Jakob Norup, Sentias danske topchef, vil sørge for, at virksomheden bliver kundernes cloud-rådgiver, så flere løsninger bliver født i skyen. Foto: Christoffer Lund-Hansen

Sentia-boss smelter fem selskaber sammen til ét for at blive kundernes cloud-rådgiver: Måtte tage et opgør med mesterlærekulturen

Interview: Jakob Norup skal smelte fem selskaber sammen til ét hos Sentia. Det har krævet en kulturændring. Fremover skal Sentia være kundernes cloud-rådgiver. Målet er, at de nye løsninger skal fødes direkte i skyen.

Premium Kun for abonnenter

Det får du i artiklen

  • Indblik i hvordan Jakob Norup har skullet gøre op med mesterlærekulturen i den sammensmeltede virksomhed
  • Find ud af hvorfor Sentia vil være kundernes cloud-rådgiver
  • Læs hvorfor Sentia-chefen mener, at selskabet har det bedste fra to verdener, og dermed kan slå konkurrenterne
  • Indsigt i hvorfor de nye løsninger skal fødes som cloud-løsninger
1.126
5:45 min
Jakob Norup blev 1. marts udpeget som dansk topchef hos det hollandske hostingselskab Sentia, og med den rolle fulgte en kæmpe opgave.

Sentia har købt hele fem danske selskaber siden sidste halvdel af 2016, og inden jul skal de fem virksomheder være smeltet sammen til én - også kulturmæssigt.

Der er tale om Jaynet, Solido, Cohaesio, Athena IT Group samt Hosters, som Jakob Norup selv kom fra.

Derfor har Jakob Norup måtte tage et større opgør med kulturen, da flere af medarbejderne har været vant til at arbejde i mindre selskaber, men nu skal vænne sig til at være del af en stor koncern.

fuld adgang til Computerworld Premium

Vælg det abonnement, der passer til dig eller din virksomhed

Vælg abonnement

Hvad er Premium?

Betalingskort

Prøv Computerworld Premium

1 måned for 19kr. Herefter 249kr/mdr.

Få fuld adgang til Computerworld Premium i 12 måneder for 1.995 kr.

Mulighed for faktura og EAN betaling

Vil du hellere snakke med os?


Premium velkomsttilbud

Tilmelder du dig Premium sender vi dig via mail de tre seneste udgivelser af Computerworld - fyldt med unikke artikler, reportager og analyser af krydsfeltet mellem teknologi, ledelse og forretning

Link til udgivelserne sendes via mail umiddelbart efter der er købt adgang til Premium. Udgivelserne leveres digitalt.

Computerworlds udgivelser

Ingen binding - kan opsiges når som helst. Abonnement fornyes automatisk.

Allerede abonnent?

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter


CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Har du evnerne og værktøjerne til at reagere hurtigt nok på nye input?
Det er uden tvivl et centralt succesparameter at have evnen og værktøjerne til at kunne reagere hurtigt og effektivt på vildtvoksende markeder. Vi har i løbet af 2020 lært, at der kan ske store ændringer, så derfor handler det især om at kunne handle hurtigere end nogensinde før. Det kræver i høj grad om at kunne tænke, analysere og organisere sig på nye måde og til nye markeder. Det handler om at være omstillingsparat, og det kræver i den grad både indsigt, en klar strategi og at organisationen kan anvende teknologi og data i nye sammenhænge. Forventningerne til værktøjerne og evnerne stiger, når de enkelte forretningsområder har brug for aktuelle data, og med de rigtige platforme og værktøjer bliver din virksomhed klædt på til, at kunne reagere hurtigere end nogensinde før. I dette whitepaper kan du, med udgangspunkt i en række IDC-analyser og modeller, få et tydeligt overblik over, hvordan en moderne analytics platform kan hjælpe din organisation.