Artikel top billede

Pr. 1 oktober er den nye mand i spidsen for JN Data med over 600 ansatte Søren Lindgaard. Han har de seneste to år har været direktør for Eniig Fiber A/S. Foto: Eniig Fiber A/S

JN Data i hurtigt direktørskift: Claus Toxværd Østergaard færdig som topchef - afløses af midtjysk fiberboss

De godt 600 ansatte i JN Data har fået ny chef. Den tidligere topchef Claus Toxværd Østergaard fik næsten fire år på posten. Nu er han fortid kun 12 dage efter udmeldingen. Søren Lindgaard fra Eniig Fiber er ny administrerende direktør.

Det går stærkt i it-branchen. Det gælder åbenbart også på topposterne - i hvert fald er direktørskiftet i en af de største it-virksomhed i landet - JN Data - meldt ud og effektueret på 12 dage.

Per 1 oktober er den nye mand i spidsen for selskabet med over 600 ansatte Søren Lindgaard. Han har de seneste to år har været direktør for Eniig Fiber A/S, som er en del af det andelsejede forsyningsselskab Eniig i det nord- og midtjyske.

Direktørskiftet blev meldt ud 19. september på JN Datas site, og at det måske er gået lidt stærkt, vidner dette opslag på Eniigs pressesektion om: Her er Søren Lindgaard stadig direktør for Eniig Fiber A/S, selv om den nye mand på posten dér ifølge CVR er Jesper Barslund Jacobsen.

Den nu tidligere chef for JN Data, Claus Toxværd Østergaard, har heller ikke lige haft tid til at opdatere sin LinkedIn-profil. Her er han angiveligt stadig CEO for selskabet, en post, som han har haft i tre år og otte måneder.

Om årsagen til direktørskiftet siger formanden for bestyrelsen i JN Data, koncerndirektør i Nykredit, David Hellemann:

“JN Data har under Claus Toxværd Østergaards ledelse gennemgået en tilfredsstillende udvikling. Vi bevæger os nu ind i næste fase af virksomhedens udvikling, og bestyrelsen har i den forbindelse vurderet, at der er brug for en person i spidsen for JN Data med nogle andre kompetencer.”

Selv skriver Søren Lindgaard på LinkedIn:

“... Det har været en fornøjelse at være direktør for Eniig Fiber, direktør for RAH fiberbredbånd og formand for Dansk Energis Fibernetudvalg i en periode, hvor en ny strategi skulle laves og ikke mindst implementeres. En strategi der åbner fibernettet og ikke mindst med en invitation til alle andre om at samarbejde omkring åbningen af fibernettene - som flere allerede har taget imod. Jeg føler mig yderst taknemmelig for at have været en del af et så kompetent hold af direktører, chefer, ledere og medarbejdere i Eniig. Jeg valgte at takke ja til en ny udfordring i JN Data, en udfordring jeg ikke kunne lade være med at blive begejstret for. Jeg er imponeret over samarbejdet omkring JN Data (som går på tværs af den finansielle sektor). Jeg glæder mig nu til at komme i gang og ikke mindst at blive en del af JN Data teamet.”

Computerworld har rakt ud til Claus Toxværd Østergaard for en kommentar, men han er endnu ikke vendt tilbage.

JN Data omsætter for cirka to milliarder kroner om året og leverer serverkraft, infrastruktur og netværk til alle banker i Danmark minus Danske Bank og Nordea. Selskabet har hovedsæde i Silkeborg og lokationer i både Roskilde og Warszawa. Omtrent 350 af selskabets ansatte arbejder i Silkeborg.

JN Datas kunder er Jyske Bank, Nykredit, SDC, BEC, Bankdata og Silkeborg Data. Selskabet er ejet af Jyske Bank og Nykredit.

Du kan læse et interview med den tidligere direktør Claus Toxværd Østergaard om selskabets seneste regnskab her: JN Data: Vi har leveret 16 procent mere it til en lavere pris - det er vigtigere end vækst på toplinjen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere