Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Dansk robotrigmand med i stor investeringspulje / Verizon tænder for 5G / Medie: Lovændring bringer skatte-investering i fare / Dansker i spidsen for Konica Minolta i Norden

Dansk robotrigmand med i stor investeringspulje. Verizon tænder for 5G. Medie: Lovændring bringer skatte-investering i fare. Dansker i spidsen for Konica Minolta i Norden. Amazon hæver mindstelønnen efter pres. Nye kæmpe-fonde baseret på ‘teknologiske megatrends.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne onsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Dansk robotrigmand med i stor investeringspulje

Den danske robotrigmand Torben Frigaard Rasmussen - der blev rig på salget af Mobile Industrial Robots for 1,7 milliarder kroner - spiller en central rolle i Business Angel Matching-fonden, hvor han nu lægger 400 millioner kroner på bordet.

Samtidig lægger Vækstfonden og Den Europæiske Investeringsfond 400 millioner kroner, skriver Børsen.

Ifølge avisen regner Torben Frigaard Rasmussen med at investere i otte til 10 virksomheder indenfor fem år. Han har allerede investeret i de to it-virksomheder Servicepos og Accutics.

“Lidt firkantet sagt, så kunne jeg godt selv finde de penge via de salg af virksomheder som jeg har været en del af. Hvis vi kan være med til at facilitere Vækstfonden, skabe mere vækst og skabe flere arbejdspladser, så bliver verden måske et bedre sted at leve – uden at det skal lyde alt for højtflyvende," siger han til avisen.

Læs også: Dansk it-mand får syv milliarder kroner af kapitalfond til opkøb

Verizon tænder for 5G

Amerikanske Verizon har åbnet for det, som selskabet kalder for ‘verdens første kommercielle 5G-netværk’ i en række amerikanske byer.

Det skete med første installation af en række af selskabets såkaldte 5G Home-netværk, som bygger på den åbne 5G TF-netværksstandard, der ifølge selskabet er ‘en næstegenerations bredbåndsforbindelse, som kan dække alle hjørner af et hjem med superhurtig trådløs internetforbindelse.’

Computerworld havde for nylig fat i verdens første rigtige 5G-telefon.

Den kan du se her: Her er klodens første 5G-telefon: Vi har taget et smugkig.

Medie: Lovændring bringer skatte-investering i fare

Overdragelsen af opkrævning af ejendomsskatter fra kommunerne til staten bringer et helt nyt kommunalt skattesystem i fare, skriver Version2.

Systemet, der hedder Ejendomsskatter og Ejendomsbidrag (E&E), blev leveret af DXC i sommer. Men kommunerne kommer altså ikke til at anvende det.

Istedet pågår der nu ifølge mediet forhandlinger mellem KL og skattemyndigheder om overdragelse af systemet, der angiveligt har kostet mellem 150 millioner og 250 millioner kroner.

Dansker i spidsen for Konica Minolta i Norden

Konica Minoltas danske chef, Lars Wørzner, bliver ny chef for selskabets aktiviteter i Norden samt Storbritannien.

Selskabet meddeler, at Lars Wørzner fremover får ‘ansvaret for Konica Minoltas Cluster North, der omfatter de fire nordiske lande samt Storbritannien. Det sker i forlængelse af en succesfuld turnaround i Danmark og senest Sverige,’ som det hedder.

Ifølge selskabet har Lars Wørzner i løbet af fire år ændret den danske forretning fra primært at være print- og kopi-firma til at være strategisk it-samarbejdspartner for en række virksomheder.

“Senest har Coop valgt Konica Minolta som partner og leverandør af Wi-Fi til sine mere end 1.100 butikker. Wi-Fi bliver fundamentet i at gøre butikkerne digitale og skabe nye løsninger til kunderne. Med Coop-samarbejdet må man sige, at vi er lykkedes med denne rejse, uden at sige farvel til vores oprindelige udgangspunkt, hvor vi også har styrket vores position til at være markedsledende på print og kopi. Den transformation skal vi nu videreføre i nordisk og britisk niveau,” lyder det fra Lars Wørzner.

Amazon hæver mindstelønnen efter pres

Amazon hæver mindstelønnen for alle sine 350.000 amerikanske ansatte til 15 dollar i timen. Det svarer til små 100 kroner.

Desuden vil selskabet begynde at arbejde for, at også andre amerikanske virksomheder hæver mindstelønnen.

Amazon er i den seneste tid blevet kritiseret voldsomt for selskabets enorme lønforskelle. På den ene side har selskabet betalt en relativt lav løn til de ansatte. En Amazon-medarbejder tjener i gennemsnit 28.500 dollar om året - 185.000 kroner.

På den anden side har selskabet skovlet penge ind, mens aktiekursen er tordnet op. Stifter og direktør Jeff Bezos er da også en af verdens rigeste mennesker. Han har en formel årsløn på 11 millioner kroner.

Den amerikanske senator Bernie Sanders præsenterede i sidste måned et forslag til en Bezos-lov [‘Bezos act’], hvor han vil beskatte amerikanske virksomheder for den udgift, som det offentlige har på virksomhedernes medarbejdere til sygehus-behandling og offentlig hjælp, eksempelvis food stamps, som mange Amazon-medarbejdere har benyttet sig af.

Nye kæmpe-fonde baseret på ‘teknologiske megatrends

En af verdens største kapitalforvaltere, amerikanske BlackRock, lancerer fire såkaldte tematiske fonde, der er baseret på det, som fonden kalder for teknologiske megatrends.

“Alle fire fonde bygger på megatrends, der betegner økonomiske, sociale, teknologiske og demografiske forandringer i stor skala, som allerede nu påvirker vores dagligdag og forventes at få endnu større betydning i de kommende årtier,” lyder det fra BlackRock.

De fire fonde hedder BGF Future of Transport Fund, BGF Next Generation Technology Fund, BGF FinTech Fund og iShares Digital Security UCITS ETF.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere