Artikel top billede

Mangel på danske it-folk får DFDS til at åbne it-afdeling i Tyrkiet

Besvær med at finde danske it-udviklere får det danske transportselskab DFDS til at åbne it-udviklingsafdeling i Istanbul.

Det danske transportselskab DFDS åbner it-afdeling i Tyrkiets hovedstad Istanbul som en direkte konsekvens af udfordringer med at finde de rette it-kompetencer herhjemme.

DFDS slog tidligere på året ikke mindre end 19 ledige it-stillinger op alene til selskabets it-afdeling i København.

Det drejede sig blandt andet om it-konsulenter, UX- og design-folk, web-udviklere, cloud-folk og lignende.

Men langt de fleste af disse stillinger er stadig ledige.

“Vi har stærkt brug for kvalificerede it-medarbejdere, da vores fremtidige succes blandt andet beror på vores evne til hele tiden at udvikle de mest effektive kvalitetsløsninger inden for it og digitalisering," iger selskabets rekrutteringschef Alexander Kanto.

Han peger på, at den store konkurrence om it-folkene herhjemme er en stor udfordring.

"Da mange virksomheder arbejder i den digitale retning, er der massiv efterspørgsel på it-udviklere i Danmark og stor konkurrence om at tiltrække den nødvendige ekspertise,” siger han.

DFDS købte tidligere på året det tyrkiske rederi U.N. Ro-Ro, og åbningen af den nye it-afdeling sker i kølvandet på dette opkøb.

“DFDS ser nu gode muligheder for at udnytte det stærke, lokale netværk i Istanbul til at tiltrække IT-talenter fra Tyrkiets bedste universiteter,” lyder det fra rederiet.

DFDS har i dag også udviklingsafdelinger i København og engelske Imminghamn.

“Vores kollegaer i Istanbul er højt kvalificerede, og det samme høje niveau ser vi også i det lokale IT-miljø. Vi planlægger at ansætte 20 udviklere til det nye it-center, og vi forventer, at stillingerne vil blive besat hurtigt, fordi vi allerede har en stærk tilstedeværelse, gode faciliteter og en exceptionel ledelse i Istanbul;” lyder det fra DFDS.

Læs også:

Ambitiøst dansk fintech-firma skal ansætte 70 nye it-folk - men er tvunget til at rykke arbejdspladser til udlandet: "Danske kompetencer er ikke engang et tema, når vi skal ansætte nye folk"

Succesrige Commentor skal øge medarbejderstaben med 33 procent inden nytår: Her er selskabets opskrift på at rekruttere millennial-generationen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere