Artikel top billede

Mads Tofte stopper som rektor på IT-Universitet: Nu er afløseren fundet

51-årige Martin Zachariasen skifter til nytår Syddansk Universitetet ud med IT-Universitet. Her afløser han den populære rektor siden 2003, Mads Tofte.

I april meddelte IT-Universitetets rektor, Mads Tofte, at han trækker sig fra sin stilling ved årskiftet, hvor hans åremålsansættelse udløber.

Nu har IT-Universitetet fundet afløseren til den populære rektor, der har ledet IT-Universitetet siden 2003.

Der er tale om den 51-årige Martin Zachariasen, der er dekan på Det Naturvidenskabelige Fakultet på Syddansk Universitet, hvor han også er professor i datalogi og medlem af universitetets direktion.

Han tiltræder i den nye stilling 1. januar 2019

Det oplyser IT-Universitetet i en pressemeddelelse.

"Martin Zachariasen er en visionær leder, som har mange års erfaring med at skabe gode resultater på tværs af forskellige fagmiljøer. Han har stor indsigt i it-forskning og –uddannelse, og har øje for den vigtige rolle, som IT-Universitetet spiller i samfundet. Jeg ser frem til at samarbejde med ham om at fortsætte den markante vækst, som IT-Universitetet er inde i," lyder det i pressemeddelelsen fra bestyrelsesformand på IT-Universitetet, Maria Rørbye Rønn.

Læs også: Mads Tofte stopper som rektor på IT-Universitetet

Datalog fra Københavns Universitet

Martin Zachariasen er vokset op på Færøerne, hvor han også har gennemført en bachelor i datalogi.

Han er sidenhen kandidat i datalogi fra Københavns Universitet og har derefter opnået både en ph.d. og doktorgrad i datalogi fra Datalogisk Institut på Københavns Universitet.

"IT-Universitetet spiller en helt særlig rolle i det danske universitetslandskab med at varetage it-forskning og uddanne de it-specialister, som samfundet i stigende grad har brug for. Som it-specialist og med lang ledelseserfaring fra universitetssektoren er det et drømmejob for mig at blive rektor på netop IT-Universitetet i København," lyder fra Martin Zachariasen i pressemeddelelesen.

Læs også: Rekord-mange stormer mod IT-Universitetet: To særlige uddannelser er populære blandt de unge
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere