Artikel top billede

Er danskere ramt af kæmpe Facebook-hack? Det vil Facebook ikke svare på

Næste 30 millioner Facebook-konti er blevet hacket. Det sociale medie nægter dog at fortælle, hvorvidt danske brugere er berørt.

Facebook befinder sig igen i en data-krise, efter at det sociale medie igennem halvdelen af september måned har været udsat for et omsiggribende hackerangreb.

Igennem perioden fra 14. til 27 september er omkring 30 millioner brugere af det sociale medie i mindre eller større grad blevet lænset for private informationer.

Blandt disse har 14 millioner Facebook-brugere fået særligt personfølsomme oplysninger som beskæftigelse, søge- og lokationshistorik, religion, Facebook-aktivitet og mere lænset.

Hvor mange af dem der er danskere, vil selskabet i midlertidig ikke oplyse.

Læs også: Efter Facebook-hack: Sådan undersøger du om din konto er blevet hacket

Tavshed fra Facebook

Sidst det sociale medie befandt sig i en dataskandale, Cambridge Analytica-skandalen, som berørte 87 millioner brugere, ville selskabet gerne kommunikere problemets omfang i Danmark.

Dengang lød det fra Facebook, at op mod 41.820 danske profiler fik høstet data fra platformen.

Sådan forholder det sig ikke i denne omgang, hvor Facebook meddeler, at man ikke vil oplyse om sagens omfang i de berørte lande.

Ved et telefonisk pressemøde forklarede selskabets vice-produktchef, Guy Rosen, at Facebook ikke vil komme med detaljer om hvilke lande, der er blevet sigtet i angrebet.

”Vi deler ikke oplysninger om de enkelte lande. Vi arbejder på tæt hold med myndigheder og lovgivere kloden over, for at give dem de oplysninger de behøver,” lyder hans besked.

En talsperson for Facebook i Danmark bekræfter over for Computerworld, at selskabet ikke vil give andre oplysninger til den danske offentlighed ud over den officielle besked fra Facebook og Guy Rosen.

De berørte brugere vil dog få besked i de kommende dage, forsikrer selskabet.

Se også: Facebook skal til at sende kedelig besked til millioner af brugere: Vi beklager, men din konto er blevet misbrugt

Alvorligt angreb

Ifølge Peter Kruse fra sikkerhedsfirmaet CSIS er en stor del af landets Facebook-konti berørt.

“Vi kender ikke tallet, men det er helt sikkert, at der er pænt mange danskere, der har været ramt af det her og vi har allerede set mange der har fortalt åbent om det flere steder.”, siger han til Computerworld.

Han mener samtidigt, at angrebet af en sådan natur, at det sandsynligvis er en efterretningstjeneste der står bag.

Facebook vil heller ikke her indrømme, hvem der menes at stå bag angrebet, denne gang efter henvisning fra det amerikanske forbundspoliti, FBI, som i øjeblikket efterforsker sagen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere