Artikel top billede

Se tallene: Så stor en del af det globale it-marked er flyttet til skyen i 2022

Virksomheder verden over vil i de kommende over flytte mere og mere over i skyen. Det viser ny undersøgelse fra det globale it-analysehus Gartner.

Om under fire år vil mere end en fjerdedel af nøglesegmenterne på det globale it enterprise-marked være flyttet i skyen.

Det viser en ny rapport fra globale it-analysehus Gartner, der nærmere bestemt spår, at 28 procent af markedet vil være overgået til cloud i 2022.

I dag er er det kun 19 procent af markedet, der er i skyen, men det vil stige taktfast over de kommende år, ifølge Gartner.

"Skiftet inden for enterprise it til nye, cloud-baserede alternativer er ubarmhjertig, men skiftet vil ske over mange år, hvilket skyldes opbygningen af den traditionelle it. Cloud-skiftet viser behovet for øget fleksibilitet og agilitet, og ser on-demand kapacitet og pay-as-you-go-pricing i skyen som en stor fordel," lyder det i en meddelelse fra Michael Warrilow, der er research vice president hos Gartner.

Læs også: Her står den globale cloud-krig: Microsoft går vækstamok og fordobler omsætning til 20 milliarder

AWS dominerer det globale cloud-marked

Den spådom fra Gartner lægger på linje med analysehusets tidligere forudsigelser om det globale cloud-marked.

For nyligt spåede Gartner, at det globale cloud-marked allerede næste år ville stige med 17,3 procent til en samlet værdi på 206,2 milliarder dollar og frem imod 2021 vil markedets værdi yderligere forøges til 278 milliarder dollar.

Der bliver dermed en del at kæmpe om for de store cloud-leverandører i årene, der kommer, men indtil videre er Amazon Web Services solidt i førersædet.

Den seneste Gartner-opgørelse viste, at den amerikanske cloud-gigant sidder på næsten 52 procent af det globale cloud-marked, og der er dermed langt ned til den nærmeste konkurrent på listen, som er Microsoft Azure, der har en andel på lige over 13 procent.

Læs også: Eksplosiv cloud-udvikling: Så meget vil markedet vokse i løbet af det kommende år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere