Artikel top billede

Foto: Steffen Villadsen

Står du tilfældigvis og skal flytte 1.000.000 gigabyte data? Så har Microsoft nu en løsning - på hjul

Microsoft Ignite, Orlando: Microsoft har en opgradering af sin Data Box på vej. I den nye "heavy"-version kan man få hjælp til hurtigt at oploade op til en petabyte til Azure.

Microsoft Ignite, Orlando: En lancering af et it-produkt på hjul. Det lyder som om, at nogen er ved at kaste sig tilbage til tiden med slæbbare computere, men nej.

På årest Ignite-konference i Orlando udstiller Microsoft en nyhed på hjul.

Man kan vel kalde det for en gigantisk USB-nøgle, men når den er på hjul, skyldes det, at dens kapacitet får dine gamle USB-nøgler med 128 MB plads til at blegne.

Den nye Data Box "Heavy" fra Microsoft kan nemlig indeholde intet mindre end en petabyte. Det svarer til 1.000.000 GB data.

Formålet er at give brugerne mulighed for at flytte enorme mængder data op i deres Azure-cloud, og når vi taler den her mængde data, vil det nærmest uanset hastigheden på dit netværk komme til at tage noget nær en evighed.

Læs mere fra Ignite her: Efter år med brugerne i centrum ændrer Microsoft kursen for Power BI: Nu skal it-folkene spille hovedrollen

Bliver sendt som en pakke

Nu tilbyder Microsoft så en opgraderet version af sin offline-service, hvor virksomheden sender en fysisk boks ud til kunderne, der så kan overføre direkte fra serverne og ned på den tilsendte boks.

Herefter sendes boksen fysisk tilbage til Microsoft, der så uploader dataen til Azure.

Læs mere fra Ignite her: Microsoft gør klar til at kvitte Skype for Business: Her er fire nye features, der skal lokke brugerne over på Microsoft Teams

På en måde virker det enormt old-school, men ifølge Microsofts folk på messen er det altså en effektiv løsning.

Det er så at sige hurtigere at sejle eller køre dataen direkte tilbage til Microsoft i stedet for selv at forsøge at uploade den.

Den udstillede boks med plads til en petabyte bliver introduceret med henblik på kunder med store arkiver i form af sagsmapper med dokumenter eller store mængder videomateriale.

Modellen, der udstilles i Expo-området på Ignite-konferencen i Orlando, er en såkaldt preview-model, men ifølge Microsofts folk ved standen, kan man allerede nu skrive sig op til at få sendt en af de første modeller, når de rammer landevejen.

Synes du, at en petabyte lige er at skyde over målet for jer, findes der allerede nu en lillebror til den enorme Data Box på markedet.

Men så får du også kun 100 terabyte plads at boltre dig på.

Computerworld er inviteret til Microsoft Ignite 2018 i Orlando af Microsoft. Læs mere om Computerworlds principper for rejser her.

Læs mere fra Ignite her: Microsoft-boss klar til at give kunderne kontrollen over deres data tilbage: Indleder stort samarbejde med Adobe og SAP
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere