Artikel top billede

Rekord-mange stormer mod IT-Universitetet: To særlige uddannelser er populære blandt de unge

IT-Universitet sætter for andet år i træk ansøgerrekord med 11 procent flere ansøgere i år end 2017. Samlet søgte tæt på 800 ansøgere IT-Universitet som førsteprioritet. Især to uddannelser tiltrak de unge.

I går, torsdag 5. juli, lød gongonen til at søge ind på landets videregående uddannelser.

På IT-Universitet var der igen i år en lang kø af håbefulde ansøgere. Universitet satte for andet år i træk ansøgerrekord med 11 procent flere ansøgere i år end 2017. Samlet søgte tæt på 800 ansøgere IT-Universitet som førsteprioritet.

”Det er enormt positivt, at de unge har fået øjnene op for it-uddannelserne. Der er behov for digitale kompetencer i alle brancher, så de kommende kandidater får en uddannelse med gode fremtidsudsigter,” siger Lene Rehder, der er studiechef hos IT-Universitet, i en pressemeddelelse.

Det er gode nyheder for de hungrende virksomheder, som iføge IT-Branchen for tiden oplever "store udfordringer med at rekruttere it-specialister", et behov som brancheorganisationen vurderer ikke tager af foreløbigt.

Læs også: Ny lønstatistik: Disse danske it-uddannelser giver den bedste løn

Disse uddannelser er der især rift om

I år har der især været to uddannelse på IT-Universitet, som de unge ansøgere har valgt mere end andet.

Det drejer sig om softwareudvikling og Data Science, som i år var de to mest populære uddannelser med henholdsvis 310 og 185 førsteprioritetsansøgere.

Den store tilstrømning mod IT-Universitet betyder samtidig, at universitet, på trods af den store mangle på it-kompetencer, igen i år kan må afvise nogle af ansøgerne.

"Det er ærgerligt, at vi på trods af, at arbejdsgiverne skriger på flere softwareudviklere og data scientists, må afvise mange velkvalificerede ansøgere til disse uddannelser, fordi der mangler midler til at oprette flere studiepladser," siger Lene Rehder.

Erhvervsstyrelsen forudser, at der i 2030 vil mangle 19.000 it-specialister i Danmark.

Lene Rehder glæder sig dog også over, at IT-Universitet har oplevet en fremgang i interessen fra kvindelige ansøgere, som her i år kom op på 28 procent ud af de samlede ansøgere.

Læs også: Flere danske it-specialister på vej: Ny 'teknologi-pagt' skal få tusindvis af unge til at vælge it-uddannelser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere