Artikel top billede

Snart kan det blive nemmere at skaffe it-arbejdskraft: Regeringen klar til at åbne for arbejdskraft fra bestemte lande

Regeringen vil gøre det nemmere for danske virksomheder at skaffe medarbejdere fra udlandet. Nyt udspil på trapperne.

Regeringen vil gøre det nemmere for danske virksomheder at skaffe medarbejdere fra bestemte lande, som Danmark i forvejen samarbejder med.

Det sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i sin åbningstale i Folketinget, som han netop har afholdt.

“Danske virksomheder skal have den kvalificerede arbejdskraft, de mangler – uden at vi åbner døren for dem, vi ikke har brug for,” sagde statsministeren.
Ifølge ham vil regeringen imorgen onsdag præsentere et udspil på området, der skal ‘gøre det lettere at tiltrække medarbejdere fra lande, som vi i forvejen har stærke økonomiske bånd til. Som USA, Canada, Singapore, Japan,” sagde han.

“Vi skal give virksomhederne ordentlige vilkår. De skal ansætte medarbejdere på gode vilkår. Regeringen har længe forsøgt at få opbakning til at ændre reglerne. Uden held. Nu forsøger vi igen med inddragelse af arbejdsmarkedets parter, som heller ikke ønsker unødigt bøvl,” sagde Lars Løkke Rasmussen.

Han pegede på, at det danske fællesskab ikke bliver “svækket af at få dygtig hjælp udefra.”

Muligheden for at tiltrække og ansætte it-folk har længe været på agendaen i den danske it-branche, der i meget høj grad mangler højt-kvalificerede medarbejdere.

Det gælder både de store og veletablerede virksomheder samt de små og innovative iværksætter-virksomheder, som længe har frygtet at tabe kampen om de udenlandske it-talenter til andre lande.

Danmark har tidligere etableret tre særordninger for at få udenlandsk arbejdskraft til Danmark, nemlig beløbsordningen, positivlisten og forskerordningen.

Alligevel har man kun set en stigning i antallet af folk fra tredjeverdens-lande, der er kommet til Danmark for at arbejde.

Regeringens iværksætterpanel præsenterede i sommer dets anbefalinger til regeringen.

Dem finder du her.

Samtidig meddelte udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg i sommer, at regeringen var i 'fuld gang' med at gennemgå 'alle regler' for rekruttering af udenlandsk arbejdskraft.

Det kan du læse mere om her: Nu skal det være lettere at hyre udenlandsk arbejdskraft: Politikere klar til at løse en af it-branchens klemmer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere