Artikel top billede

(Foto: Photo by William Iven on Unsplash)

Efter Facebook-hack: Sådan undersøger du om din konto er blevet hacket

Millioner af Facebook-konti er blevet hacket. Sådan undersøger du, hvorvidt din Facebook-konto er berørt af sikkerhedsbristen.

Facebook har igennem september måned været under et omsiggribende hacker-angreb, hvor op mod 30 millioner brugere er berørt.

I halvdelen af tilfældene er personfølsomme oplysninger og præference som navn, alder, beskæftigelse, religion, likede sider og seneste søgninger blevet opsnappet.

Det forklarer mediet på sin hjemmeside, som i de kommende dage vil orientere de berørte brugere.

Vil du allerede nu undersøge, hvorvidt du er en af de berørte Facebook-brugere, stiller Facebook følgende side til rådighed, hvor du ved selvsyn kan se, hvorvidt du er berørt.

Du kan også se omfanget af dine personlige data, som eventuelt er lækket.

Herunder kan du se et eksempel på de oplysninger, som du får adgang til, skulle uheldet være ude:

Angrebet foregik ved, at hackerne fik adgang til såkaldte ’login-tokens’ og på den vis kunne udgive sig for at være logget ind i de ramte brugeres konti.

Skulle du være en af de uheldige brugere, kan du ikke gøre yderligere for at sikre din konto, for selskabet understreger, at login-oplysninger som passwords ikke er kompromitterede.

Facebook oplyser, at der indtil videre ikke er tegn på, at de stjålne data er blevet misbrugt.

De lækkede personfølsomme oplysninger vil dog udsætte de berørte brugere for øget risiko for phishing-angreb, som du kan læse herunder:

Facebook skal til at sende kedelig besked til millionvis af brugere: Vi beklager, men din konto er blevet misbrugt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere