Artikel top billede

Google og Unity indgår partnerskab om kunstig intelligens

Googles DeepMind og Unity har netop annonceret et partnerskab, der skal presse AI-udviklingen. Her er hvad Unity skal hjælpe Google med.

Googles AI-virksomhed, DeepMind, og danske Unity har netop annonceret et partnerskab. Unity skal stå bag det testmiljø, hvor DeepMinds AI-forskere i fremtiden kan boltre sig.

"Forskere hos DeepMind prøver at løse enorme AI-problemer, og Unity forsyner dem med en løsning i forhold til at lave komplekse virtuelle miljøer, der vil gøre det muligt at udvikle algoritmer, der kan lære at løse komplekse opgaver i forskellige miljøer," udtaler Danny Lange, vicepræsident for machine learning og AI hos Unity i en meddelelse.

"Vi mener, at AIs fremtid bliver smedet af stadig mere sofistikerede interaktioner mellem menneske og maskine, og Unity er stolt over at være den motor, der muliggør disse interaktioner."

Det skriver Zdnet.

Unity skal mere præcist levere motoren til virtuelle testmiljøer, hvor såkaldte AI-agenter (autonome enheder) kan blive testet af DeepMind. Det arbejde skal især lede til fremskridt inden for bil- og produktionsindustrien.

Læs også: Markedet for AI eksploderer: Så mange milliarder bliver der brugt på løsninger baseret på kunstig intelligens

DeepMind blev købt af Google i 2014, og er i dag en af de førende virksomheden inden for udvikling og forskning i AI. Virksomhedens forskere har blandt andet lagt navn til over 200 peer-reviewed artikler, herunder artikler i tidsskrifter som Nature og Science.

Udfordringerne ved at teste de såkaldte intelligente agenter, er alle de forhold, som eksempelvis en autonom bil, kan komme til at møde i den virkelige verden. Det er netop her, at simulerede miljøer, som Unity altså skal være med til at bygge, kan bidrage til tests og udvikling af AI-agenter.

Unity har etableret sig som udviklingstandarden, når det kommer til 3D-spil. Ifølge Unity selv, står virksomhedens motor bag 60 procent af alt AR/VR-indhold og 50 procent af alle mobile spil på verdensplan.

Netop spilbaggrunden er noget, som DeepMind allerede gør brug af.

"Spil og simuleringer har været en central del af DeepMinds forskningsprogram fra begyndelsen, og denne tilgang har allerede ført til betydeligt gennembrud i AI-forskning, siger Demis Hassabis, medstifter og direktør hos DeepMind.

Læs også: Er du klar til for alvor at sigte efter AI? Her har du fire spørgsmål til et (hårdt) reality check af din virksomhed
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere