Artikel top billede

TDC’s gæld vokset med 14 milliarder kroner på blot et halvt år

TDC’s gæld er siden nytår vokset med 14,1 milliarder kroner.

TDC’s gæld er siden nytår vokset med hele 14,1 milliarder kroner.

Det fremgår af selskabets netop offentliggjorte halvårsrapport, hvor man kan se, at selskabets rentebærende gæld nu er på 36,9 milliarder kroner.

Ved årsskiftet var den på 22,8 milliarder kroner.

Grunden er salget af TDC til pensionskasse-konsortiet DK Telekommunikation med ATP, PFA, PKA og australske Macquarie i CCC.

I forbindelse med købet forfaldt TDC’s gamle gæld, og der blev optaget ny gæld, fortæller finansdirektør Stig Pastwa til ITWatch.

Ifølge ham har de nye ejere valgt at køre med en højere gearing - altså gæld i forhold til drifstoverskuddet - end tidligere.

"I princippet kunne vi også som børsnoteret selskab have optaget yderligere gæld. Nu har ejerne sagt, at de vil lægge os op på en højere gearing, og vores nuværende ejerstruktur kan bedre håndtere det end en børsnoteret ejerstruktur. Vi skal betale renter, men vi har også rum til at lave ganske store investringer nu og i fremtiden,” siger Stig Pastwa til mediet.

Det fremgår af halvårsregnskabet, at TDC i første halvår kom ud med overskud før skat og afskrivninger - EBITDA - på godt fire milliarder kroner.

De nye TDC-ejere har tidligere meldt ud, at de planlægger at investere massivt i netværksinfrastruktur herhjemme, hvilket ifølge selskabet vil ‘resultere i en væsentlig opgradering af både mobil og bredbåndsdækningen i Danmark.’

Det kan du læse mere om her: Her er pensionskassernes plan med at købe TDC: Står klar til at investere massivt i mobil- og bredbånd.

I sommer kom det frem, at pensionskasserne har mere end fordoblet selskabets gæld til omkring 50 milliarder og tredoblet renteomkostningerne til 2,2 milliarder kroner om året.

Det kan du læse mere om her: TDC's nye ejere har forgældet TDC til op over begge ører - kan ramme investeringsplaner.

Du finder TDC’s helt nye regnskab her.

Læs også: TDC fortsætter med at jorde konkurrenterne i den danske mobilkrig: Så mange nye mobilkunder har selskabet hentet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere