Artikel top billede

Bankdirektør: Hackere kan komme til at udløse næste finanskrise

Den næste finanskrise kan meget vel blive udløst af hackere, lyder det fra topdirektør for norsk bank. Han mener, at det bliver vigtigt at forebygge, regulere og være på vagt.

Hvis eller når den næste finanskrise indtræder, er det ikke sikkert, at vi kun skal rette kritikken mod finanssektoren og eksotiske swap-lån.

Hackere kan meget vel udløse en ny finanskrise.

Det mener topdirektør i Norges største bank, DNB, i hvert fald.

"Vi har set en række eksempler på begivenheder, der viser, at teknologi og manipulation af teknologi kan være ret uhyggeligt. Blandt andet har vi set nogen være i stand til at hacke sig ind i finanserne hos Bangladesh' centralbank, og nogen er lykkes med at få indflydelse på det amerikanske valg," siger Rune Bjerke.

Læs også: Virksomheder spilder penge på den forkerte it-sikkerhed: “Alt for mange vælger de traditionelle løsninger i stedet for at se på, hvad der giver mest sikkerhed for pengene”

Bankdirektøren frygter, at hacking og manipulation med teknologi kan skyde en ny finanskrise i gang, hvorfor det er positivt, at flere lande for tiden arbejder på reservevaluta.

Det skal fungere som en backup-løsning i tilfælde af at de finansielle systemer falder sammen.

Direktøren fortæller ligeledes, at han mener, at det er et område, der bliver meget vigtigt at "forebygge, regulere og generelt være på vagt."

Derudover vil han dog ikke begive sig ud i at forudse, hvornår næste finanskrise kommer til at indtræde.

Læs også: Sikkerhedsekspert advarer mod dyre sikkerhedsprogrammer: Styrk din it-sikkerhed uden at bruge en krone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Høst hurtigt AI-fordele med skarp fokus på specifikke udfordringer – og uden behov for at kode
Markant reduceret svartid, styrket effektivitet og færre fejl. Det er blandt fordelene ved at lade AI sortere og prioritering beskeder fra en stor mængde brugere og kunder.