Artikel top billede

(Foto: scyther5 / scyther5)

Bankdirektør: Hackere kan komme til at udløse næste finanskrise

Den næste finanskrise kan meget vel blive udløst af hackere, lyder det fra topdirektør for norsk bank. Han mener, at det bliver vigtigt at forebygge, regulere og være på vagt.

Hvis eller når den næste finanskrise indtræder, er det ikke sikkert, at vi kun skal rette kritikken mod finanssektoren og eksotiske swap-lån.

Hackere kan meget vel udløse en ny finanskrise.

Det mener topdirektør i Norges største bank, DNB, i hvert fald.

"Vi har set en række eksempler på begivenheder, der viser, at teknologi og manipulation af teknologi kan være ret uhyggeligt. Blandt andet har vi set nogen være i stand til at hacke sig ind i finanserne hos Bangladesh' centralbank, og nogen er lykkes med at få indflydelse på det amerikanske valg," siger Rune Bjerke.

Læs også: Virksomheder spilder penge på den forkerte it-sikkerhed: “Alt for mange vælger de traditionelle løsninger i stedet for at se på, hvad der giver mest sikkerhed for pengene”

Bankdirektøren frygter, at hacking og manipulation med teknologi kan skyde en ny finanskrise i gang, hvorfor det er positivt, at flere lande for tiden arbejder på reservevaluta.

Det skal fungere som en backup-løsning i tilfælde af at de finansielle systemer falder sammen.

Direktøren fortæller ligeledes, at han mener, at det er et område, der bliver meget vigtigt at "forebygge, regulere og generelt være på vagt."

Derudover vil han dog ikke begive sig ud i at forudse, hvornår næste finanskrise kommer til at indtræde.

Læs også: Sikkerhedsekspert advarer mod dyre sikkerhedsprogrammer: Styrk din it-sikkerhed uden at bruge en krone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere