Artikel top billede

Jakob Norup, Sentias danske topchef, vil sørge for, at virksomheden bliver kundernes cloud-rådgiver, så flere løsninger bliver født i skyen. Foto: Christoffer Lund-Hansen

Sentia-boss smelter fem selskaber sammen til ét for at blive kundernes cloud-rådgiver: Måtte tage et opgør med mesterlærekulturen

Interview: Jakob Norup skal smelte fem selskaber sammen til ét hos Sentia. Det har krævet en kulturændring. Fremover skal Sentia være kundernes cloud-rådgiver. Målet er, at de nye løsninger skal fødes direkte i skyen.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Indblik i hvordan Jakob Norup har skullet gøre op med mesterlærekulturen i den sammensmeltede virksomhed
  • Find ud af hvorfor Sentia vil være kundernes cloud-rådgiver
  • Læs hvorfor Sentia-chefen mener, at selskabet har det bedste fra to verdener, og dermed kan slå konkurrenterne
  • Indsigt i hvorfor de nye løsninger skal fødes som cloud-løsninger
1.126
5:45 min
Jakob Norup blev 1. marts udpeget som dansk topchef hos det hollandske hostingselskab Sentia, og med den rolle fulgte en kæmpe opgave.

Sentia har købt hele fem danske selskaber siden sidste halvdel af 2016, og inden jul skal de fem virksomheder være smeltet sammen til én - også kulturmæssigt.

Der er tale om Jaynet, Solido, Cohaesio, Athena IT Group samt Hosters, som Jakob Norup selv kom fra.

Derfor har Jakob Norup måtte tage et større opgør med kulturen, da flere af medarbejderne har været vant til at arbejde i mindre selskaber, men nu skal vænne sig til at være del af en stor koncern.