Artikel top billede

Foto: Steffen Villadsen (Foto: Steffen Villadsen)

Står du tilfældigvis og skal flytte 1.000.000 gigabyte data? Så har Microsoft nu en løsning - på hjul

Microsoft Ignite, Orlando: Microsoft har en opgradering af sin Data Box på vej. I den nye "heavy"-version kan man få hjælp til hurtigt at oploade op til en petabyte til Azure.

Microsoft Ignite, Orlando: En lancering af et it-produkt på hjul. Det lyder som om, at nogen er ved at kaste sig tilbage til tiden med slæbbare computere, men nej.

På årest Ignite-konference i Orlando udstiller Microsoft en nyhed på hjul.

Man kan vel kalde det for en gigantisk USB-nøgle, men når den er på hjul, skyldes det, at dens kapacitet får dine gamle USB-nøgler med 128 MB plads til at blegne.

Den nye Data Box "Heavy" fra Microsoft kan nemlig indeholde intet mindre end en petabyte. Det svarer til 1.000.000 GB data.

Formålet er at give brugerne mulighed for at flytte enorme mængder data op i deres Azure-cloud, og når vi taler den her mængde data, vil det nærmest uanset hastigheden på dit netværk komme til at tage noget nær en evighed.

Læs mere fra Ignite her: Efter år med brugerne i centrum ændrer Microsoft kursen for Power BI: Nu skal it-folkene spille hovedrollen

Bliver sendt som en pakke

Nu tilbyder Microsoft så en opgraderet version af sin offline-service, hvor virksomheden sender en fysisk boks ud til kunderne, der så kan overføre direkte fra serverne og ned på den tilsendte boks.

Herefter sendes boksen fysisk tilbage til Microsoft, der så uploader dataen til Azure.

Læs mere fra Ignite her: Microsoft gør klar til at kvitte Skype for Business: Her er fire nye features, der skal lokke brugerne over på Microsoft Teams

På en måde virker det enormt old-school, men ifølge Microsofts folk på messen er det altså en effektiv løsning.

Det er så at sige hurtigere at sejle eller køre dataen direkte tilbage til Microsoft i stedet for selv at forsøge at uploade den.

Den udstillede boks med plads til en petabyte bliver introduceret med henblik på kunder med store arkiver i form af sagsmapper med dokumenter eller store mængder videomateriale.

Modellen, der udstilles i Expo-området på Ignite-konferencen i Orlando, er en såkaldt preview-model, men ifølge Microsofts folk ved standen, kan man allerede nu skrive sig op til at få sendt en af de første modeller, når de rammer landevejen.

Synes du, at en petabyte lige er at skyde over målet for jer, findes der allerede nu en lillebror til den enorme Data Box på markedet.

Men så får du også kun 100 terabyte plads at boltre dig på.

Computerworld er inviteret til Microsoft Ignite 2018 i Orlando af Microsoft. Læs mere om Computerworlds principper for rejser her.

Læs mere fra Ignite her: Microsoft-boss klar til at give kunderne kontrollen over deres data tilbage: Indleder stort samarbejde med Adobe og SAP
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere