Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

TDC’s gæld vokset med 14 milliarder kroner på blot et halvt år

TDC’s gæld er siden nytår vokset med 14,1 milliarder kroner.

TDC’s gæld er siden nytår vokset med hele 14,1 milliarder kroner.

Det fremgår af selskabets netop offentliggjorte halvårsrapport, hvor man kan se, at selskabets rentebærende gæld nu er på 36,9 milliarder kroner.

Ved årsskiftet var den på 22,8 milliarder kroner.

Grunden er salget af TDC til pensionskasse-konsortiet DK Telekommunikation med ATP, PFA, PKA og australske Macquarie i CCC.

I forbindelse med købet forfaldt TDC’s gamle gæld, og der blev optaget ny gæld, fortæller finansdirektør Stig Pastwa til ITWatch.

Ifølge ham har de nye ejere valgt at køre med en højere gearing - altså gæld i forhold til drifstoverskuddet - end tidligere.

"I princippet kunne vi også som børsnoteret selskab have optaget yderligere gæld. Nu har ejerne sagt, at de vil lægge os op på en højere gearing, og vores nuværende ejerstruktur kan bedre håndtere det end en børsnoteret ejerstruktur. Vi skal betale renter, men vi har også rum til at lave ganske store investringer nu og i fremtiden,” siger Stig Pastwa til mediet.

Det fremgår af halvårsregnskabet, at TDC i første halvår kom ud med overskud før skat og afskrivninger - EBITDA - på godt fire milliarder kroner.

De nye TDC-ejere har tidligere meldt ud, at de planlægger at investere massivt i netværksinfrastruktur herhjemme, hvilket ifølge selskabet vil ‘resultere i en væsentlig opgradering af både mobil og bredbåndsdækningen i Danmark.’

Det kan du læse mere om her: Her er pensionskassernes plan med at købe TDC: Står klar til at investere massivt i mobil- og bredbånd.

I sommer kom det frem, at pensionskasserne har mere end fordoblet selskabets gæld til omkring 50 milliarder og tredoblet renteomkostningerne til 2,2 milliarder kroner om året.

Det kan du læse mere om her: TDC's nye ejere har forgældet TDC til op over begge ører - kan ramme investeringsplaner.

Du finder TDC’s helt nye regnskab her.

Læs også: TDC fortsætter med at jorde konkurrenterne i den danske mobilkrig: Så mange nye mobilkunder har selskabet hentet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere