Artikel top billede

Frank Rasmussen har stået bag en lang række succesfulde teleselskaber. Nu er han involveret i et nyt projekt.

Kendt dansk telemillionær skifter job: Går ind i nyt it-projekt i samarbejde med Ib Kunøe

Frank Rasmussen dropper posten som administrerende direktør for CubeIO. I stedet skal han nu være del af et nyt it-selskab, som Ib Kunøe oprindeligt står bag.

Der har været stille om serieiværksætteren Frank Rasmussen i et stykke tid, men nu har telemillionæren gang i et nyt projekt.

På Frank Rasmussens Linkedin-profil fremgår det nemlig, at Bibob- og Telmore-stifteren er begyndt som "medarbejder" i selskabet Hopper ApS.

Dermed stopper han også som administrerende direktør hos CubeIO.

Hvad Frank Rasmussens rolle hos Hopper ApS nærmere bliver, fremgår ikke, men det må antages, at han går ind i selskabets ledelse.

Mest nærliggende er det at tro, at han skal have positionen som direktør, da den i dag bestrides af Sven Madsen, der også er næstformand i it-konsulenthuset Columbus.

Af CVR-registreret kan det ses, at selskabet blev etableret 23. marts under navnet CHV X ApS.

18. maj har selskabet, der har til formål udvikle og sælge it-systemer, ændret navn til Hopper ApS, ligesom virksomheden har flyttet adresse fra Vedbæk til Herlev.

Ib Kunøe involveret i selskabet

Og Frank Rasmussen er tilsyneladende ikke den eneste kendte erhvervsmand, der er involveret i projektet.

Selskabet er stiftet af Ateas bestyrelsesformand Ib Kunøe gennem it-milliadærens holdningselskab, Consolidated Holdings A/S.

Læs mere om Ib Kunøe her: Sådan har Ib Kunøe opbygget sit enorme imperium

Læs også: Ib Kunøe køber Atea-aktier for 2.5 millioner kroner: Så mange har han i dag

Kunøe og Rasmussen har arbejdet sammen før

Det er ikke første gang, at Frank Rasmussen og Ib Kunøe er involveret i samme projekt.

Ved årtusindskiftet gik de to forretningsmænd sammen i gang med at opbygge lavpris-teleselskabet Telmore.

Selskabet blev i 2004 solgt til TDC - et salg, der udover en halv million nye kunder til TDC indbragte i alt 400 millioner kroner til ejerne.

Lang rækker succeser bag sig

Nogle år efter gentog Frank Rasmussen succesen ved at opbygge og sælge et andet lavpriskoncept Bibob for 93 millioner kroner til Telenor.

Herefter kastede Frank Rasmussen sig over selskabet MVNO Systems, der specialiserede sig i at producere betalingssystemer til mobilbranchen.

Det selskab blev også købt af Telenor i 2011.

I 2014 brugte TDC så "et stort tocifret millionbeløb" på at overtage 50 procent af et nyt Frank Rasmussen-projekt, telesoftwareselskab Justfone.

Det selskab skiftede senere navn til CubeIO, og TDC overtog resten af virksomheden i november 2016.

Det kan du læse mere om her: Frank Rasmussen gør det igen: Scorer kassen på at sælge teleselskab til TDC

Indtil april har Frank Rasmussen bestredet posten som administrerende direktør i selskabet, men den post forlader han altså nu til fordel for det nye projekt i Hopper ApS.

Frank Rasmussen står desuden også bag selskaber som internetudbyderen Image Scandinavia, netværksudstyrsproducenten ZyXELs danske distribution, ligesom han i et års tid har været administrerende direktør for mobilselskabet Easymobiles aktiviteter i Storbritannien, Tyskland og Holland.

Computerworld har været i kontakt med Frank Rasmussen, der bekræfter Computerworlds oplysninger, men ikke ønsker at kommentere dem yderligere.

Læs også: Telebranchens vilde entreprenør - sådan scorer han kassen igen og igen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere