Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Mangel på danske it-folk får DFDS til at åbne it-afdeling i Tyrkiet

Besvær med at finde danske it-udviklere får det danske transportselskab DFDS til at åbne it-udviklingsafdeling i Istanbul.

Det danske transportselskab DFDS åbner it-afdeling i Tyrkiets hovedstad Istanbul som en direkte konsekvens af udfordringer med at finde de rette it-kompetencer herhjemme.

DFDS slog tidligere på året ikke mindre end 19 ledige it-stillinger op alene til selskabets it-afdeling i København.

Det drejede sig blandt andet om it-konsulenter, UX- og design-folk, web-udviklere, cloud-folk og lignende.

Men langt de fleste af disse stillinger er stadig ledige.

“Vi har stærkt brug for kvalificerede it-medarbejdere, da vores fremtidige succes blandt andet beror på vores evne til hele tiden at udvikle de mest effektive kvalitetsløsninger inden for it og digitalisering," iger selskabets rekrutteringschef Alexander Kanto.

Han peger på, at den store konkurrence om it-folkene herhjemme er en stor udfordring.

"Da mange virksomheder arbejder i den digitale retning, er der massiv efterspørgsel på it-udviklere i Danmark og stor konkurrence om at tiltrække den nødvendige ekspertise,” siger han.

DFDS købte tidligere på året det tyrkiske rederi U.N. Ro-Ro, og åbningen af den nye it-afdeling sker i kølvandet på dette opkøb.

“DFDS ser nu gode muligheder for at udnytte det stærke, lokale netværk i Istanbul til at tiltrække IT-talenter fra Tyrkiets bedste universiteter,” lyder det fra rederiet.

DFDS har i dag også udviklingsafdelinger i København og engelske Imminghamn.

“Vores kollegaer i Istanbul er højt kvalificerede, og det samme høje niveau ser vi også i det lokale IT-miljø. Vi planlægger at ansætte 20 udviklere til det nye it-center, og vi forventer, at stillingerne vil blive besat hurtigt, fordi vi allerede har en stærk tilstedeværelse, gode faciliteter og en exceptionel ledelse i Istanbul;” lyder det fra DFDS.

Læs også:

Ambitiøst dansk fintech-firma skal ansætte 70 nye it-folk - men er tvunget til at rykke arbejdspladser til udlandet: "Danske kompetencer er ikke engang et tema, når vi skal ansætte nye folk"

Succesrige Commentor skal øge medarbejderstaben med 33 procent inden nytår: Her er selskabets opskrift på at rekruttere millennial-generationen
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere