Artikel top billede

(Foto: Computerworld / Niels de Boissezon)

Er danskere ramt af kæmpe Facebook-hack? Det vil Facebook ikke svare på

Næste 30 millioner Facebook-konti er blevet hacket. Det sociale medie nægter dog at fortælle, hvorvidt danske brugere er berørt.

Facebook befinder sig igen i en data-krise, efter at det sociale medie igennem halvdelen af september måned har været udsat for et omsiggribende hackerangreb.

Igennem perioden fra 14. til 27 september er omkring 30 millioner brugere af det sociale medie i mindre eller større grad blevet lænset for private informationer.

Blandt disse har 14 millioner Facebook-brugere fået særligt personfølsomme oplysninger som beskæftigelse, søge- og lokationshistorik, religion, Facebook-aktivitet og mere lænset.

Hvor mange af dem der er danskere, vil selskabet i midlertidig ikke oplyse.

Læs også: Efter Facebook-hack: Sådan undersøger du om din konto er blevet hacket

Tavshed fra Facebook

Sidst det sociale medie befandt sig i en dataskandale, Cambridge Analytica-skandalen, som berørte 87 millioner brugere, ville selskabet gerne kommunikere problemets omfang i Danmark.

Dengang lød det fra Facebook, at op mod 41.820 danske profiler fik høstet data fra platformen.

Sådan forholder det sig ikke i denne omgang, hvor Facebook meddeler, at man ikke vil oplyse om sagens omfang i de berørte lande.

Ved et telefonisk pressemøde forklarede selskabets vice-produktchef, Guy Rosen, at Facebook ikke vil komme med detaljer om hvilke lande, der er blevet sigtet i angrebet.

”Vi deler ikke oplysninger om de enkelte lande. Vi arbejder på tæt hold med myndigheder og lovgivere kloden over, for at give dem de oplysninger de behøver,” lyder hans besked.

En talsperson for Facebook i Danmark bekræfter over for Computerworld, at selskabet ikke vil give andre oplysninger til den danske offentlighed ud over den officielle besked fra Facebook og Guy Rosen.

De berørte brugere vil dog få besked i de kommende dage, forsikrer selskabet.

Se også: Facebook skal til at sende kedelig besked til millioner af brugere: Vi beklager, men din konto er blevet misbrugt

Alvorligt angreb

Ifølge Peter Kruse fra sikkerhedsfirmaet CSIS er en stor del af landets Facebook-konti berørt.

“Vi kender ikke tallet, men det er helt sikkert, at der er pænt mange danskere, der har været ramt af det her og vi har allerede set mange der har fortalt åbent om det flere steder.”, siger han til Computerworld.

Han mener samtidigt, at angrebet af en sådan natur, at det sandsynligvis er en efterretningstjeneste der står bag.

Facebook vil heller ikke her indrømme, hvem der menes at stå bag angrebet, denne gang efter henvisning fra det amerikanske forbundspoliti, FBI, som i øjeblikket efterforsker sagen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere