Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Efter lang ventetid: Frank Rasmussen og Ib Kunøe endelig klar med hemmeligt it-projekt - se deres nye app her

Den kendte telemillionær Frank Rasmussen og Atea-bestyrelsesformand Ib Kunøe er klar med deres nye projekt, som indtil nu har været omgærdet af en del hemmelighedskræmmeri. Nu kan Computerworld løfte sløret for det storstilede it-projekt.

Telemillionæren Frank Rasmussen og Atea-bestyrelsesformand Ib Kunøes nye it-projekt Hopper er en app, der skal hjælpe brugerne med at komme lettere gennem trafikken.

Projektet har været omgærdet af stor mystik siden foråret, hvor selskabet blev oprettet.

Her beskrev Computerworld, at Frank Rasmussen skulle være direktør i Hopper.

Han er kendt for blandt andet at have stået bag selskaber som Telmore, Bibob og Justfone, som senere skiftede navn til CubeIO.

Ib Kunøe ejer 100 procent af selskabets gennem it-milliadærens holdningselskab, Consolidated Holdings A/S, men parterne har indtil videre ikke ville fortælle nærmere om, hvad virksomheden, der holder til i Herlev uden for København, har skullet levere.

Men det kan Computerworld nu løfte sløret for.

Læs også: Frank Rasmussen bliver direktør for it-projekt med Ib Kunøe

Ny trafik-app skal navigere brugerne uden om fartkontroller

Hopper har selv på LinkedIn beskrevet sig som en "en samfundsbevidst startup med det formål at forbedre personlig transport med fokus på miljøvenlige løsninger og en overlegen brugeroplevelse."

Computerworld kan nu fortælle, at Hopper er en trafik-app, der ved hjælp af en særlig algoritme skal guide brugerne uden om fartkontroller, trafikkøer og vejarbejde.

Appen alarmerer brugerne, når de kommer i nærheden af en fartkontrol.

Ifølge Computerworlds oplysninger vil Hopper i sin markedsføring slå på, at appen i modsætning til de allerede eksisterende løsninger på markedet kun alarmerer brugerne, når der er fartkontroller på netop det vejstykke, som brugererne kører på.

Alarmeringerne sker ved hjælp af en "radar-funktion", der skal give så nøjagtige meldinger, at brugerne vil blive alarmeret visuelt og via lyd cirka 1.100 meter i forvejen, når de nærmer sig en fartkontrol.

Hopper-appen fungerer ved, at brugerne selv kan indmelde nye fartkontroller, når de bliver opmærksomme på dem.

Det er planen, at trafik-appen løbende skal forbedres med nye features i takt med, at brugerne giver feedback.

Appen er gratis de første 30 dage, men kan herefter opgraderes til et såkaldt pro-abonnement.

Læs også: Kendt dansk telemillionær skifter job: Går ind i nyt it-projekt i samarbejde med Ib Kunøe

De første brugere er begejstrede

Appen er allerede tilgængelig via Google Play, mens appen endnu ikke er dukket op i Apples App-store.

At bedømme ud fra anmeldelserne er de første brugere begejstrede, for den nye app, som har sloganet "Gør turen mere happy."

Kun to brugere har anmeldt appen, men begge brugere har givet den fem stjerner, hvilker svarer til topkarakteren i Google Play-butikken.

Computerworld har flere gange forsøgt at få et interview med Frank Rasmussen, men han ønsker at vente med at udtale sig om projektet til et senere tidspunkt.