Artikel top billede

Foto: Steffen Villadsen (Foto: Steffen Villadsen)

Står du tilfældigvis og skal flytte 1.000.000 gigabyte data? Så har Microsoft nu en løsning - på hjul

Microsoft Ignite, Orlando: Microsoft har en opgradering af sin Data Box på vej. I den nye "heavy"-version kan man få hjælp til hurtigt at oploade op til en petabyte til Azure.

Microsoft Ignite, Orlando: En lancering af et it-produkt på hjul. Det lyder som om, at nogen er ved at kaste sig tilbage til tiden med slæbbare computere, men nej.

På årest Ignite-konference i Orlando udstiller Microsoft en nyhed på hjul.

Man kan vel kalde det for en gigantisk USB-nøgle, men når den er på hjul, skyldes det, at dens kapacitet får dine gamle USB-nøgler med 128 MB plads til at blegne.

Den nye Data Box "Heavy" fra Microsoft kan nemlig indeholde intet mindre end en petabyte. Det svarer til 1.000.000 GB data.

Formålet er at give brugerne mulighed for at flytte enorme mængder data op i deres Azure-cloud, og når vi taler den her mængde data, vil det nærmest uanset hastigheden på dit netværk komme til at tage noget nær en evighed.

Læs mere fra Ignite her: Efter år med brugerne i centrum ændrer Microsoft kursen for Power BI: Nu skal it-folkene spille hovedrollen

Bliver sendt som en pakke

Nu tilbyder Microsoft så en opgraderet version af sin offline-service, hvor virksomheden sender en fysisk boks ud til kunderne, der så kan overføre direkte fra serverne og ned på den tilsendte boks.

Herefter sendes boksen fysisk tilbage til Microsoft, der så uploader dataen til Azure.

Læs mere fra Ignite her: Microsoft gør klar til at kvitte Skype for Business: Her er fire nye features, der skal lokke brugerne over på Microsoft Teams

På en måde virker det enormt old-school, men ifølge Microsofts folk på messen er det altså en effektiv løsning.

Det er så at sige hurtigere at sejle eller køre dataen direkte tilbage til Microsoft i stedet for selv at forsøge at uploade den.

Den udstillede boks med plads til en petabyte bliver introduceret med henblik på kunder med store arkiver i form af sagsmapper med dokumenter eller store mængder videomateriale.

Modellen, der udstilles i Expo-området på Ignite-konferencen i Orlando, er en såkaldt preview-model, men ifølge Microsofts folk ved standen, kan man allerede nu skrive sig op til at få sendt en af de første modeller, når de rammer landevejen.

Synes du, at en petabyte lige er at skyde over målet for jer, findes der allerede nu en lillebror til den enorme Data Box på markedet.

Men så får du også kun 100 terabyte plads at boltre dig på.

Computerworld er inviteret til Microsoft Ignite 2018 i Orlando af Microsoft. Læs mere om Computerworlds principper for rejser her.

Læs mere fra Ignite her: Microsoft-boss klar til at give kunderne kontrollen over deres data tilbage: Indleder stort samarbejde med Adobe og SAP
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere