Artikel top billede

Instagram-stiftere siger farvel og tak: Forlader Facebook seks år efter de blev stinkende rige

De to stiftere af Instragram, som Facebook købte for seks år siden, forlader selskabet.

De to stiftere af Instagram, Kevin Systrom og Mike Krieger, forlader Facebook.

Det sker seks år efter, at Facebook købte Instagram for en milliard dollar i en handel, der gjorde de to stiftere til særdeles velbjergede herrer.

De to Instagram-stiftere afleverede deres opsigelser mandag - Kevin Systrom Instagrams CEO og Mike Krieger som CTO.

I denne blogpost skriver Kevin Systrom, at de to stiftere vil ‘tage fri i et stykke tid for at udforske vores nysgerrighed og kreativitet igen.’

“Vi er vokset fra at være 13 mennesker til mere end 1.000 mennesker med kontorer overalt i verden, mens vi har udviklet produkter, som anvendes og elskes af mere end en milliard mennesker. Nu er vi klar til næste kapitel,” skriver han.

De to kammerater grundlage Instagram i 2010 - og blot to år efter købte Facebook hele butikken for en milliard dollar.

Spørgsmålet er, om timingen er tilfældig.

I hvert fald peger amerikanske nyhedsmedier på, at de to Instagram-stifteres exit kommer på et tidspunkt, hvor de sociale medier kritiseres for ikke at gøre nok for at beskytte indholdet på tjenesterne mod snageri fra ikke mindst amerikanske efterretningstjenester.

Læs også:

Facebook har tjent mere end 630 milliarder kroner på købet af Instagram
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere