Artikel top billede

Google og Unity indgår partnerskab om kunstig intelligens

Googles DeepMind og Unity har netop annonceret et partnerskab, der skal presse AI-udviklingen. Her er hvad Unity skal hjælpe Google med.

Googles AI-virksomhed, DeepMind, og danske Unity har netop annonceret et partnerskab. Unity skal stå bag det testmiljø, hvor DeepMinds AI-forskere i fremtiden kan boltre sig.

"Forskere hos DeepMind prøver at løse enorme AI-problemer, og Unity forsyner dem med en løsning i forhold til at lave komplekse virtuelle miljøer, der vil gøre det muligt at udvikle algoritmer, der kan lære at løse komplekse opgaver i forskellige miljøer," udtaler Danny Lange, vicepræsident for machine learning og AI hos Unity i en meddelelse.

"Vi mener, at AIs fremtid bliver smedet af stadig mere sofistikerede interaktioner mellem menneske og maskine, og Unity er stolt over at være den motor, der muliggør disse interaktioner."

Det skriver Zdnet.

Unity skal mere præcist levere motoren til virtuelle testmiljøer, hvor såkaldte AI-agenter (autonome enheder) kan blive testet af DeepMind. Det arbejde skal især lede til fremskridt inden for bil- og produktionsindustrien.

Læs også: Markedet for AI eksploderer: Så mange milliarder bliver der brugt på løsninger baseret på kunstig intelligens

DeepMind blev købt af Google i 2014, og er i dag en af de førende virksomheden inden for udvikling og forskning i AI. Virksomhedens forskere har blandt andet lagt navn til over 200 peer-reviewed artikler, herunder artikler i tidsskrifter som Nature og Science.

Udfordringerne ved at teste de såkaldte intelligente agenter, er alle de forhold, som eksempelvis en autonom bil, kan komme til at møde i den virkelige verden. Det er netop her, at simulerede miljøer, som Unity altså skal være med til at bygge, kan bidrage til tests og udvikling af AI-agenter.

Unity har etableret sig som udviklingstandarden, når det kommer til 3D-spil. Ifølge Unity selv, står virksomhedens motor bag 60 procent af alt AR/VR-indhold og 50 procent af alle mobile spil på verdensplan.

Netop spilbaggrunden er noget, som DeepMind allerede gør brug af.

"Spil og simuleringer har været en central del af DeepMinds forskningsprogram fra begyndelsen, og denne tilgang har allerede ført til betydeligt gennembrud i AI-forskning, siger Demis Hassabis, medstifter og direktør hos DeepMind.

Læs også: Er du klar til for alvor at sigte efter AI? Her har du fire spørgsmål til et (hårdt) reality check af din virksomhed
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere