Artikel top billede

Snart kan det blive nemmere at skaffe it-arbejdskraft: Regeringen klar til at åbne for arbejdskraft fra bestemte lande

Regeringen vil gøre det nemmere for danske virksomheder at skaffe medarbejdere fra udlandet. Nyt udspil på trapperne.

Regeringen vil gøre det nemmere for danske virksomheder at skaffe medarbejdere fra bestemte lande, som Danmark i forvejen samarbejder med.

Det sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i sin åbningstale i Folketinget, som han netop har afholdt.

“Danske virksomheder skal have den kvalificerede arbejdskraft, de mangler – uden at vi åbner døren for dem, vi ikke har brug for,” sagde statsministeren.
Ifølge ham vil regeringen imorgen onsdag præsentere et udspil på området, der skal ‘gøre det lettere at tiltrække medarbejdere fra lande, som vi i forvejen har stærke økonomiske bånd til. Som USA, Canada, Singapore, Japan,” sagde han.

“Vi skal give virksomhederne ordentlige vilkår. De skal ansætte medarbejdere på gode vilkår. Regeringen har længe forsøgt at få opbakning til at ændre reglerne. Uden held. Nu forsøger vi igen med inddragelse af arbejdsmarkedets parter, som heller ikke ønsker unødigt bøvl,” sagde Lars Løkke Rasmussen.

Han pegede på, at det danske fællesskab ikke bliver “svækket af at få dygtig hjælp udefra.”

Muligheden for at tiltrække og ansætte it-folk har længe været på agendaen i den danske it-branche, der i meget høj grad mangler højt-kvalificerede medarbejdere.

Det gælder både de store og veletablerede virksomheder samt de små og innovative iværksætter-virksomheder, som længe har frygtet at tabe kampen om de udenlandske it-talenter til andre lande.

Danmark har tidligere etableret tre særordninger for at få udenlandsk arbejdskraft til Danmark, nemlig beløbsordningen, positivlisten og forskerordningen.

Alligevel har man kun set en stigning i antallet af folk fra tredjeverdens-lande, der er kommet til Danmark for at arbejde.

Regeringens iværksætterpanel præsenterede i sommer dets anbefalinger til regeringen.

Dem finder du her.

Samtidig meddelte udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg i sommer, at regeringen var i 'fuld gang' med at gennemgå 'alle regler' for rekruttering af udenlandsk arbejdskraft.

Det kan du læse mere om her: Nu skal det være lettere at hyre udenlandsk arbejdskraft: Politikere klar til at løse en af it-branchens klemmer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere