Artikel top billede

Dansk lufthavn investerer i ny sikkerhedsteknologi: Nu kan du lade computeren blive i tasken, når du skal igennem sikkerhedskontrollen

Fremover behøver du ikke fiske computeren og andet elektronik op af tasken, når du skal igennem sikkerhedskontrollen i Aalborg Lufthavn. Den nordjyske lufthavn har nemlig investeret i ny teknologi til sikkerhedstjekket.

Nu er det slut med at skulle finde Computeren, ipad'en og andet elektronisk udstyr frem fra kufferten, når du skal ud at flyve. I hvert fald fra Aalborg Lufthavn.

Det skriver erhvervsmediet Finans.

Som den første i Danmark har den nordjyske lufthavn købt det såkaldte EU Security Standard C2 i X-Ray-system, der betyder at rejsende ikke længere behøver at skulle have computeren op af tasken, når de skal flyve fra Aalborg Lufthavn.

Læs også: Teknologisk oprustning i Københavns Lufthavn: Nye avancerede skannere kan forkorte ventetiden, når du tager på ferie

“Vi er de første i Danmark og nogle af de første i Europa, som har taget den nyeste teknologi i brug. Fra i dag kan vi tilbyde vores passagerer at lade deres elektroniske udstyr forblive i tasken, når de går igennem sikkerhedskontrollen,” siger sikkerhedschef i Aalborg Lufthavn, Søren Bjerg ifølge Finans.

passagererne skal stadig have væsker op af tasken, det kan det nye system dog ikke håndterer i kufferten. Men Søren Bjerg regner alligevel med, at det nye system vil give mindre ventetid for passagererne.

“Det letter forberedelsestiden for passagererne, og giver et meget mere harmonisk flow. De behøver ikke længere at bruge to til tre kasser, som er svære at håndtere.”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere