Artikel top billede

Mads Tofte stopper som rektor på IT-Universitet: Nu er afløseren fundet

51-årige Martin Zachariasen skifter til nytår Syddansk Universitetet ud med IT-Universitet. Her afløser han den populære rektor siden 2003, Mads Tofte.

I april meddelte IT-Universitetets rektor, Mads Tofte, at han trækker sig fra sin stilling ved årskiftet, hvor hans åremålsansættelse udløber.

Nu har IT-Universitetet fundet afløseren til den populære rektor, der har ledet IT-Universitetet siden 2003.

Der er tale om den 51-årige Martin Zachariasen, der er dekan på Det Naturvidenskabelige Fakultet på Syddansk Universitet, hvor han også er professor i datalogi og medlem af universitetets direktion.

Han tiltræder i den nye stilling 1. januar 2019

Det oplyser IT-Universitetet i en pressemeddelelse.

"Martin Zachariasen er en visionær leder, som har mange års erfaring med at skabe gode resultater på tværs af forskellige fagmiljøer. Han har stor indsigt i it-forskning og –uddannelse, og har øje for den vigtige rolle, som IT-Universitetet spiller i samfundet. Jeg ser frem til at samarbejde med ham om at fortsætte den markante vækst, som IT-Universitetet er inde i," lyder det i pressemeddelelsen fra bestyrelsesformand på IT-Universitetet, Maria Rørbye Rønn.

Læs også: Mads Tofte stopper som rektor på IT-Universitetet

Datalog fra Københavns Universitet

Martin Zachariasen er vokset op på Færøerne, hvor han også har gennemført en bachelor i datalogi.

Han er sidenhen kandidat i datalogi fra Københavns Universitet og har derefter opnået både en ph.d. og doktorgrad i datalogi fra Datalogisk Institut på Københavns Universitet.

"IT-Universitetet spiller en helt særlig rolle i det danske universitetslandskab med at varetage it-forskning og uddanne de it-specialister, som samfundet i stigende grad har brug for. Som it-specialist og med lang ledelseserfaring fra universitetssektoren er det et drømmejob for mig at blive rektor på netop IT-Universitetet i København," lyder fra Martin Zachariasen i pressemeddelelesen.

Læs også: Rekord-mange stormer mod IT-Universitetet: To særlige uddannelser er populære blandt de unge
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere