Artikel top billede

(Foto: Photo by William Iven on Unsplash)

Efter Facebook-hack: Sådan undersøger du om din konto er blevet hacket

Millioner af Facebook-konti er blevet hacket. Sådan undersøger du, hvorvidt din Facebook-konto er berørt af sikkerhedsbristen.

Facebook har igennem september måned været under et omsiggribende hacker-angreb, hvor op mod 30 millioner brugere er berørt.

I halvdelen af tilfældene er personfølsomme oplysninger og præference som navn, alder, beskæftigelse, religion, likede sider og seneste søgninger blevet opsnappet.

Det forklarer mediet på sin hjemmeside, som i de kommende dage vil orientere de berørte brugere.

Vil du allerede nu undersøge, hvorvidt du er en af de berørte Facebook-brugere, stiller Facebook følgende side til rådighed, hvor du ved selvsyn kan se, hvorvidt du er berørt.

Du kan også se omfanget af dine personlige data, som eventuelt er lækket.

Herunder kan du se et eksempel på de oplysninger, som du får adgang til, skulle uheldet være ude:

Angrebet foregik ved, at hackerne fik adgang til såkaldte ’login-tokens’ og på den vis kunne udgive sig for at være logget ind i de ramte brugeres konti.

Skulle du være en af de uheldige brugere, kan du ikke gøre yderligere for at sikre din konto, for selskabet understreger, at login-oplysninger som passwords ikke er kompromitterede.

Facebook oplyser, at der indtil videre ikke er tegn på, at de stjålne data er blevet misbrugt.

De lækkede personfølsomme oplysninger vil dog udsætte de berørte brugere for øget risiko for phishing-angreb, som du kan læse herunder:

Facebook skal til at sende kedelig besked til millionvis af brugere: Vi beklager, men din konto er blevet misbrugt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere