Artikel top billede

Mangel på danske it-folk får DFDS til at åbne it-afdeling i Tyrkiet

Besvær med at finde danske it-udviklere får det danske transportselskab DFDS til at åbne it-udviklingsafdeling i Istanbul.

Det danske transportselskab DFDS åbner it-afdeling i Tyrkiets hovedstad Istanbul som en direkte konsekvens af udfordringer med at finde de rette it-kompetencer herhjemme.

DFDS slog tidligere på året ikke mindre end 19 ledige it-stillinger op alene til selskabets it-afdeling i København.

Det drejede sig blandt andet om it-konsulenter, UX- og design-folk, web-udviklere, cloud-folk og lignende.

Men langt de fleste af disse stillinger er stadig ledige.

“Vi har stærkt brug for kvalificerede it-medarbejdere, da vores fremtidige succes blandt andet beror på vores evne til hele tiden at udvikle de mest effektive kvalitetsløsninger inden for it og digitalisering," iger selskabets rekrutteringschef Alexander Kanto.

Han peger på, at den store konkurrence om it-folkene herhjemme er en stor udfordring.

"Da mange virksomheder arbejder i den digitale retning, er der massiv efterspørgsel på it-udviklere i Danmark og stor konkurrence om at tiltrække den nødvendige ekspertise,” siger han.

DFDS købte tidligere på året det tyrkiske rederi U.N. Ro-Ro, og åbningen af den nye it-afdeling sker i kølvandet på dette opkøb.

“DFDS ser nu gode muligheder for at udnytte det stærke, lokale netværk i Istanbul til at tiltrække IT-talenter fra Tyrkiets bedste universiteter,” lyder det fra rederiet.

DFDS har i dag også udviklingsafdelinger i København og engelske Imminghamn.

“Vores kollegaer i Istanbul er højt kvalificerede, og det samme høje niveau ser vi også i det lokale IT-miljø. Vi planlægger at ansætte 20 udviklere til det nye it-center, og vi forventer, at stillingerne vil blive besat hurtigt, fordi vi allerede har en stærk tilstedeværelse, gode faciliteter og en exceptionel ledelse i Istanbul;” lyder det fra DFDS.

Læs også:

Ambitiøst dansk fintech-firma skal ansætte 70 nye it-folk - men er tvunget til at rykke arbejdspladser til udlandet: "Danske kompetencer er ikke engang et tema, når vi skal ansætte nye folk"

Succesrige Commentor skal øge medarbejderstaben med 33 procent inden nytår: Her er selskabets opskrift på at rekruttere millennial-generationen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere