nye persondata-regler, mener stifter af analysehuset Geomatic, Martin K. Glarvig, ifølge Complidia.

Han mener, at advokat-branchen først nu er ved at omskole sig til at håndtere og forstå persondata.

“Der er banker og andre virksomheder, der gerne vil have en tredjepart i form af et advokathus ind over, men mit budskab til bankerne er, at de kommer til at bruge en masse penge på advokater, som ikke ved noget om det her. Eller rettere: Det er der kun ganske få, som gør," siger han.

Salesforce-boss køber Time Magazine

Den stenrige Salesforce-stifter, Marc Bernioff, køber et af verdens mest kendte og respekterede magasiner, Time Magazine.

Bernioff køber bladet sammen med sin hustru Lynne, og parret betaler de 190 millioner dollar - 1,2 milliarder kroner - med egne midler.

Angiveligt har han ikke planer om at blande sig i den daglige ledelse eller de journalistiske prioriteringer af bladet. Bernioff er ifølge Forbes god for 6,7 milliarder dollar.

Computerworld retter et 0

Morgen-briefing fortalte mandag, at Kombit og KL har udskrevet en frivillig miniprojekt-konkurrence om skabelsen af det såkaldte sociale frikort.

Der er tidsfrist for indlevering af ide allerede 25 september. Vi skrev mandag, at KL og Kombit havde udlovet 10.000 kroner i præmie til den vindende ide. Det er ikke rigtigt.

“Den vindende projektidé modtager 100.000 kr. Ikke 10.000 kr. Du må meget gerne rette, da det større beløb formentlig vækker større interesse i omverdenen,” lydet det fra Kombit.

Og det har vi nu gjort.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere