Salesforce holder i disse dage deres årlige Dreamforce, en event med 170.000 deltagere i San Francisco. Her er det Salesforce-udvikler Qingqing Liu der gennemgår Einstein Voice på scenen ved at diktere opgaver til stemme-assistenten.

Salesforce lader dig bygge stemmestyring uden brug af kode - og sende stemme-bots til Amazon og Google

Stemmestyring er alle vegne - og nu også i virksomhedssystemer. Med Einstein Voice lader Salesforce dig opdatere data med stemmen - og bygge stemme-bots uden kode direkte til Amazon Alexa og Google Assistant.

Dreamforce 2018, San Francisco: Stemmestyring er en årets mest populære og fremadstormende teknologier.

Firmaer som Amazon, Google og Apple har de seneste år introduceret stemmestyrede assistenter til at styre alt fra det smarte hjem til din telefons funktioner.

Og på forretningssiden sigter Microsoft med Cortana efter at binde produkter som Windows, Skype, Teams og Office sammen med tjenester som realtime oversættelse og automatiske referater – noget som Microsoft blandt andet viste på den årlige Build-konference i maj i Seattle.

Læs mere her: Microsoft har en vision for dit kedelige møde - og den er overraskende effektiv

Seneste skud på stammen er nu Einstein Voice Assistant fra Salesforce, som firmaet tirsdag demonstrerede live på scenen til Dreamforce-konferencen i San Francisco.

Einstein, som er firmaets navn for deres intelligente cloud-baserede funktioner, vil give Salesforce-brugere en række mulighed for at styre deres virksomhedssystemer alene med stemmen.

Opdater dine virksomhedssystemer med stemmen
Salesforce fremhæver blandt andet at brugerne med Einstein Voice kan opdatere deres systemer ved at tale til en dedikeret app, for eksempel på vej hjem fra et kundemøde - så længe det foregår på engelsk, da der ikke pt. er oplysninger om små sprog som dansk.

Artiklen fortsætter under billedet... Assistenten vil derefter, i stil med hvad Microsoft har vist med Cortana, automatisk transformere ustruktureret stemme-data til handling gennem at opdatere Salesforce-arkiverne, advisere team-medlemmer og etablere opgaver.

"Dette er ikke en stemmestyringsdemo, dette er en kunstig-intelligens demo", fortalte udvikleren Qingqing Liu der gennemgik demoen på scenen ved at diktere opgaver til stemme-assistenten.

Ud over de håndfrie opdateringer kan du desuden, når Einstein Voice udkommer, starte din dag med en personlig daglig briefing om nøgletal, pipeline og lignende. Eller navigere rundt i dit Salesforce-dashboard alene med stemmen.

På scenen kunne Salesforce-stifter og CEO Marc Beniof desuden afsløre at Einstein Voice bliver tilgængelig for alle kunder, som i dag anvender Salesforce Mobile-løsningen.

Byg din egen voice bots uden kode
Som en del af lanceringen vil Salesforce også give adgang til Einstein Voice Bots, som er en visuel måde at bygge såkaldte stemme bots uden at skulle lave egentlig kode - og derefter overføre dem til Google Assistant eller Amazon Alexa.

Salesforce nævner selv, at biludlejning for eksempel kan aktivere en Einstein Voice Bot til at gøre deres kunder i stand til at opdatere en reservation med en enkelt stemmekommando til deres foretrukne smart speaker. Einstein Voice Bot vil så udtrække svar og informationer fra Service Cloud og dele verbale svar for hurtigt at løse kundens udfordring.

Der er endnu ikke en sat en dato på lanceringen af Einstein Voice, men Salesforce fortæller, at den vil være klar som en del af ”Vinter ‘19 versionen” af virksomhedens platform – sandsynligvis midt i oktober 2018.

Computerworld var inviteret til San Francisco af Salesforce. Læs mere om Computerworld og presseture her.
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...
mest debaterede artikler

Premium
Undervisningsminister Merete Riisager (LA) vil have national it-handlingsplan til folkeskolen: "Vi risikerer at blive spillet af banen af de skiftende digitale vilkår"
Interview: Der er brug for en samlet national it-handlingsplan for den danske folkeskole, hvis ikke udviklingen skal køre helt ad banen, mener undervisningsminister Merete Riisager (LA). "Der venter et kæmpearbejde med at politisere og generobre den politiske kontrol med dette område," siger hun.
Computerworld
Danske tech-topfolk blæst bagover efter besøg i Kina: Danmark er nødt til at gøre noget
Danmark skal i den grad op i gear, hvis ikke vi skal køres helt bag ad dansen af Kina, lyder det fra bekymrede danske techfolk efter besøg i Kina.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Manden bag Stack Overflow til softwareudviklere og folk i it-branchen: Disse ting skal du lære, hvis du vil undgå at blive tromlet totalt
Interview: Manden bag Stack Overflow og Trello har en opsang til folk i it-branchen. Her er de kompetencer, som du bare skal tilegne dig nu.
White paper
Ny rapport – Vi har målt jobglæden i 20 udvalgte it-virksomheder
IT-specialister er blandt de mest eftertragtede faggrupper på det danske arbejdsmarked, og der er hård konkurrence om kandidater til ledige stillinger. Den første samlede jobglædeundersøgelse på it-jobmarkedet tyder imidlertid på, at it-specialister i vidt omfang mangler viden om, hvad virksomheder i branchen kan tilbyde dem som medarbejdere. Undersøgelsen er gennemført primo oktober 2018 og giver et unikt indblik i, hvilke faktorer it-specialister på det danske arbejdsmarked lægger vægt på i deres valg af arbejdsplads.