Artikel top billede

Frank Rasmussen har stået bag en lang række succesfulde teleselskaber. Nu er han involveret i et nyt projekt. (Foto: Fotograf Hans JuhlTrongårdsparken 402800 LyngbyDenmarkTlf.: (+45) 49 20 20 50Mobil: (+45) 4083 8047Email: hansjuhl@p /)

Kendt dansk telemillionær skifter job: Går ind i nyt it-projekt i samarbejde med Ib Kunøe

Frank Rasmussen dropper posten som administrerende direktør for CubeIO. I stedet skal han nu være del af et nyt it-selskab, som Ib Kunøe oprindeligt står bag.

Der har været stille om serieiværksætteren Frank Rasmussen i et stykke tid, men nu har telemillionæren gang i et nyt projekt.

På Frank Rasmussens Linkedin-profil fremgår det nemlig, at Bibob- og Telmore-stifteren er begyndt som "medarbejder" i selskabet Hopper ApS.

Dermed stopper han også som administrerende direktør hos CubeIO.

Hvad Frank Rasmussens rolle hos Hopper ApS nærmere bliver, fremgår ikke, men det må antages, at han går ind i selskabets ledelse.

Mest nærliggende er det at tro, at han skal have positionen som direktør, da den i dag bestrides af Sven Madsen, der også er næstformand i it-konsulenthuset Columbus.

Af CVR-registreret kan det ses, at selskabet blev etableret 23. marts under navnet CHV X ApS.

18. maj har selskabet, der har til formål udvikle og sælge it-systemer, ændret navn til Hopper ApS, ligesom virksomheden har flyttet adresse fra Vedbæk til Herlev.

Ib Kunøe involveret i selskabet

Og Frank Rasmussen er tilsyneladende ikke den eneste kendte erhvervsmand, der er involveret i projektet.

Selskabet er stiftet af Ateas bestyrelsesformand Ib Kunøe gennem it-milliadærens holdningselskab, Consolidated Holdings A/S.

Læs mere om Ib Kunøe her: Sådan har Ib Kunøe opbygget sit enorme imperium

Læs også: Ib Kunøe køber Atea-aktier for 2.5 millioner kroner: Så mange har han i dag

Kunøe og Rasmussen har arbejdet sammen før

Det er ikke første gang, at Frank Rasmussen og Ib Kunøe er involveret i samme projekt.

Ved årtusindskiftet gik de to forretningsmænd sammen i gang med at opbygge lavpris-teleselskabet Telmore.

Selskabet blev i 2004 solgt til TDC - et salg, der udover en halv million nye kunder til TDC indbragte i alt 400 millioner kroner til ejerne.

Lang rækker succeser bag sig

Nogle år efter gentog Frank Rasmussen succesen ved at opbygge og sælge et andet lavpriskoncept Bibob for 93 millioner kroner til Telenor.

Herefter kastede Frank Rasmussen sig over selskabet MVNO Systems, der specialiserede sig i at producere betalingssystemer til mobilbranchen.

Det selskab blev også købt af Telenor i 2011.

I 2014 brugte TDC så "et stort tocifret millionbeløb" på at overtage 50 procent af et nyt Frank Rasmussen-projekt, telesoftwareselskab Justfone.

Det selskab skiftede senere navn til CubeIO, og TDC overtog resten af virksomheden i november 2016.

Det kan du læse mere om her: Frank Rasmussen gør det igen: Scorer kassen på at sælge teleselskab til TDC

Indtil april har Frank Rasmussen bestredet posten som administrerende direktør i selskabet, men den post forlader han altså nu til fordel for det nye projekt i Hopper ApS.

Frank Rasmussen står desuden også bag selskaber som internetudbyderen Image Scandinavia, netværksudstyrsproducenten ZyXELs danske distribution, ligesom han i et års tid har været administrerende direktør for mobilselskabet Easymobiles aktiviteter i Storbritannien, Tyskland og Holland.

Computerworld har været i kontakt med Frank Rasmussen, der bekræfter Computerworlds oplysninger, men ikke ønsker at kommentere dem yderligere.

Læs også: Telebranchens vilde entreprenør - sådan scorer han kassen igen og igen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere