Artikel top billede

Instagram-stiftere siger farvel og tak: Forlader Facebook seks år efter de blev stinkende rige

De to stiftere af Instragram, som Facebook købte for seks år siden, forlader selskabet.

De to stiftere af Instagram, Kevin Systrom og Mike Krieger, forlader Facebook.

Det sker seks år efter, at Facebook købte Instagram for en milliard dollar i en handel, der gjorde de to stiftere til særdeles velbjergede herrer.

De to Instagram-stiftere afleverede deres opsigelser mandag - Kevin Systrom Instagrams CEO og Mike Krieger som CTO.

I denne blogpost skriver Kevin Systrom, at de to stiftere vil ‘tage fri i et stykke tid for at udforske vores nysgerrighed og kreativitet igen.’

“Vi er vokset fra at være 13 mennesker til mere end 1.000 mennesker med kontorer overalt i verden, mens vi har udviklet produkter, som anvendes og elskes af mere end en milliard mennesker. Nu er vi klar til næste kapitel,” skriver han.

De to kammerater grundlage Instagram i 2010 - og blot to år efter købte Facebook hele butikken for en milliard dollar.

Spørgsmålet er, om timingen er tilfældig.

I hvert fald peger amerikanske nyhedsmedier på, at de to Instagram-stifteres exit kommer på et tidspunkt, hvor de sociale medier kritiseres for ikke at gøre nok for at beskytte indholdet på tjenesterne mod snageri fra ikke mindst amerikanske efterretningstjenester.

Læs også:

Facebook har tjent mere end 630 milliarder kroner på købet af Instagram
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere