Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Efter Facebook-hack: Sådan undersøger du om din konto er blevet hacket

Millioner af Facebook-konti er blevet hacket. Sådan undersøger du, hvorvidt din Facebook-konto er berørt af sikkerhedsbristen.

Facebook har igennem september måned været under et omsiggribende hacker-angreb, hvor op mod 30 millioner brugere er berørt.

I halvdelen af tilfældene er personfølsomme oplysninger og præference som navn, alder, beskæftigelse, religion, likede sider og seneste søgninger blevet opsnappet.

Det forklarer mediet på sin hjemmeside, som i de kommende dage vil orientere de berørte brugere.

Vil du allerede nu undersøge, hvorvidt du er en af de berørte Facebook-brugere, stiller Facebook følgende side til rådighed, hvor du ved selvsyn kan se, hvorvidt du er berørt.

Du kan også se omfanget af dine personlige data, som eventuelt er lækket.

Herunder kan du se et eksempel på de oplysninger, som du får adgang til, skulle uheldet være ude:

Angrebet foregik ved, at hackerne fik adgang til såkaldte ’login-tokens’ og på den vis kunne udgive sig for at være logget ind i de ramte brugeres konti.

Skulle du være en af de uheldige brugere, kan du ikke gøre yderligere for at sikre din konto, for selskabet understreger, at login-oplysninger som passwords ikke er kompromitterede.

Facebook oplyser, at der indtil videre ikke er tegn på, at de stjålne data er blevet misbrugt.

De lækkede personfølsomme oplysninger vil dog udsætte de berørte brugere for øget risiko for phishing-angreb, som du kan læse herunder:

Facebook skal til at sende kedelig besked til millionvis af brugere: Vi beklager, men din konto er blevet misbrugt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen
Læs hvordan en koncern satsede på en adoptiv, clouddreven fremtid – med udgangspunkt i standardisering, fleksibiitet og den eksisterende infrastruktur.