Artikel top billede

(Foto: Computerworld / Niels de Boissezon)

Er danskere ramt af kæmpe Facebook-hack? Det vil Facebook ikke svare på

Næste 30 millioner Facebook-konti er blevet hacket. Det sociale medie nægter dog at fortælle, hvorvidt danske brugere er berørt.

Facebook befinder sig igen i en data-krise, efter at det sociale medie igennem halvdelen af september måned har været udsat for et omsiggribende hackerangreb.

Igennem perioden fra 14. til 27 september er omkring 30 millioner brugere af det sociale medie i mindre eller større grad blevet lænset for private informationer.

Blandt disse har 14 millioner Facebook-brugere fået særligt personfølsomme oplysninger som beskæftigelse, søge- og lokationshistorik, religion, Facebook-aktivitet og mere lænset.

Hvor mange af dem der er danskere, vil selskabet i midlertidig ikke oplyse.

Læs også: Efter Facebook-hack: Sådan undersøger du om din konto er blevet hacket

Tavshed fra Facebook

Sidst det sociale medie befandt sig i en dataskandale, Cambridge Analytica-skandalen, som berørte 87 millioner brugere, ville selskabet gerne kommunikere problemets omfang i Danmark.

Dengang lød det fra Facebook, at op mod 41.820 danske profiler fik høstet data fra platformen.

Sådan forholder det sig ikke i denne omgang, hvor Facebook meddeler, at man ikke vil oplyse om sagens omfang i de berørte lande.

Ved et telefonisk pressemøde forklarede selskabets vice-produktchef, Guy Rosen, at Facebook ikke vil komme med detaljer om hvilke lande, der er blevet sigtet i angrebet.

”Vi deler ikke oplysninger om de enkelte lande. Vi arbejder på tæt hold med myndigheder og lovgivere kloden over, for at give dem de oplysninger de behøver,” lyder hans besked.

En talsperson for Facebook i Danmark bekræfter over for Computerworld, at selskabet ikke vil give andre oplysninger til den danske offentlighed ud over den officielle besked fra Facebook og Guy Rosen.

De berørte brugere vil dog få besked i de kommende dage, forsikrer selskabet.

Se også: Facebook skal til at sende kedelig besked til millioner af brugere: Vi beklager, men din konto er blevet misbrugt

Alvorligt angreb

Ifølge Peter Kruse fra sikkerhedsfirmaet CSIS er en stor del af landets Facebook-konti berørt.

“Vi kender ikke tallet, men det er helt sikkert, at der er pænt mange danskere, der har været ramt af det her og vi har allerede set mange der har fortalt åbent om det flere steder.”, siger han til Computerworld.

Han mener samtidigt, at angrebet af en sådan natur, at det sandsynligvis er en efterretningstjeneste der står bag.

Facebook vil heller ikke her indrømme, hvem der menes at stå bag angrebet, denne gang efter henvisning fra det amerikanske forbundspoliti, FBI, som i øjeblikket efterforsker sagen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere