Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Rekord-mange stormer mod IT-Universitetet: To særlige uddannelser er populære blandt de unge

IT-Universitet sætter for andet år i træk ansøgerrekord med 11 procent flere ansøgere i år end 2017. Samlet søgte tæt på 800 ansøgere IT-Universitet som førsteprioritet. Især to uddannelser tiltrak de unge.

I går, torsdag 5. juli, lød gongonen til at søge ind på landets videregående uddannelser.

På IT-Universitet var der igen i år en lang kø af håbefulde ansøgere. Universitet satte for andet år i træk ansøgerrekord med 11 procent flere ansøgere i år end 2017. Samlet søgte tæt på 800 ansøgere IT-Universitet som førsteprioritet.

”Det er enormt positivt, at de unge har fået øjnene op for it-uddannelserne. Der er behov for digitale kompetencer i alle brancher, så de kommende kandidater får en uddannelse med gode fremtidsudsigter,” siger Lene Rehder, der er studiechef hos IT-Universitet, i en pressemeddelelse.

Det er gode nyheder for de hungrende virksomheder, som iføge IT-Branchen for tiden oplever "store udfordringer med at rekruttere it-specialister", et behov som brancheorganisationen vurderer ikke tager af foreløbigt.

Læs også: Ny lønstatistik: Disse danske it-uddannelser giver den bedste løn

Disse uddannelser er der især rift om

I år har der især været to uddannelse på IT-Universitet, som de unge ansøgere har valgt mere end andet.

Det drejer sig om softwareudvikling og Data Science, som i år var de to mest populære uddannelser med henholdsvis 310 og 185 førsteprioritetsansøgere.

Den store tilstrømning mod IT-Universitet betyder samtidig, at universitet, på trods af den store mangle på it-kompetencer, igen i år kan må afvise nogle af ansøgerne.

"Det er ærgerligt, at vi på trods af, at arbejdsgiverne skriger på flere softwareudviklere og data scientists, må afvise mange velkvalificerede ansøgere til disse uddannelser, fordi der mangler midler til at oprette flere studiepladser," siger Lene Rehder.

Erhvervsstyrelsen forudser, at der i 2030 vil mangle 19.000 it-specialister i Danmark.

Lene Rehder glæder sig dog også over, at IT-Universitet har oplevet en fremgang i interessen fra kvindelige ansøgere, som her i år kom op på 28 procent ud af de samlede ansøgere.

Læs også: Flere danske it-specialister på vej: Ny 'teknologi-pagt' skal få tusindvis af unge til at vælge it-uddannelser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.