Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: 300 millioner britiske venturekroner er klar til danske iværksættere / S vil droppe skattefri mobil og betalt internet / It-distributøren DCC gennemfører generationsskifte / Ny millioninvestering i dansk dagbogs-app

Morgen-briefing: 300 millioner britiske venturekroner er klar til danske iværksættere / S vil droppe skattefri mobil og betalt internet / It-distributøren DCC gennemfører generationsskifte / Ny millioninvestering i dansk dagbogs-app / Det digitale kørekort er første skridt på vejen til mere digitalt ID / Tidligere Google-topchef: Kina og USA vil opdele internettet i to

Mornings ... og velkommen til ugens første hurtige it-nyhedsoverblik fra Computerworld.

300 millioner britiske venturekroner er klar til danske iværksættere

Den britiske venturefond Balderton Capital er klar til at fordoble sine investeringer i Danmark og er således klar til at investere yderligere godt 300 millioner kroner i danske tech-iværksættere, skriver Børsen.

Partner Lars Fjeldsøe-Nielsen siger, at Danmark ligger forrest i opblomstringen blandt europæiske iværksættere, og at der herhjemme har udviklet sig et meget interessant tech-miljø.

Balderton Capital har sat penge i Vivino, Labster, Peakon og Simple Feast.

Socialdemokratiet vil droppe skattefri mobil og betalt internet

Socialdemokratiet vil afskaffe abejdsgiverbetalt mobiltelefoni og internetadgang og i stedet bruge pengene på udsatte børn, skriver Børsen.

Udspillet kom på partiets kongres i Aalborg i weekenden. Satsningen på udsatte børn vil koste cirka 1,3 milliarder kroner. Halvdelen kan rundt regnes finansieres med af afskaffelsen af de skattefri goder, mens resten skal hentes i satspulje og det økonomiske råderum, skriver Børsen.

It-distributøren DCC gennemfører generationsskifte

DCC har 20 september gennemført det næste trin i et generationsskifte. Det sker med en øget ejerandel til administrerende direktør Kent H. Jeppesen, der har øget sin fra andel fra 20 procent til 80 procent, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

DCC blev etableret ii 1995 af Juhl Bach Holding a/s med Johannes Bach som direktør. I 2006 tiltrådte Kent H. Jeppesen som medejer med en andel på 20 procent, og tre år senere blev han udnævnt til ny administrerende direktør efter ønske fra Johannes Bach om at trække sig tilbage som direktør og udelukkende fokusere på jobbet som bestyrelsesformand i DCC a/s.

Ny millioninvestering i dansk dagbogs-app

Den danske app Reflectly har over 600.000 brugere på verdensplan. App’en er en slags intelligent dagbog, som ved hjælp af en chatrobot hjælper brugerne til at få styr på tanker og ideer.

Nu har milliardæren Michael Mortensen sammen med hans medgrundlægger af selskabet Casa investeret fem millioner kroner i Reflectly, skriver Finans.

Pengene skal bruges til yderligere vækst og til at få app’en ud på det asiatiske marked, hvor mindfulness - som Reflectly fint passer ind i - er meget populært. I forvejen er der flest brugere af app’en i Nordamerika.

Forretningsmodellen bygger på abonnement.

Det digitale kørekort er første skridt på vejen til mere digitalt ID

Regeringen vil gøre kørekortet digitalt, skriver Finansministeriet i en pressemeddelelse. Det er samtidig første skridt på vejen mod digitale ID-beviser, så man slipper for at have legitimation andre steder end på sin mobil.

Mobilen har nærmest erstattet pungen, og derfor giver det god mening at få kørekortet på mobilen, så det altid er lige ved hånden, siger innovationsminister Sophie Løhde.

Kørekortet vil blive digitalt i form af en app, som man kan logge ind på ved at taste en personlig kode eller afgive et personligt fingeraftryk.

Appen vil fungere som et supplement til det fysiske kørekort. Regeringen vil også forenkle og digitalisere ansøgnings- og sagsbehandlingsprocessen på kørekortområdet.

Det er ambitionen, at andre ID-beviser som f.eks. sundhedskortet også skal være digitale.

Kørekort-appen forventes klar inden udgangen af 2020.

Tidligere Google-topchef: Kina og USA vil opdele internettet i to

Den tidligere topchef for Google Erc Schmidt mener, det er sandsynligt, at internettet ender med at blive todelt, hvor USA bestyrer den ene del, mens Kina sidder på den anden, skriver Finans.

Han tror dog ikke på en total opsplitning at nettet.

Forudsigelsen faldt på et møde arrangeret af investeringsselskabet Village Global VC, som han selv og blandt andre Jeff Bezos og Bill Gates er partnere i.

Schmidt mener, opsplitningen vil ske, fordi de kinesiske tech-firmaer bliver enormt store, og at det vil udløse et kinesisk behov for mere censur og kontrol med nettet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere